Miért kell fizetni a holokauszt túlélők ( illetve az elhunytak ( ROKONAIKNAK?
A túlélőket megértem. Teljesen jogos, német befolyás alatt voltunk vagy sem, megtettük.
De a rokonoknak miért? Nem közvetlen nem ártottunk. Pláne nem én.
Ez olyan, mintha az amerikaiak fizetnének az Amerika területén élő indiánoknak, a spanyolok és portugálok a délen élő indiánoknak vagy az angolok és a franciák az afrikaiaknak.
Én senkinek nem ártottam, a dédapám is a háborúban halt meg. Én nem tartozom senkinek és nekem sem tartozik senki.
Nem kell fizetni senkinek.
Ennyi erővel mi is kérjünk kártérítést a mongoloktól és a törököktől is.
Háború volt, sokan meghaltak. De ez már csak ilyen, nincs mit tenni. Béke poraikra.
És szerinted mi történt azok vagyonával, akiket legyilkoltak? A rendszerváltás után is sor került kárpótlásra, pedig a kommunizmus áldozatai közül is sokan halottak voltak már. Ezek a vagyonok (elsősorban ingatlanok) mai áron hatalmas pénzeket érnek, nem is beszélve arról, hogy hatvan évig mások használták. A kárpótlás összege ezek értékéhez képest csak szimbolikus mértékű mindkét esetben, viszont elégtétel azoknak, akik valamelyik rendszer alatt szenvedtek.
Egyébként az amerikaiak fizetnek a maguk módján az indiánoknak, például kezdvezményes kaszinónyitásra kaptak lehetőséget. Gyakran a volt gyarmattartók is fizetnek, például Olaszország egyszeri jelentősebb összeget adott át a függetlenedés után Líbiának.
A katolikus egyháznak is fizet az állam kárpótlást folyamatosan. Több 100milliárdot évente.
Az miért nem zavar?
Olvastam valahol - nincs kedvem a forrást megkeresni, de az érdeklődő megteheti -, hogy "felfedezték", hogy a holokauszt traumája negatívan befolyásolja a leszármazottak génjeit. Ehhez lehet esetleg köze a rokoni követeléseknek.
Másrészt, az a logika, hogy a leszármazottakat is kártalanítani kell (x ok miatt), végtelenné, lezárhatatlanná teszi a kárpótlási folyamatot. Erre mondja Co bácsi, hogy nagyon ügyes!
Ennyi erővel akkor a háborús hősök leszármazottainak is fizethetnének.
Meg a katolikus szekta a református egyháznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!