Konkrétan mi a bajod a Jobbik szavazókkal?
Kategória: Otthon > Egyéb kérdések
Hát ha bennt lennének a házamban nekem is bajom lenne velük:D
Azért van velünk bajuk, mert demagógok és mikor rákérdezel valamire nem épp bársonyos hangon, akkor mi leszünk a trapisták.
Pld
Egy Fideszes mit szól ahoz ha azt mondom:
Orbán egy tömeggyilkos.
Miért? Csak.
Az általam ismert Jobbik szavazók (nagy részüket ezen az oldalon volt szerencsém "megismerni") szinte kivétel nélkül beképzeltek, fanatikusok, csökönyösek, és képtelenek a kulturált vitára. Semmilyen, az övéktől eltérő véleményt nem képesek elfogadni, élből lehülyéznek, lezsidóznak és lehazaárulóznak másokat. Hajlamosak hencegni a tudásukkal, és akkor sem jönnek zavarba, ha nyilvánosan szénné égnek. Én az ilyen embereket messzire kerülöm, csakúgy, mint a velük való hasztalan, értelmetlen vitatkozást.
Konkrétan miért az Otthon kategóriába írtad a kérdésedet?
hallod 53% tele van már veled a padlás
csak ugyan azt tudod leírni minden topicba?
azt meg nem veszed észre hogy pont ti provokáltok állandóan?
te nehéz életű
Csak annyi bajom van velük, hogy birkák, és ők is arra számítanak, hogy "Majd a Jobbik mindent megold!", pedig sok mindent magunknak kéne megoldanunk. Teljes mértékben megjelenik náluk az "Orbán-effektus", ergo a "birka effektus". Bár a többi párt szimpatizánssal is ez a baj. Amúgy más bajom nincsen velük.
20/F, NFP szimpatizáns
Egyáltalán nem mindegyik Jobbikossal van bajom, néha egészen értelmes vitapartnerre lelek közöttük. Azonban sajnos, fórumozás közben gyakran tapasztalom, főleg Jobbikosok részéről, hogy miután leírtak néhány, a politikusaik által ezerszer hangoztatott frázist, utána, ha vitára kerül a sor, sajnos nem tudnak érvelni.
Amikor az érvek elfogynak, kezdődik a személyeskedés. Ahelyett, hogy megcáfolnának, közlik, hogy "agymosott", "fizetett" "zsidó" "hazaáruló" vagyok, aki "nem is igazi magyar".
Én nem tudom, hogy mi által érzi bárki is úgy, hogy neki joga van eldönteni a másikról, hogy magyar-e, vagy sem. Azt sem értem, hogy miért kell egyáltalán személyeskedni. Hiszen a vita csak addig vita, amíg tényekre támaszkodik. Amikor már csak személyeskedünk, az már nem vita, az csak veszekedés, és a veszekedés nem viszi előre senki életét.
A másik dolog, ami számomra unszimpatikus, az a zsidózás/cigányozás. Én nem hiszem, hogy bármely magyar államplgárságú zsidónak köze lenne ahhoz, hogy mit tesz Simon Peresz, hiszen nem a mi magyar zsidóink szavazták őt hatalomra. A cigányokkal kapcsolatban pedig az a véleményem, hogy amíg egyetlen tisztességes cigányember is él ebben az országban, addig nem lehet egy teljes etnikai csoportot kollektíve bűnösnek ítélni. Arról nem is szólva, hogy a sok bűnöző cigányt a saját liberális politikusaink csinálták, a rossz törvényeikkel, hiszen miért ne lopna valaki munka helyett, ha törvény szerint is megteheti?
Ami a Jobbikkal, mint párttal a fő problémám, az az, hogy tudatosan bűnbakokat kiáltanak ki, akik szerintük felelősek az ország rossz helyzetéért. Bűnbakok ugyebár a zsidók, a cigányok, bűnbak a Fidesz és az MSZP (utóbbi valóban az), és bűnbak mindenki, aki nem Jobbikos fejjel gondolkodik. Egyedül egyetlen ember nem lehet bűnbak, a választó.
Pedig valójában a magyar választók szavazták meg Gyurcsányt, a magyar választók választották az MSZP-t, ezért ha valaki, hát a magyar választók a felelősek a jelenlegi helyzetért. Legalábbis annyira biztosan, mint a zsidók, vagy a cigányok... A magyar választók, akiknek szimpatikus volt Gyurcsány, az ő milliárdos, öltönyös, ígérgetős, limuzinos parasztvakításával, meg a hazug ígéreteivel. A magyar választók, akiknek elfogadott az adócsalás, az ügyeskedés, a munka nélküli pénzkereset.
Mindenki olyan ideálokat választ magának, milyen ő maga is szeretne lenni. De a rossz döntésre nem jó megoldás az, ha ahelyett, hogy tanulnánk a hibáinkból, inkább kivetítjük azt másokra, és bűnbakokat keresünk. Ideje lenne végre józanul választani. És számomra a Jobbik nem a józanabbik út.
ugyan azt a béna szöveget nyomatjátok mind jobbik ellenesek
játsszátok itt a mártírt
de csak provokálni tudtok ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!