Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki nem bírt ki egy napot...

Semmi, szinte por.. kérdése:

Ki nem bírt ki egy napot anélkül hogy kiélvezné anyagias élvezeteit a vásárlásban?

Figyelt kérdés
Újra nyitva állnak az üzletek Vasárnap. Ez önmagában se nem pozitív, se nem negatív hír, de rengeteg dologra rámutat. Rámutat, hogy a mai Magyarországon az emberek olyan mérvű szellemi és morális tunyaságban élnek a konzumterror hatása alatt, amiért egyetlen napot is képtelenek nyugodt szívvel mellőzni az anyagi javak hajszolásából. 1 évig meg kellett oldaniuk és senki sem halt bele furcsa mód. De megmutatta azt is, hogy a jobboldali kormány hiába próbál törvényekkel, erővel egy elvi kérdést érvényre juttatni, amíg a kádárizmusban és a rendszerváltás utáni liberalizmusban elkorcsosult értékrendű társadalomban egy belső, szellemi forradalom nem zajlik le, semmi elvi dolog nem lehetséges. A kényelem megöli a lelket. A kényelem elkorcsosítja a szívet és messze sodor a valódi, nem kézzelfogható értékektől. A társadalmunk kórképe pedig ebben az ügyben egyértelmű. Még mindig egy beteglelkű, korcs módon individualista társadalom vagyunk. Akiket sem a magyar föld eladása, sem semmilyen más valóban fontos, unokáink sorsáig is befolyásoló döntés nem érdekel, csak a cigi a kisfröccs meg shopping. Hiába… az embert sok mindentől meglehet menteni, de önmagától sajnos nem. A demokráciában pedig a nép többségének szava dönt, a nép többsége pedig közösségbe gondolkodni képtelen, értékeit vesztett, identitását földbe taposott élőhalott, aki fizikális szükségleteinek kielégítésén és illúzió boldogságokon kívül nem foglalkoztat nagyon más. A minimális áldozatkészség hiánya, az érdekek mindenkori győzelme az elvek felett. A helyzet fél évszázada változatlan és „azóta szomorú mindig a vasárnap”. Meg úgy általában, minden nap.

2016. ápr. 13. 19:17
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
72%
Találo a választott neved!
2016. ápr. 13. 20:19
 12/32 anonim ***** válasza:
80%
Te vagy Szaniszló szövegírója?
2016. ápr. 13. 21:23
 13/32 anonim ***** válasza:
87%

Imádom, hogy az agymosott fidesz fanok mennyire vallásként kezelik a politikát és fel sem merül bennük annak a lehetősége, hogy bármiben ne lehessen nekik igazuk.

Lebetűzöm neked, hátha megérted: a boltzár utálata a választási lehetőségek megvonásáról szólt. Van egy héten 7 nap. Ha mind a 7 napon én döntöm el, hogy mikor és mit akarok vásárolni, akkor csak én befolyásolom az életemet. Ha a kormány belép, hogy hé, ezentúl csak 6-ból választhatsz, akkor ő ezzel beleszól abba, hogy én hogy éljek. Ez pedig nagyon nem oké. Felfogod már?

Nevetséges ez az őszinte felsőbbrendűségi hit, ami árad a soraidból. Látszik, hogy te komolyan azt hiszed, hogy mindenki agymosott konzumidióta, aki nem az istenkeként imádott viktorod húzásával ért egyet, pedig a szektahites idióta itt inkább te vagy.

2016. ápr. 13. 22:58
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Már a kérdésből is felfogtuk, hogy retardált vagy, nem volt szükség arra a 13 és fél soros kifejtésre.
2016. ápr. 13. 23:21
 15/32 anonim ***** válasza:
3%
A 40-70 évesek 80%a, a kádárizmusból megmaradt proli, akik remélem minél hamarabb elpatoknak. Nekik azért nem tetszik a Vasárnapi boltzár, mert ha 40 évig nem volt, akkor most se legyen.
2016. ápr. 14. 01:13
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
Mi, vendéglátósok azt sem tudjuk mi az a hétvége, általában akkor szopunk a legnagyobbat. Mégsem hallottam még senkit olyan táblákkal hogy "zárjon be az étterem, mert én is ember vagyok."
2016. ápr. 14. 01:38
 17/32 anonim ***** válasza:
85%
Én az elmúlt 1 éves boltzár miatt rendszeresek kijárok Jugóba vásárolni. Eleinte csak vasárnap mentem ki, de már egy héten többször is kijárok, mert egyrész olcsóbb(!), másrészt nincs tele annyi szeméttel mint magyar tecsó, úgyhogy nálam csak annyit ért el a fidesz a boltzárral, hogy a bevásárlásaim nagy részét most már külföldön intézem, de legalább az ÁFA nem a magyar állam zsebébe megy, hanem a Jugoszláviának. Ezt nem is bánom.
2016. ápr. 14. 04:02
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és lesz@rom hogy visszaállították. Továbbra is külföldre fogok járni vásárolni, mert ott legalább nem azt az emberi fogyasztásra alkalmatlan selejt árukat nyomatják, amiket más normális országokból már kitiltottak! A hazai multik olyannal vannak tele sajnos.
2016. ápr. 14. 04:08
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

"Ki nem bírt ki egy napot anélkül hogy kiélvezné anyagias élvezeteit a vásárlásban?"

Mondjuk az, akinek hétfőtől szombatig folyamatosan dolgoznia kell, hogy meg tudjon élni.

2016. ápr. 14. 06:59
 20/32 anonim ***** válasza:
80%
A kedves kérdező élt már Magyarországon?
2016. ápr. 14. 11:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!