Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi ez a munkaalapú társadalom...

Mi ez a munkaalapú társadalom mánia?

Figyelt kérdés

Nem a munka a lényeg, hanem a termelés hatékonysága.

Tíz hektár búzát sokkal előbb learat egy ember egy kombájnnal, mint 50 ember sarlókkal.

Ráadásul még csépelni sem kell, mert a kombi azt is megcsinálja az ember helyett. Aztán miközben az 50 embernek kint kell rohadnia a negyven fokos melegben, addig a kombájnban még klíma is van és lényegében nem kell fizikai munkát végezni, sokkal nagyobb kényelemben van a sofőr nem hogy 50 embernél, de az ötven ember közül még egy is többet kínlódik egész nap nála.

Akkor miről is beszélünk? Miért annyira fúj-fúj a jóléti társadalom? Vagy akkor verjük szét a gépeket és menjünk ki mind sarlózni, mint a középkorban és akkor hú de jó lesz itt?

2016. ápr. 7. 18:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Kommunista ábránd.
2016. ápr. 8. 09:13
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Amikor ezt 2010-ben kiejtette a száján egy bizonyos vezető, akkor csak nevettem rajta, de amikor az emberek éljenezték ezt a kijelentést, akkor döntöttem el, hogy amikor végeztem az iskolával, úgy lelépek ebből az országból,mint a huzat.

Már 2010-ben is azt fújta a világ, hogy a tudás és az információ a jövő a robotikával karöltve, a munkások végezhetnek könnyebb szellemi munkát, önműködő gyárak és mérnökök kellenek tonnaszámra. Ennek ellenére a magyar emberek többsége munkás akar lenni és kidolgozni a belét. Kösz, ez nem az én világom.

2016. ápr. 10. 17:57
 13/13 anonim ***** válasza:

"Már 2010-ben is azt fújta a világ, hogy a tudás és az információ a jövő a robotikával karöltve, a munkások végezhetnek könnyebb szellemi munkát, önműködő gyárak és mérnökök kellenek tonnaszámra. Ennek ellenére a magyar emberek többsége munkás akar lenni és kidolgozni a belét. Kösz, ez nem az én világom.

"

Azok az emberek éljeneznek az ilyesminek,akik szellemi munka végzésere képtelenek,annyira buták..

2016. ápr. 10. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!