Magyarországon hogy lett ekkora divat a szegénygyűlölet?
Emlékszem, az MSZP idején még folyton az ment, hogy nem lehet megélni Magyarországon az alacsony fizetések miatt, azóta meg csak még rosszabb lett a helyzet.
Mégis azt hallom sok helyről, hogy Mo-n csak az szegény, aki lusta, semmirekellő, naplopó, stb, miközben ez egyáltalán nem igaz.
"Mégis azt hallom sok helyről, hogy Mo-n csak az szegény, aki lusta, semmirekellő, naplopó, stb, miközben ez egyáltalán nem igaz."
Részben nem igaz, mivel azok is "szegények" maradnak, akik nem olyan okosak szép szóval élve. Lehet szorgalmas az ember, de ha a kompetenciája nem futja többre szalagmunkánál, azzal nem lehet mit kezdeni.
Nekem például nincs végzettségem, egy érettségim van, fiatal vagyok, de már most 200 ezer forint fölött van fizetésem, és abszolút semmi protekcióm sincs.
ilyen, hogy szegénygyűlölet nem létezik!
igaz, azokat nem kedveli senki akik szegények, de semmit nem tesznek, hogy job legyen nekik, így mindenkinek! a naplopógyűlölet nem szegénygyűlölet!
Ennyi erővel:
Mégis azt hallom sok helyről, hogy Magyarországon csak az gazdag, aki korrupt, csaló, stb. miközben ez egyáltalán nem igaz.
Én szerintem Magyarországon inkább a gazdagokat utálják, ha lehet ilyet mondani.
Az én környezetemben még mindig él az a sztereotípia, hogy a gazdag ember, maffiózó... :D
A magyar mediánbér 110-120 ezer környékén van, tehát azoknak a fele, akik egyáltalán dolgoznak, ennél kevesebbet keres.
És hát, valljuk be, ez még egyáltalán egy nem nagy összeg.
Magyarországon mindenki gyűlöl mindenkit. A szegény a gazdagot a gazdag a szegényt, egymást is, külföldit, belföldit, mindegy nekik.
Ettől függetlenül "szegénygyűlöletet" kiáltani nagyjából olyan mint amikor azt mondják hogy rasszista vagy, csak mert megmondod hogy milyennek látod a cigányokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!