Mit szeretnek az MSZP-s / DK-s nyugdíjasok saját pártjaikban többszöri arculatváltás után is?
Aki az MSZP-DK-PM-EGYÜTT bandára szavaz, valójában nem ideológiákra szavaz, hanem Orbán ellen.
Az ellenzéket nagyon rég óta már csak az Orbán-gyűlölet tartja össze.
Azért szavazótáboruk jelentősen megcsappant. Az arculatváltással azonban nem csak veszteni, de szerezni is lehet szavazókat, akiknek az új arculat jön be.
Meg az is benne van, amit előző írt: alapvetően a jobboldal felé irányuló elutasítás is lehet az oka, és ha már baloldal, akkor inkább a nagyobbakat választják onnan is.
1.) Nem vagyok nyugdíjas.
2.) Nem azért kritizálom a fideszt,mert Orbán gyűlölő lennék,hanem azért,mert 6 éve kritikán aluli gagyi módon kormányoznak és a pofámba hazudoznak...
3.)Fiatal vagyok (28 éves) és én is baloldalra szavaztam,mert a fidesztől lassan már minden párt normálisabb.
4.) Az MSZP-ben legalább voltak évek során arculatváltások is.A vezetésének nagy része ma már nem öregekből áll.A fidesznél továbbra is az a helyzet,ami volt 20 évvel ezelőtt is,ugyanazok ülnek fent,akik 89-90-ben rendszert váltottak.Mit keresnék még azok ott?Csak,mert nem demokraták és nem is fiatalok.
#2,3: Hogyan jött össze a balosoknak az Orbán / Jobboldal (kivéve Bokros-féle) gyűlölet, amikor nem vallanak ideológiákat, világmegváltó eszméket ?
Vannak olyan balosok, akik torkuk szakadtából ordítják, hogy "Szeretünk Feri", az olyanoknál a kérdésben vázolt egyszerű imádat is befigyel, mivel érdemelték ki az ilyesfajta imádatot ?
#6: Lehet, hogy te nem vagy nyugdíjas, de a közvéleménykutatások szerint az MSZP / DK szavazók többsége 60 - 80 közötti, fiatal alig lézeng náluk. Igen, szarul kormányoznak, többet ki lehetett volna hozni belőle, főleg 2/3-al, de a több részre szakadt MSZP a migrációs válság "kezelésével" méginkább súlyosbította volna a helyzetet, amíg a Fideszt le lehet szavazni, addig a muszlim arabokat és feketéket nem lehet ilyen egyszerűen kezelni.
Rossz kifejezést használtam, nem személyi váltást akartam mondani, hanem hogy az ideológiákat úgy váltogatják, mint más az alsót, és mégis sokan tartanak velük az ilyen váltások ellenére.
Az MSZP-ban és a belőle kiszakadtakban is ugyanazok az arcok vannak, képtelen eltűnni Gyurcsány, Vadai, Szanyi, Lendvai ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!