Mit a véleményed a nagy bejelentésről?
1 teljes órás sztrájk! Ha nem kérnek bocsánatot. Sok az elégedetlen, hogy már megint túl gyenge, semmit se fog érni. Viszont a gyerekek miatt nem lehet 1 napot sem kihagyni. Bár ők örülnének a legjobban neki ha több napos szünet lenne.
Akkor mégis mit kéne csinálni? Ti akkor, hogy oldanátok meg?
"Ha nem kérnek bocsánatot :) Ezen felröhögtem."
A bocsánat kifejezésébe az is beletartozik, hogy közös megegyezéssel (és közösen meghatározott feltételek mellett) végre tárgyalni is fognak. Nem kell direkt lealacsonyítani a dolgot...
Egyrészt, ezzel a fajta sztrájkkal (egy órás tanításfelfüggesztés, majd egyre több, ha a kormány nem enged), csak és kizárólag a diákokkal basznak ki! Pedig mi is a jelszavuk a tüntető tanároknak? "Tanítanék! A diákok jövője a tét!" Most akkor hogy is van ez? Mert ezzel újfent csak önmagukat hazudtolják meg... ráadásul világossá tették, hogy már egyáltalán nem a diákok érdekeiről szól ez az egész, hanem a kicsinyes követeléseikről, és ehhez gusztustalan módon felhasználják a diákokat!
Másrészt...
Miért is kéne Orbán Viktornak bocsánatot kérnie? Mert nem záratta be azt a több 100 iskolát, amelyek a csőd szélén álltak még 2010-ben, annak köszönhetően, hogy az önkormányzatok 3000 milliárdos adósságot halmoztak fel, melynek 2/3-a az oktatási intézmények fenntartásából keletkezett? Ehhez képest a Klik 17 milliója lóf*asz. Azért kérjen bocsánatot, mert azáltal, hogy nem zárták be ezeket az iskolákat, nem raktak utcára többezer pedagógust? Azért kérjen bocsánatot, mert 2010 előtt senkinek nem jutott eszébe, hogy a pedagógusok bérét emelje, ő pedig megtette?
Nekem nem tisztem védeni Orbánt, de azt elvárnám az emberektől hogy gondolkozzanak is kicsit és ne csak a rosszat lássák. Én is látom, hogy Orbánék sok szar dolgot csinálnak, meg napról napra hallani gyomorforgató történéseket, meg mutyizásokat meg stb... de azért az érdemeit ne vegyük már el! A rendszerváltás óta a legmeghatározóbb magyar politikus, aki 1990 óta a legtöbbet tette ezért az országért! Aki egy kicsit is ért a gazdasághoz az is belátja, hogy jelenleg ő a legalkalmasabb a miniszterelnöki pozícióra
De mind1 mit beszélek, lefogadom, hogy most jön pár jóember, és megvádol, hogy fizetett Fidesz- és orbán-bérenc vagyok :DDDDD
# 22/22 Időpont ma 18:38
Mivel nem volt valós béremelés, így inkább hagyjuk a többit is amiről zagyválsz.
"Mivel nem volt valós béremelés, így inkább hagyjuk a többit is amiről zagyválsz"
De, volt! Max nem annyi, amennyit előre beígértek (de a béremelés tényét még a Herman nyílt levelében is elismerik... csak nem annyit kaptak mint amennyit először mondtak)
# 24/24 Időpont ma 19:43
Persze. De a béremelés körülményeit is nézd már meg. Több dolgod van érte, mint előtte. Ezért beszélek valós béremelésről.
"Több dolgod van érte, mint előtte"
Jaj, mert mostmár szegény pedagógusoknak is kell napi 8 órát dolgozni? (megjegyzem amúgy a 90%-uk nem tartja be)
De, jól van, akkor a béremeléstől tekintsünk el... A többi viszont igaz amit leírtam
# 26/26 Időpont tegnap 23:12
A többinek még kevesebb a valóságtartalma mint amit a béremelésről hazudsz.
# 28/28 Időpont ma 13:05
Az állításokat szokás bizonyítani.
De kezdjük alapvető logikával: Az önkormányzatok helyett, most az állam van tartozásban. Vagy szerinted az önkormányzati - szerinted - 3 000 milliárdos adósság csak úgy 17 milliárdra esett vissza, csak mert KLIK? :-) A maradék hova tűnt? Nincs már manyup amit ellophattak rá, az elment másra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!