Miért szüntették meg a korkedvezményes nyugdíjat? Miért nem vezetik vissza ( orvosok, tűzoltók, katonák, rendőrök, stb. esetében )?
Nézd, én közeledek a 60-hoz.
Itt fáj ott fáj.
Az emésztésem sincs rendben. A vérnyomásom is ingadozik. Cukorbeteg még nem vagyok. A frontok megviselnek. Melanómák lesznek a kézfejemen a napsugárzástól, amit rendszeresen leműtenek. Ciszta van a vesémben.
Fizikai állóképességem is meredeken csökken.
Összesen 47 esztendőt fogok dolgozni, hogy nyugdíjba vonulhassak, ha addigra lesz még öregségi nyugdíj 65 évesen.
És akkor 64 éves koromban én tartsam el a 43 évesen korkedvezménnyel nyugdíjba ment rendőr főtörzsőrmestert???
Ne vicceljél már velem!
Röviden: Nincs pénz rá.
Hosszan: Nincs pénz rá, hogy az emberek "fizetett szabadság"ot kapjanak életük végéig. A nyugdíjat eredetileg akkor vezették be amikor a várható élettartam körülbelül 40 év volt és 60 éves kortól járt. Egyetlen célja volt, hogy az a tényleg nagyon kevés ember aki megérte akkoriban azt a matuzsáleminek számító kort az ne nyomorogjon az utcán lévén az akkor munka szinte biztos hogy teljesen tönkrementek a munkában. Egy idő után a veszélyes, komoly egészségkárosító munkák dolgozóit (pl bányászok), akik akár 20 év munka alatt leépültek is hamar elmehettek nyugdíjba. Ezután lassan nőtt a várható élettartam (most már a legtöbb nyugati országban bőben hetven felett van) ami azt jelentette, hogy a legtöbben megérték a korhatárt (ami viszont alig nőtt) és akár évtizedekig kapták a fizetést úgy hogy nem tettek érte semmit. Viszont mivel egyre több a nyugdíjas és egyre kevesebb a munkás az államnak egyre kevésbé van pénze erre, úgyhogy már most lehet tudni aki most negyven éves vagy fiatalabb az nem számíthat rá hogy kap akár annyit, hogy ne haljon éhen. Persze majd nagy balhé lesz ebből, mert az emberek hozzászoktak a jóhoz és ahhoz, hogy majd kapnak pénzt. Egyelőre azzal próbálják a politikusok elodázni ezt a gondot, hogy minél több kedvezményt szüntetnek meg és így több pénzük marad.
A kapzsiság.
Mindenféle hulladék trógert támogatunk, csak azokat nem, akiket kellene.
Meg lehet nézni, hogy mekkora orvos, rendőrhiány van.
Plusz lopnak a politikusok meg a vállalkozók.
Ha fenti két dolog nem lenne, simán jutna mindenkinek nyugdíj.
A fenének akarsz te 55 évesen nyugdíjba menni?
Eszem megáll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!