Mit jelent az, ha valaki korrupt?
Nem csak a kmözéletben van korrupció,hanem a magánéletben is.
Fizetsz hálapénzt az orvosank,hogy jobb ellátást kapj.Lefizetsz egy bírót,hogy számodra kedvező ítéletet hozzon.
Építkezel,és adsz egy cégnél valakinek pénzt,hogy olcsóbban kapd meg a szükséges anyagot,vagy kapj olyant,ami hiánycikk.
A korrupció az,amikor jogosulatlan előny megszerzése érdekében lefizetsz valakit.
"Csak hogy a neoliberálisok mindig abba a csapdába esnek, hogy a magyar gazdaságra amerikai példákat transzponálnak.
Az Usa egy önellátó gazdaság, az az a multik beszállítói kb 90% ban maga az USA kistermelői, gyártói.
Az USA ban adóznak és a termelésük ott válik komparatívvá.
De nálunk nem ez a helyzet, hiszen szinte minden multi " termelő és ker" külföldi, és közelébe nincs a 90% hozzáadott értéknek a magyarokhoz. Kiviszik az extraprofitot, így nem hagyják a magyar gazdaságban.
Alacsony béren foglalkoztatnak, és számtalan még az alacsony adókat is elkerülő lehetőségeik vannak.
Az eredmény!
Ami az USA ban fellendülést okoz, az nállunk a munkaerő elértéktelenedését, és hatalmas államháztartási hiányt.
És ami a legrosszabb, a magyar KKv k, teljes ellehetetlenülését."
Tudsz szöveget értelmezni?
"Mit jelent az, ha valaki korrupt?"
Ergo korrupcióról beszélünk általánosságban.
Én mondtam egy példát, a klasszikus korrupcióra.
Hogy te ebből hogyan és mit hámozol ki és hozod összefüggésbe a neoliberalizmussal (aminek még a fogalmát sem tudod, mert amit írtál, abból ez jön le) azt nem tudom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!