Egyetértetek ezzel az LMP-s politikussal, hogy a bicikliseket is meg kell adóztatni?
Szerintem igaza van.
A biciklisek kihúzzák magukat a közös tehetviselés alól.Hiszen a járművük nincs regisztrálva, nem fizetnek utána semmiféle adót,
Az autó és motor tulajdonosok meg fizetik a balesetiadót,súlyadót, kötelező biztosítást, x évenkénti műszakit, autópályamatricát.Emellett, minden tankolásnál adóznak.
A nagyobb árufuvarozóknak meg még útdíjat is kell fizetniük.
Itt az ideje, hogy a biciklisek is kivegyék a részüket és ne kihúzzák magukat a közös tehetviselés alól.
"A hogyan vegyünk el valakitől valamit tipikus balos mentalitás."
De a hogyan adjunk is az, csak egyikhez sem értenek igazán.
A biciklikről meg annyit, hogy oké, adózzanak, de támogatást is kapjanak, amiért környezetbarátok...és ezzel ismét nem változott semmit a mérleg, szerintem jó ez így, ahogy van.
"Magyarországon aki szegény, az tömegközlekedik.
Nem olyan értelemben vagyunk szegény ország, mint India, ahol tényleg kényszer a bicikli."
Igen kedves butus 34%-os minden pesti zsebből megvesz a 9500Ft-os bérletet a minimálbéresnek is ez a legfontosabb nem az ennivaló...
Másrészről Budapesten kívül még lakik úgy nyolcmillió ember! Szerinted milyen a tömegközlekedés hétvégén egy vidéki városban? Vannak olyan városrészek, ahová nem jár ki egy helyijáratos busz sem, hét közben is csak három-négy az iskolások meg a nyugdíjasok kedvéért. A tízezer főnél kisebb településeken meg egyáltalán nincs is helyi közlekedés, ráadásul jellemzően ott nagyobb a szegénység, na akkor az mivel "tömegközlekedjen", ha csak nem a biciklivel?
Neked nagyon föl kéne ébredni, mert annyira nem e világon élsz, hogy az egyenesen már nevetséges.
"Igen kedves butus 34%-os minden pesti zsebből megvesz a 9500Ft-os bérletet a minimálbéresnek is ez a legfontosabb nem az ennivaló..."
Apukám jártál te már életedben Budapesten? Az egy HATALMAS VÁROS. Nem könnyű ott biciklizni. Ha nem a körúton laksz (minimálbéresként miért laknál ott?), akkor gyakorlatilag elérhetetlen bármi a bicikli hatótávjával. Próbáld ki a MOL bubit csak mondjuk a műegyetemtől a hősök teréig.
És egyébként Pesten egészen ritka a tényleges minimálbér.
"Másrészről Budapesten kívül még lakik úgy nyolcmillió ember! Szerinted milyen a tömegközlekedés hétvégén egy vidéki városban? Vannak olyan városrészek, ahová nem jár ki egy helyijáratos busz sem, hét közben is csak három-négy az iskolások meg a nyugdíjasok kedvéért. A tízezer főnél kisebb településeken meg egyáltalán nincs is helyi közlekedés, ráadásul jellemzően ott nagyobb a szegénység, na akkor az mivel "tömegközlekedjen", ha csak nem a biciklivel? "
Gyalog. Hétvégén meg hova megy? A gyárakba általában van céges busz, a boltba meg elér gyalog is.
"A hogyan vegyünk el valakitől valamit tipikus balos mentalitás."
Tévedsz! A jobboldali pártok szokták a szegényekkel megfizettetni az adókat a gazdagoknak meg csökkentik.
Most a fidesz is ezt csinálja megemelte az ÁFA-t 27%-ra amit a szegények minden fogyasztásukban megfizetnek az SZJA-t meg csökkentette mert ugyebár a magas jövedelműek így sokat takarítanak meg.
Nettó baromság. Inkább támogatni kéne adócsökkentéssel a kerékpárvásárlást, hogy még többen használják. Én is kerékpárral járok dolgozni és sokkal jobb, mint buszozni (nem vagyok menetrendhez kötve). Adót meg minek fizessek, amikor totál nem használódik az út a kerékpárom tömege alatt, nem úgy mint az általad felsorolt autók és tehergépkocsik alatt.
Szerintem bőven kiveszem a részem akkor, amikor SZJA-t és áfát fizetek.
14: Be van tartatva. Ha én szabálytalanul tekerek és látja a rendőr, engem is simán megbüntet. Telefonálni sem lehet "vezetés" közben...
A biciklisek kihúzzák magukat a közös tehetviselés alól.Hiszen a járművük nincs regisztrálva, nem fizetnek utána semmiféle adót
tényleg? eddig azt hittem a bicigli is egy termék ami áfaköteles de megint okosabb lettem, megyek is a boltba reklamálni hogy kérem vissza az áfát
Az autó és motor tulajdonosok meg fizetik a balesetiadót,súlyadót, kötelező biztosítást, x évenkénti műszakit, autópályamatricát.Emellett, minden tankolásnál adóznak.
A nagyobb árufuvarozóknak meg még útdíjat is kell fizetniük.
tényleg?akkor nem is azért javítják a kátyúkat az autópályán mert hogy gyorsabban tudjak tekerni?
ja hogy azt csak autós használja? rosszul is érzem magam mert a keresetemből lévő adót budapest kátyútalanítására költik nekem meg itt a faluba csak földes van
valóban most elgondolkodtam mennyi adómat visszaadhatnák ezen az elven hisz nincs autóm, nem szennyezem vele a környezetet de majd ezt a S Z A R T is lenyelem a többivel együtt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!