Az LMP be fog kerülni a Parlamentbe?
Hát! Ha ez a minimálbéres felfogás széles körben kiderül akkor nem hiszem. De elég erőtlenek is, ami a többi pártnak tetszik, mert bekussoltatják őket, de a választóknak annyira már nem.
KÉTSÉGES.
Bejuthatnak, bár necces. Annyit tudunk biztosan, hogy az első erőpróbán volt hetvenezer szavazatuk. Ahhoz, hogy az 5 százalékos küszöb meglegyen, 200-240ezer szavazat kellene. Na most ez azt jelentené, hogy meg kellene három és félszerezniük a szavazataik számát, ami jóformán lehetetlen....lenne, ha nem egy alapvetően baloldali, mérsékelt pártról beszélnénk. Magyarország alapvetően baloldali ország. Nem, nem mszp-s baloldali: nagy államot, sok szociális juttatást, erős kormányzást, stb akarunk. A FIDESZ sem egy jobboldali párt a szó politológiai értelmében. Ráadásul, errefelé, minden bizonyíték ellenére, nem a hangoskodók, hanem a csöndes, gyakran láthatatlan emberek nyerik a választásokat, lásd pl a nyivánosan nem túl aktív liberálisokat, akik biztosították a stabil többséget éveken át, és az sem véletlen, hogy Orbán mérsékelt hangot ütött meg.
Az MSZP szétesésével könnyen lehet, hogy lesz 140-150 ezer szavazó, aki átszavaz, és azt se feledjük, hogy az első választók körében az lmp talán a második-harmadik legnépszerűbb párt. Persze, nagyon meg lennék lepve, ha 6 százaléknál jobban szerepelne.
ja azt kihagytam hogy az szdsz-mdf elött lesz
1.: Fidesz (sajnos)
2.: Jobbik
3.: Mszp
4.: LMP
5.: MDF-SZDSZ
ezt josolja mindenki akitől hallotam a dolgokat de én a jobbiknak jobban örülnnék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!