Fidesz, Jobbik, LMP? Melyikre miért éri meg szavazni és mik a negatívumai a pártnak?
A Fideszre annak éri meg szavazni, akinek mindegy. "Úgyis ők nyernek, hát rájuk szavazok", gondolván. Rossz pont, hogy tétlenül végignézték az elmúlt 8 évet, csak rinyálni tudtak, holott, bár kormányon nem voltak, az utóbbi négy évben övék volt az önkormányzatok nagy része. Mégsem tettek semmi érdemit, csak hibáztatták a kormányt, meg 72 órás ultimátumot adtak, meg tudja Isten, hogy mit. Ez alapján lehet következtetni arra, hogy mit tennének kormányon. Ugyanezt, leszámítva a kormány hibáztatását. Azt lesz, hogy "nem lehet adót csökkenteni, béreket növelni, jólétet teremteni, mert az előző kormány így meg úgy".
Én a Jobbikra szavazok. Pozitívumuk, hogy olyan programjuk van, amely reményt adhatna mindenkinek. Negatívum, hogy nem feltétlenül lehet végrehajtani.
Az LMP-nek pozitívuma, hogy új párt, új tagokkal (akiknek még nem volt esélyük a mézesbödön közelébe jutni, de ugyanez igaz a Jobbikra is). Ez a negatívumuk is: hozzá nem értő huszonévesek kezébe lenne adva az ország sorsa.
FIDESZ
Mellette: Jó érzés a győztesre szavazni, ha nagy a felhatalmazásuk, sok mindent meg tudnak tenni.
Ellene: Széteső, amorf, alaktalan néppárt, ennyi embert nem lehet egyszerre képviselni, és a kétharmad nagyon veszélyes dolog.
Jobbik
Mellette: Ha úgy gondolod, hogy valamiféle új gazdaságpolitika kell.
Ellene: Irreális gazdaságpolitika, kultúrális téren a harmincas-negyvenes éveket idézik, vannak olyan kijelentéseik, amik alapján nem kéne hatalmat kapniuk.
LMP
Mellette: A környezetvédelem fontos dolog.
Ellene: Egy rakat bolsevik hippi.
én is azt mondom,h a fideszre ne szavazz, egyrászt azért, amit az első leírt, másrészt, mert már lett volna lehetőségük tenni az országért, voltak kormányon is, mégse lett jobb, radásul az nagyon furcsa, hogy megszavazták a titkosítást, holott nekik elvileg nincs semmi takargatnivalójuk
én a jobbikra szavazok, mert nekem reményt ad a programjuk, ami egyetlen pontot kivéve(egyház) teljesen képviseli a nézeteimet és az érdekeimet...hátrányuk, hogy nagyon erősen támadják őket minden oldalról, így félő, hogy az energiájukat az állandó védekezés veszi el, pedig lenne mivel foglalkozniuk
az lmp-nek, azt mondják, hasonló a programja a jobbikéhoz, csak szelídebb, csendesebb... hátránya az, hogy még nem elég erős, így esélye sincs kormányra jutni, de a parlamentbe biztosan bekerül, aminek én örülök is, mert minél kevesebb párt van bennt, nekünk annál rosszabb :)
szóval mindent összevetve, én a jobbikot vagy az lmp-t ajánlom neked, a fideszt pedig nem
A jobbik az a párt, amely előbb-utóbb kormányozni fog.
A fidesz a mostani győzelemmel csak időt fog nyerni, ők is tudják hogyha a jobbik a parlamentbe jut nem fogják végig kormányozni az elkövetkezendő 4 évet.
Ezért is tesz meg mindent a fidesz-mszp, nevetséges vádakkal próbálják az embereket elpártoltatni a jobbik mellől. Aki kicsit is ismeri a jobbikot, aki végignézte a jobbik nemzedék című dokumentumfilmet, az tudja jól hogy mi a helyzet.
Tehát: azzal, ha a fideszre szavazol újabb hónapokat veszítesz. Rövid időn belül olyan tények kerülnek napvilágra, ami el fogja takarítani a mostani elitet odabentről. Nagyon sok olyan fideszes van jelenleg, aki a fidesz ellen fog demonstrálni hónapokon belül!
Nem menekül senki sem az igazság elől, ezért is viselkednek patkány módjára az utóbbi 1 hónapban. Érzik hogy itt a vég, próbálnak kiutat találni de reménytelenül
Éljen a Fidesz!!!!!!!
Ellene: max a Jobbik meg az Mszp :)
Mellette: csak így lehet jó
Egy újabb média szökevény :) Kapcsolj már át az rtl klubról. De ne az echo tv-re :D
Amíg a médiumból meríted a politikai tudásodat megértelek. De ha egy kicsit is körülnéznél magad körül, felfognád azt, hogy a fidesz 2/3-os többséggel megszavazta a titkosítások megszigorítását, és feltennéd magadban azt a kérdést hogy vajon miért?! Erről nem hallani az rtl klubon, sem a tv2-n. Vajon miért?
A Fidesz 8 évig volt kormányon és semmit nem csinált.Horthy Miklós 8 év alatt talpra állította a világháborúból vesztesen kikerült hazánkat.
A Jobbik:Nekik van olyanuk ami más pártnak nincs tervaz országal.Több munkahely,CSendőrség,Rendörség ujra szervezése,Cigánybűnözés vissza szorítása és megakadályozná azt hogy Izrael felvásárolja Magyarországot
Negatívumai:Folyton próbálják lejáratni le rasszistázzk csak mert igazuk van...
Utolsó:
Én politikailag képzettnek tartom magam, mikor volt hatalmon a FIDESZ 8 évig? Lemaradtam valamiről?
Utolsó, tájékozódj, mielőtt válaszolsz. A Fidesz csak 4 évet volt kormányon, azt sem mostanában, és nem egy ilyen levert országot kapott a kezébe, mint amilyet most fog.
A Jobbik programjából meg csak a folyton szajkózott részleteket tudod kiemelni, hogy az miért jó, azt már nem tudod (mert azt a barikádon és a kurucon nem írják le külön, csak belinkelik a programot, hogy olvasd el, meg kiemelnek egy-két fontos tételt). Pláne, hogy ezek között vannak olyanok, melyeket végig sem lehet vinni egy ciklus alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!