Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fideszesek szerint miért...

A fideszesek szerint miért kommunista a többkulcsos adó?

Figyelt kérdés

Tőlünk nyugatra, még a nagy, kapitalista USA-ban is többkulcsos adózás van.

Akkor most arrafelé mindenki gaz komenyista?

Vagy csak egyszerűen van még szociális érzés és törődés az emberek között?

2016. márc. 18. 07:49
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
31%

"A többkulcsos adózás középosztályt alkot, nem csórókat. Ezt felkéne ismerni."

Olvasd el előző válaszomat! Nem mindegy, hogy a felsőosztály lenyomásával alkotunk középosztályt, vagy hogy a munkásosztályból fel tudjon emelkedni aki fel tudna.

2016. márc. 18. 09:39
 12/25 anonim ***** válasza:
35%

"aki képes lenne előretörni, az épp hogy ne ütközzön semmilyen akadályba, hanem megtehesse?

Hosszútávon szerintem mindenképpen a második.

Nem Fidesz és MSzP szintjéről beszéltem most, csak úgy általánosságban..."

Csak úgy mondom, hogy nézz meg egy indiai vonatot, és utána hallgass meg egy magyart, hogy milyen szar dolog ingázni a koszos-retkes élhetetlen MÁV-Volánnal.

Szerintem aki akar, a mai magyarországon előre tud törtni.

2016. márc. 18. 09:41
 13/25 anonim ***** válasza:
43%

"Olvasd el előző válaszomat! Nem mindegy, hogy a felsőosztály lenyomásával alkotunk középosztályt, vagy hogy a munkásosztályból fel tudjon emelkedni aki fel tudna."

Egy többkulcsos adózás, ezt egyszerre teszi meg.

"Nektek kellene felismerni, hogy nem egymillát és minimálbért kereső emberek a két társadalmi csoport..."

És akkor mi van? A jelenlegi állásban a gazdagok és szegények bővülnek, a középosztály pedig szűkül, akárhogy nézem ez nem eredményez semmi jót.

És ezt mindkettőtöknek írom: Nem kell ördögi szakadékot képzelni az adózási szintek között. Meglehet ezt úgy oldani, van az a mérték, amivel a gazdag nem büntetőadóként, hanem szolidaritási adóként éli meg a magasabb %-ot. A többkulcsosnak is megvannak a szélsőséges változatai, de én nem ezekről beszélek.

2016. márc. 18. 09:44
 14/25 anonim ***** válasza:
35%

"És akkor mi van? A jelenlegi állásban a gazdagok és szegények bővülnek, a középosztály pedig szűkül, akárhogy nézem ez nem eredményez semmi jót.

És ezt mindkettőtöknek írom: Nem kell ördögi szakadékot képzelni az adózási szintek között. Meglehet ezt úgy oldani, van az a mérték, amivel a gazdag nem büntetőadóként, hanem szolidaritási adóként éli meg a magasabb %-ot."

Miért beszélünk úgy, mintha ez az emberektől független folyamat lenne? Vagy miért beszélünk úgy, mintha az, hogy több pénzt kapnak az amúgy alacsonyabb termelékenységű melóért bárhova is vezetne?

A gazdaság pont ezért lát minden adóban büntetést. Mert nem úgy látja, hogy a 2000 milliárdos oktatásra fordított büdzsé futószalagon gyártaná a piacképes papírokkal rendelkező embereket. És ebben az oktatás minőségének csak részfelelőssége van.

Szolidaritás... Csak az a baj, hogy amikor visszaviszed a pixelhibás monitorodat felháborodott vagy, nem szolidáris a gyárral szemben.

2016. márc. 18. 09:50
 15/25 anonim ***** válasza:
84%

"A gazdaság pont ezért lát minden adóban büntetést. "

A magyar látja büntetésként az adót, nem a gazdaság. Normális társadalomban az emberek érzékelik a tevékenységük nem hiábavalóságát. Az már más kérdés, hogy Magyarországon miért nem alakult ki kollektív polgári tudat.

"Szolidaritás... Csak az a baj, hogy amikor visszaviszed a pixelhibás monitorodat felháborodott vagy, nem szolidáris a gyárral szemben."

Nem vagyok biztos benne, hogy ez a példa jól sikerült. Vagy ha igen elmagyarázhatnád.

2016. márc. 18. 10:00
 16/25 anonim ***** válasza:
35%

A pixelhibás példa arra akart rámutatni, hogy a "szolidaritás" ahogy ti képzelitek nem eredményorientált.

Nem azért fizetem az észak-borsodi cigánygyerek oktatását, meg tömöm ki családi pótlékkal, hogy neki ez jó legyen. Hanem, hogy képes legyen eredményeket elérni.

Ezzel szemben a ti hozzáázólásotok olyan, mintha én a hibás terméket nem küldeném vissza a gyártóhoz, mert "jajj szegények, biztos szarul megy a gazdaság, nem is bántom őket a felelősségesdivel..."

Normális országok mi? Az, hogy mi számít normálisnak majd te eldöntöd helyettem is.

Ez a bizonyos kollektív polgári tudat a "feltétlen szeretetre" alapuló szolidarítás, és az, hogy ebben a rendszerben nagyon kényelmes nem éhen halni termelte ki a proli réteget, akik miatt nem jut az ország egyről a kettőre.

2016. márc. 18. 10:05
 17/25 A kérdező kommentje:

És gondolom ti ezt majd jól megszüntetitek azzal, hogy minden pénzt és állami támogatást a felsőbb 10%-nak adtok, a többieket pedig nyomorra és elvándorlásra ítélitek.

Ahamm...

2016. márc. 18. 10:11
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
A fideszesek szerint lehet, hogy az, de azért látszik, hogy maga a Fidesz szép csöndben azért felkészült a visszahozáára jövő évtől, csak nem így fogják hívni. Ugye mostanában az a kormányzati terv, hogy az alacsony jövedelmúek a bérük egy részét nulla vagy alacsony alacsonyabb adókulccsal kapják, ami burkoltan a progresszív adózás visszahozása, de mondhatnánk az élelmiszerek tervezett ÁFA-csökkentését is, ami pont a hogy is hívja a 36%-os "proliknak" jelent majd könnyebbséget.
2016. márc. 18. 10:11
 19/25 A kérdező kommentje:

De még mindig fennáll a kérdésem.

Nyugat-Európa és az USA most akkor komenyista?

2016. márc. 18. 10:12
 20/25 anonim ***** válasza:
16%

"És gondolom ti ezt majd jól megszüntetitek azzal, hogy minden pénzt és állami támogatást a felsőbb 10%-nak adtok, a többieket pedig nyomorra és elvándorlásra ítélitek. "

És ezt mire is alapozod? Mert én ilyet nem mondtam...

@18

A prolik nem is tudod mennyire nem tényezők az egyenletben. Alacsony termelékenységűek, alacsony vásárlóerejűek. Amiért problémát jelentenek, hogy például használják az EÜ-t, amit meg jó drágává tesznek.

2016. márc. 18. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!