Hogyan lehetne csökkenteni a korrupciót Magyarországon?
Mint minden bűncselekményt.
Megszüntetni a kiváltó okokat és javítani a felderítési rátát.
Csak a Jobbik lenne képes rá, mert a fidesz és mszp maga a korrupció, nem áll érdekükben saját maguk ellen fellépni.A többi párt meg nagyon kicsi, nincs esélyük.
Mellesleg a Jobbik is már kezd belecsúszni a mocsárba az ügyeivel, valszeg ők is olyanok lesznek, ha így folytatják.De egy esélyt azért megér.
Érdemben nem tudok hozzászólni, de itt egy link. A Korrupció Kutatóközpont egy kis tanulmánya. Még én sem olvastam át, de érdekesnek találtam eddig. Mindenki levonhatja belőle a maga következtetéseit.
Kb. 3-5 éves korban belesulykolni a gyerek fejébe: "lopni csúnya dolog, NE lopj!"
Politikuscsaládokban a gyerekkori nevelésből ez kimaradt.
Akit arra nevelnek, hogy tisztelje mások tulajdonát, az nem fog lopni, nemhogy egy milliót, de egy fillért sem.
Sehogy. Ez a magyar kultúra szerves része.
És akkor most lehet lepontozni és hőbörögni, mert a mélymagyarok ugye soha nem szerették elfogadni a valóságot.
Teljes net.nyilvánosság a közbeszerzéseknél és minden közpénzzel kapcsolatos költésnél, automatizált közigazgatás, független ügyészség, rendőrség.
Ezt egyik párt sem fogja akarni, nem érdekük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!