Miért gondolták azt, hogy alkotmánysértő, ha külhoni magyarok szavazhatnak, de a "kitelepültek" meg nem?
A külhoni magyaron önhibájukon kívül kerültek a jelenlegi helyzetükbe.Nem szabad akaratukból döntöttek így.
A kitelepült magyarok viszont szabad akaratukból, önként döntöttek úgy, ahogy döntöttek.
Mellesleg, jobb is, ha nem szavazhatnak.
Egy részül, valóban a megélhetés miatt keresett jobb lehetőséget külföldön.
Egy másik részük viszont, más célból ment el.
Egyből a Fidesz kormányra kerülése után lelépett, mert nincs elég nagy kultúrmarxizmus, refugees welcome , genderizmus, szodolobbi meg hasonló dolgok, amik Nyugat-Európában nem csak menők, képviselik a domináns irányvonalat.
Azért kedves kérdező, mert
1, a "kitelepültek" itt éltek, tehát valószínűleg sokkal jobban képben vannak a magyarországi ügyeket illetően mint a határon túliak akik adott esetben soha nem jártak Magyarországon.
2, sok kitelepült korábban éveken át dolgozott és adózott Magyarországon, miközben a határon túliak döntő többsége egy fillért nem adott még be a közösbe, csak dumálni akar hogyan kéne elkölteni más pénzét.
"Könnyű más frkával verni a csalánt"
3, Mert a magyar nép egyszer már elutasította a határon túliak állampolgárságát és szavazati jogát.
Én személy szerint a fenti pontok miatt a határon túliaktól megvonnám a szavazati jogot, de az állampolgárságukat megtarthatnák.
"Egyből a Fidesz kormányra kerülése után lelépett, mert nincs elég nagy kultúrmarxizmus, refugees welcome , genderizmus, szodolobbi meg hasonló dolgok"
Ti tényleg ennyire betegek vagytok?
Tudom, hülye kérdés, de mindig meglepődöm jobboldali honfitársaim agyamentségén.
Kedves Centauri!
"Mert a magyar nép egyszer már elutasította a határon túliak állampolgárságát és szavazati jogát."
- Tudod, hogy azon a választáson 2,9 millió ember szavazott, és ebből 1,9 millió, azaz minősített többség, mintegy 2/3 a megadás mellett tette le a voksát?
------
Az egyéb hozzászólásokhoz: ha adózáshoz kötnénk a választójogot, akkor nem részesülnének benne a munkanélküliek, nyugdíjasok (tudom, ők már az életükben korábban leadóztak), a tanulók, és általában a baloldal legnépesebb táborát jelentő csoportok. Itt, Magyarországon.
" munkanélküliek, nyugdíjasok (tudom, ők már az életükben korábban leadóztak), a tanulók, és általában a baloldal legnépesebb táborát jelentő csoportok."
a nyugdíjasok, munkanélküliek épp ezért szavazhatnának, mert korábban adóztak (már aki), a tanulók (és munkanélküliek) meg szerintem nem igazán állnak közelebb a baloldalhoz, mint pl a dolgozók
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!