A fideszesek szerint miért kommunista a többkulcsos adó?
Tőlünk nyugatra, még a nagy, kapitalista USA-ban is többkulcsos adózás van.
Akkor most arrafelé mindenki gaz komenyista?
Vagy csak egyszerűen van még szociális érzés és törődés az emberek között?
"A többkulcsos adózás középosztályt alkot, nem csórókat. Ezt felkéne ismerni."
Olvasd el előző válaszomat! Nem mindegy, hogy a felsőosztály lenyomásával alkotunk középosztályt, vagy hogy a munkásosztályból fel tudjon emelkedni aki fel tudna.
"aki képes lenne előretörni, az épp hogy ne ütközzön semmilyen akadályba, hanem megtehesse?
Hosszútávon szerintem mindenképpen a második.
Nem Fidesz és MSzP szintjéről beszéltem most, csak úgy általánosságban..."
Csak úgy mondom, hogy nézz meg egy indiai vonatot, és utána hallgass meg egy magyart, hogy milyen szar dolog ingázni a koszos-retkes élhetetlen MÁV-Volánnal.
Szerintem aki akar, a mai magyarországon előre tud törtni.
"Olvasd el előző válaszomat! Nem mindegy, hogy a felsőosztály lenyomásával alkotunk középosztályt, vagy hogy a munkásosztályból fel tudjon emelkedni aki fel tudna."
Egy többkulcsos adózás, ezt egyszerre teszi meg.
"Nektek kellene felismerni, hogy nem egymillát és minimálbért kereső emberek a két társadalmi csoport..."
És akkor mi van? A jelenlegi állásban a gazdagok és szegények bővülnek, a középosztály pedig szűkül, akárhogy nézem ez nem eredményez semmi jót.
És ezt mindkettőtöknek írom: Nem kell ördögi szakadékot képzelni az adózási szintek között. Meglehet ezt úgy oldani, van az a mérték, amivel a gazdag nem büntetőadóként, hanem szolidaritási adóként éli meg a magasabb %-ot. A többkulcsosnak is megvannak a szélsőséges változatai, de én nem ezekről beszélek.
"És akkor mi van? A jelenlegi állásban a gazdagok és szegények bővülnek, a középosztály pedig szűkül, akárhogy nézem ez nem eredményez semmi jót.
És ezt mindkettőtöknek írom: Nem kell ördögi szakadékot képzelni az adózási szintek között. Meglehet ezt úgy oldani, van az a mérték, amivel a gazdag nem büntetőadóként, hanem szolidaritási adóként éli meg a magasabb %-ot."
Miért beszélünk úgy, mintha ez az emberektől független folyamat lenne? Vagy miért beszélünk úgy, mintha az, hogy több pénzt kapnak az amúgy alacsonyabb termelékenységű melóért bárhova is vezetne?
A gazdaság pont ezért lát minden adóban büntetést. Mert nem úgy látja, hogy a 2000 milliárdos oktatásra fordított büdzsé futószalagon gyártaná a piacképes papírokkal rendelkező embereket. És ebben az oktatás minőségének csak részfelelőssége van.
Szolidaritás... Csak az a baj, hogy amikor visszaviszed a pixelhibás monitorodat felháborodott vagy, nem szolidáris a gyárral szemben.
"A gazdaság pont ezért lát minden adóban büntetést. "
A magyar látja büntetésként az adót, nem a gazdaság. Normális társadalomban az emberek érzékelik a tevékenységük nem hiábavalóságát. Az már más kérdés, hogy Magyarországon miért nem alakult ki kollektív polgári tudat.
"Szolidaritás... Csak az a baj, hogy amikor visszaviszed a pixelhibás monitorodat felháborodott vagy, nem szolidáris a gyárral szemben."
Nem vagyok biztos benne, hogy ez a példa jól sikerült. Vagy ha igen elmagyarázhatnád.
A pixelhibás példa arra akart rámutatni, hogy a "szolidaritás" ahogy ti képzelitek nem eredményorientált.
Nem azért fizetem az észak-borsodi cigánygyerek oktatását, meg tömöm ki családi pótlékkal, hogy neki ez jó legyen. Hanem, hogy képes legyen eredményeket elérni.
Ezzel szemben a ti hozzáázólásotok olyan, mintha én a hibás terméket nem küldeném vissza a gyártóhoz, mert "jajj szegények, biztos szarul megy a gazdaság, nem is bántom őket a felelősségesdivel..."
Normális országok mi? Az, hogy mi számít normálisnak majd te eldöntöd helyettem is.
Ez a bizonyos kollektív polgári tudat a "feltétlen szeretetre" alapuló szolidarítás, és az, hogy ebben a rendszerben nagyon kényelmes nem éhen halni termelte ki a proli réteget, akik miatt nem jut az ország egyről a kettőre.
És gondolom ti ezt majd jól megszüntetitek azzal, hogy minden pénzt és állami támogatást a felsőbb 10%-nak adtok, a többieket pedig nyomorra és elvándorlásra ítélitek.
Ahamm...
De még mindig fennáll a kérdésem.
Nyugat-Európa és az USA most akkor komenyista?
"És gondolom ti ezt majd jól megszüntetitek azzal, hogy minden pénzt és állami támogatást a felsőbb 10%-nak adtok, a többieket pedig nyomorra és elvándorlásra ítélitek. "
És ezt mire is alapozod? Mert én ilyet nem mondtam...
@18
A prolik nem is tudod mennyire nem tényezők az egyenletben. Alacsony termelékenységűek, alacsony vásárlóerejűek. Amiért problémát jelentenek, hogy például használják az EÜ-t, amit meg jó drágává tesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!