Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértetek Orbán Viktor...

Egyetértetek Orbán Viktor miniszterelnök úrral?

#FIDESZ #Orbán Viktor #migránsok #felemeljük a büszke nemzetek zászlaját #megakadályozzuk Európa tönkretételét #elő kell kotorni a bátorságot
2016. márc. 29. 00:24
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
8%

"Orbán Viktor és Kövér László kezdeményezésére a párt 1992-től – belső vitákat kiváltva – a konzervativizmus és a jobboldaliság felé fordult, működését centralizálta; az újonnan létrehozott elnöki pozícióba 1993-ban Orbán Viktort választotta a párt kongresszusa. Mindez a Fidesz liberális jellegének megőrzését szorgalmazó Fodor Gábor és társainak kiszorulását is jelentette.[2] 1993-ban a párt e csoportja – Fodor Gábor vezetésével – kivált, s képviselő tagjai lemondtak a párt listáján szerzett parlamenti mandátumukról. (A kilépőket a tagságból több mint kétszázan követték. Fodor és társai közül néhányan a következő választáson az SZDSZ színeiben jutottak ismét a parlamentbe.)"

(Wikipédia)

A Liberális Internacionáléból valóban 2000-ben lépett ki.

Amúgy a kérdésre is válaszolva: egyetértek a beszédben elhangzottakkal.

2016. márc. 29. 16:37
 12/12 anonim ***** válasza:
Ezt mind olvastam már,épp ezért tartom elvtelennek a Fideszt és Orbánt.Mert egy párt 1992-ben a konzervativizmus felé fordul,akkor legalábbis gerinctelenség ugyanebben az évben elfogadni a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöki posztját. Persze,értem én,hogy nem akart "felégetni minden hidat", mert hátha mégsem ez az út vezet a hatalomhoz és esetleg visszakozni kell.De bejött.Viszont én azóta nem tartom elképzelhetetlennek,hogy ha a helyzet úgy hozza, szemrebbenés nélkül térnek vissza a pártállami gyökereikhez.
2016. márc. 29. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!