Ti maximalizálnátok az állami alkalmazottak fizetését? Ha igen, mennyiben, ha nem, miért nem?
Én maximalizálnám minden állami alkalmazott fizetését bruttó 1 millió forintban, a további jutottásokat pedig bruttó fél millió forintban.
Emellé jönne, hogy a vezető beosztásúak ( rendőr, tűzoltó, stb. főkapitány [ elnézést, hogy nem tudom a szakkifejezést, de arra a személyre gondolok, aki a helyi rendőrkapitányság élén áll ], intézmény vezetők, igazgatók stb. ), képviselők és politikusok nem vállalhatnak több tisztséget és nem lehet több munkahelyük ( cégek, másodállás, stb. ).
Igen, az átlagbér 10 szeres összege, ha jól megy, és az átlagbér 3 szoros összege, ha nem megy jól az a szervezet, amiben vannak lenne a maximum. Konkrétan úgy, hogy két alternatív bértábla lenne, az egyik a pozitív, a másik negatív események hatására következne be, és rosszabb helyzet esetén a vezetői felelősség miatt "összenyomódna" a bértábla.
A béren felüli összeget pedig fektessék modernizációba "ínséges" időkben.
Döntéselméleti kutatási tény, hogy a pozitív, illetve a negatív megerősítés együtt vezet a leghatékonyabb cél eléréséhez.
A sorrend hatékonyság szerint a legkevésbé hatékonytól kezdve : csak negatív-csak pozitív - kétirányú
"Semmi kifogásom a 100 milliós kereset ellen"
Aki ennyit akar keresni havonta,próbálkozzon a versenyszférában.
Az adófizetők pénzén ne luxuskodjon senki..
6:
Fordítva közelítem meg a kérdést:
Az állam miért ne vehetne fel olyan szakembert, aki a versenyszférában nagyon sokat keres?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!