Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnátok a sorkatonaság...

Támogatnátok a sorkatonaság mintájára létrejövő kötelező nevelőtáborok bevezetését?

Figyelt kérdés

"A sorkatonaság manapság nem kifizetődő a hivatásos katonasággal szemben." - mondják sokan manapság. Ám legyen! Az ötletem a sorkatonaság társadalmi funkcióját hozná vissza katonák képzése nélkül.

Mindenki a 17. életévét kötelezően laktanyákban kéne, hogy töltse. Ezekben úgy bánnának velük, mint ahogy a sorkatonákkal bántak, csak nem lenne kiképzés. Barakkban kéne aludni, tilos lenne elmenni, kivéve ha kimenőt kap, a parancsnokoknak teljhatalma lenne pl. ha valaki feleselne, akkor akkora pofont kapna, hogy elesne.

Ez az egy éves kötelező tábor afféle "gyorstalpaló" lenne, hogy mindenkit egy év alatt emberré neveljenek, mielőtt betölti a 18. életévét.

2016. ápr. 1. 19:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

"Ez az egy éves kötelező tábor afféle "gyorstalpaló" lenne, hogy mindenkit egy év alatt emberré neveljenek, mielőtt betölti a 18. életévét."

Tudod mit legyen, de akkor legyen egy felmérő előtte, hogy melyik gyereknek kell ilyen táborba menni és azok gyerekek szüleit, megjelölni akik képtelenek voltak 17 év alatt emberré nevelni, mert a nevelés a szülő dolga. Tudod mi a legérdekesebb, hogy mindenki itt példálózik a sorkatonasággal, mégis kevesen tudták átadni értékeiket a gyerekeiknek. Talán nem mindig csak a gyerekek a hibásak.

2016. ápr. 1. 21:19
 12/20 árokpart ***** válasza:
100%
Kérdező! Jutalomszabadságon vagy a bolondokházából? Én helyedben ezt az időt az ismerőseimmel való chatelésre használnám, meg a falu focipályájára kimennék a régebbi ismerősömmel. Idióta!
2016. ápr. 1. 21:45
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Én a kérdezőt és a haverjait szívesen bedugnám egy ilyen helyre. :) Addig cseszegetném őket, hogy utána a sárban fetrengve könyörögnének, hadd mehessenek haza, mert annyira rossz ez a csúnya diktatúra és elnyomás. :))

Mondjuk az a baj, hogy elég érzékeny típus vagyok, szóval tuti nem lennék jó Tekintetes Kiképző Őrmester Úr. Kár.

2016. ápr. 1. 22:35
 14/20 anonim ***** válasza:
90%
A 35%-os válaszoló stílusából csak nekem tűnik úgymintha ő lenne a wartburgos troll? Ő pont ugyanígy tagolta a szöveget, ugyanekkora hülyeségeket írt, lehet, hogy újabban a pálinkágatás meg a szivató ráadása helyett válaszolgat is?
2016. ápr. 1. 22:48
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

16-os!

Tévedsz! Nem én vagyok a Wartburgos!

Én csak józanul gondolkodom veled ellentétben.

2016. ápr. 1. 23:12
 16/20 anonim ***** válasza:

'Én csak józanul gondolkodom veled ellentétben.'

Ha józanul gondolkodnál, nem támogatnál ilyen agyament ötletet.

2016. ápr. 1. 23:51
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

latszik kerdezo hogy te is csak a videojatekokban lattal meg katonat...

az ilyen bena trollokkal ellentetben en is voltam sorkatona, ha egy tiszt megut az a beosztasaba kerulhet, plusz a "neveles" nem igazan mukodik, mivel nem is az a celja.

bar lehet neked jot tenne az a tiszti pofon.

2016. ápr. 2. 13:53
 18/20 anonim ***** válasza:
66%
Sok baromság van a mai világban, de a sorkatonaságnál nincs nagyobb hülyeség. Eleve tegyük fel, hogy van esélyí arra, hogy kitör a háború. Mert ha nem lenne rá esély, nem lenne katonaság. Senki, de SENKI nem kötelezhető arra, hogy embert öljön mások parancsára. Alapból minden vallás ellenzi az emberölést, a legtöbb konkjrétan a katonaságot. Ha ezt bevezetnék, mennék világgá, még időben, az biztos. Inkább élnék Etiópiában, éhezve, de háborúba nem mennék.
2016. ápr. 30. 07:38
 19/20 anonim ***** válasza:

Alapból minden vallás ellenzi az emberölést, - szelsoseges muszlimokrol hallottal mar?

Senki, de SENKI nem kötelezhető arra, hogy embert öljön - de ha ramlonek en azonnal visszalovok.

2016. ápr. 30. 08:49
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom kérdező te valami kisebbségi komplexusban szenvedő kis p¤cs vagy, akinek nem csak a katonaságról de a nevelésről sincs abszolút semmi fogalma. Mivel a 17 éveseket zsuppoltatnád be, gondolom te már idősebb vagy, ennek fejében viszont olyan a gondolkodásod, mint egy álomvilágban élő kis 15 éves takonynak.

De akkor veszem a fáradtságot és elmagyarázom neked, feltételezve hogy nem valami ócska troll vagy:

A nevelés a SZÜLŐ feladata! Akit nem neveltek 17 éves koráig, az onnantól már reménytelen, és 1 év alatt a büdös életben nem érsz el nála semmit. Ellenben a normálisan nevelt egyéneket ez az idealizált baromságod teljesen tönkretenné lelkileg, így még több problémás egyed lenne a folyamat végén, mint előtte! Meg mi az, hogy tejhatalom? Az neked a nevelés, hogy a gyereknek kuss a neve, vagy különben akkora pofont kap, hogy a feje is leröpül? Hát ne haragudj, de remélem neked soha nem lesz gyereked! Azt ugye tudod, hogy pont a sorkatonaság nyomorított meg sok embert lelkileg, és ott szoktak rá nagyon sokan az alkoholra meg a cigire? Azt ugye tudod, hogy a sorkatonaság alatt is kőkeményen ment a csicskáztatás, amik felett a felettesek is szépen szemet hunytak?

A sorkatonaság nem volt más, minthogy pár viselkedni nem tudó, agresszív, kisebbségi komplexusos barom kiélhette a szadista vágyait ezáltal legálisan az olyan embereken, akik abszolút nem szolgáltak rá erre!

Komolyan azt hiszed, hogy mindenről csak a gyerek tehet? A szülő nem hibás? Ha egy gyereket nem nevelnek, és azért lesz agresszív például, az a szülőknek a sara! Miért a gyereket akarod büntetni? Tudod miért vág fel általában valaki az új telefonjával, dolgaival? Mert így akar figyelmet kapni, mert otthon a szülők le se sz@rják, inkább megvesznek neki mindent, csak ne

kelljen vele foglalkozni!

Apám mesélte, hogy a sorkatonaságot meg az ez általi "nevelést" istenítő emberek bújtak ki leghamarabb a sorozás alól ilyen-olyan indokokkal, orvos ismerős segítségével. Gondolom ez a zseniális ötleted rád nem vonatkozna, mert hát miért is, te majd kényelmesen a fotelből feláldozol az emberek életéből 1-2 évet azért, mert az neked úgy tetszik.

Akiktől ilyen ötleteket, víziókat hallottam, azok egytől egyik komplexusos, kirekesztett emberek, akik kibírhatatlan természettel rendelkeznek, züllöttek, de ők megmondanák a tutit a fiataloknak. Szánalmas. Inkább az ilyen embereknek kéne kezelés, napi szintű pofonokban adagolva, hogy térjenek észhez.

2016. máj. 14. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!