Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nemes Jeles miért a holokauszt...

Nemes Jeles miért a holokausztról készített filmet?

Figyelt kérdés

Ha a rasszizmus ellen akarunk fellépni, szerintem igazán akkor lenne hiteles ez az egész, ha nem a saját népének tragédiájáról forgatott volna filmet, hanem egy másik közösségéről.

Szép gesztus lett volna, amivel elindíthatott volna valamit.

Mondjuk utána egy afrikai rendező készíthetett volna holokauszt filmet.

Így sokkal teljesebb lenne az egész.

2016. ápr. 7. 19:38
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
#29:Pl.:nem a vallásuk miatt dobták a japánokra és bár éveken át tervezték,nem volt konkrét "célpont",nem a japánok kiirtására tervezték.
2016. ápr. 10. 15:45
 32/39 anonim ***** válasza:

Szerintem a zsidókkal nem a vallásuk volt a baj, hanem a származásuk; nem?

Hiszen a származást, szülőket, nagyszülőket felsoroló hivatalos papírokat kellett kitölteni minden közhivatalban lévő embernek, nem?

Az más kérdés, hogy a zsidóknál a vallás öröklődik, a származással együtt, de akkor is, nem a vallás volt az alap, hanem a származás.

2016. ápr. 29. 16:08
 33/39 anonim ***** válasza:

"nem a vallásuk miatt dobták a japánokra és bár éveken át tervezték,nem volt konkrét "célpont",nem a japánok kiirtására tervezték."

Ez mind nagyon megnyugtatott volna, ha ott halok meg valamelyik atombomba miatt.

2016. ápr. 29. 20:30
 34/39 anonim ***** válasza:

"Ez mind nagyon megnyugtatott volna, ha ott halok meg valamelyik atombomba miatt."

Ennyire ne menjünk már le, ennyi erővel az összes fegyveres konfliktus összes áldozatára rá lehet mondani, hogy az is egy holokauszt áldozata, mert azok sem terveztek valószínűleg úgy és akkor meghalni. Kapaszkodj meg még a hivatásos katonák sem meghalni szegődnek el, hanem épp, hogy megélni.

2016. ápr. 30. 11:27
 35/39 anonim ***** válasza:

Kíváncsi lennék, vajon mekkora nézőközönsége lenne mondjuk egy Trianonnak. Ha megfilmesítenék hogy csökkent 1/3ára egy ország, azt hiszem a történelem során ilyen nem fordult elő még Európában.

Kérdező ez nem úgy van ahogy leírod. Mindennek van ellentéte, nem a rasszizmus ellen kéne fellépni, hanem a korrupció ellen. És ez a film elég korrupt ahhoz hogy kijelenthessük nem a magyarokról szól. Mondjuk nem láttam, és nem is szeretném megnézni. Ismerem a történelmet, tisztában vagyok vele, de nem szeretem mikor mindent kifacsarnak egy szoborért és a lóvéért. Az embereknek már elegük van az egészből, ez nem rasszizmus.

2016. jún. 6. 00:32
 36/39 anonim ***** válasza:
68%

00.32.

De hát Trianonnál nem az ország területcsökkenése a lényeg!

Az emberek, az ott lakó magyarok helyzete a lényeg. Hogy színmagyar falvak, városok kerültek idegen kézbe.

Hogy pl. Bartók tanítónő anyjával mi történt.

Hogy a magyar történelem, magyar irodalom elöljáró városai kaptak idegen neveket. Hogy családokat szakítottak el egymástól.

Miért is nem lenne méltó téma és díjakra érdemes történet, hogy ha egy életet egy helyen ledolgozó magyar állami tisztviselő nem tesz le az idegen államnak esküt, akkor kiutasítják a szülőföldjéről, és egy vagont FIZEThet, hogy mentsen valamit a családjának.

A kommunista rendszer is humánusabb volt; a régi rendszer tanítónői taníthattak a kisegítő iskolákban -fogyikat-, a régi rendszer állami ügyintézői, katonái mindenféle hűségeskü nélkül dolgozhattak éjjeliőrként, pl. A régi arisztokrata családok Mo-on maradt tagjai lehettek könyvtárosok, takarítónők, mosogatólányok, minden hűségeskü nélkül a szülőföldjükön, hogy kivárják a változást. Senki nem adott a kezükbe "kiutasítást".

2016. jún. 6. 01:30
 37/39 anonim ***** válasza:

"De hát Trianonnál nem az ország területcsökkenése a lényeg!"

De az indította el az etnikai káoszt. Rengeteg határontúli magyar kényszerült arra hogy kettős állampolgárrá váljék (ami nekik nem is olyan rossz, sőt irigylésre méltó), idegenek közt ragadjon, mert az otthona pont abba a zónába esik amelyet elcsatoltak. A szerencsésebben osztrák földön, az egyáltalán nem szerencsések pedig ukrán vagy román földön kénytelenek élni.

A Trianon alatt ezeket a problémákat is értem. Ha a Trianont megemlítjük nem csak a szabdaláson van a hangsúly, hanem a következményeken is. Ezzel én is tisztában vagyok. Egy ilyen filmnek sokkal nagyobb sikere lenne mint egy újabb holokauszt filmnek.

2016. jún. 6. 01:42
 38/39 anonim ***** válasza:

"A szerencsésebben osztrák földön"

Ott is brutál asszimilációs politika zajlik a sógorok részéről a magyarok ellen.

2016. jún. 6. 08:49
 39/39 anonim ***** válasza:
Gazdaságilag viszont jobb.
2016. jún. 6. 11:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!