A Jobbik miért hódolt be a Fidesznek?
A migránskérdés kapcsán teljesen beálltak mögéjük, ezzel pedig azt az érzetet keltik, hogy ők a Fidesznek az alattvalói.
Hát ők azért támogatják, mert Orbán nagyon ügyes, jól csinálja, halelujja Orbánnak, remek ember!
Aztán csodálkoznak rajta, hogy zuhan a támogatottságuk.
Miért is? Mert az emberek értelemszerűen közvetlenül a nagyfőnökkel szeretnek lenni, nem pedig a nagyfőnök valamelyik szolgájával. Az erőset/harciasat/határozottat szeretik az emberek a politikában. Ha pedig a Jobbik beáll dicsőíteni Orbánt, akkor a szavazóik egyértelműen azt gondolják, hogy nekünk miért is kéne támogatni Vonát, amikor úgy néz ki, hogy ő is egyértelműen Orbánt éljenzi? Akkor már támogatjuk Orbánt, ha ő a Nagyvezér. Nem kell nekünk Vona, aki csak a Nagyvezér egyik szolgája.
Tádámm! Eredmény? Nő a Fidesz támogatottsága és csökken a Jobbiké, mivel a Jobbik mérsékeltebb hívei dőlnek a Fideszhez.
A radikálisabbak pedig beállnak valamelyik széljobb csoportot támogatni, akik nagyobb határozottságot mutatnak a Jobbiknál, mert nekik meg megint nem tetszik, hogy a Jobbik néppártosodik vagy mi.
Ezt az egészet meg lehetett volna oldani azzal, ha továbbra is Orbán-ellenesek maradnak és kritizálják őt azzal, hogy minek plakátolgat feleslegesen, magyar nyelven az araboknak. Csak nem valamelyik haver áll emögött is, neki kellett vajon a pénz?
Vagy hogy miért nyár közepén kezdtek bele a kerítésépítésbe, amikor a Jobbik már év elején arról beszélt, hogy kell a kerítés. Vagy hogy minek sátoroztatták őket heteken keresztül BP terein, miért nem engedték felszállni őket a vonatokra Ausztria felé, miért tették ki ennek a magyarokat, amikor az osztrák határhoz értek, miért nem engedték őket át minél előbb, stb-stb...
Ezeregy téren lehetett volna menni a Fidesz selejtes lépései ellen, önmagunk iránt szimpátiát ébresztve.
Már csak az a nagy kérdés, hogy én ezt az egészet miért látom át az egyszerű, halandó elmémmel és a Jobbik vezetői miért nem, amikor ők az országosan ismert politikusok és a legnagyobb "ellenzéki" párt vezetői?
Akik ennyire nem értenek a politikához, azok inkább ne politizáljanak. Egyelőre még az is csoda, hogy egyáltalán második legnagyobb párt lehetett belőlük. Bár ez valószínűleg csak a selejtes, magyar politikai életnek köszönhető, hogy idáig eljutottak. Nem volt ellenfelük.
Nagyon kemények vagytok, de azért közben az imádott pártotok csak-csak lesüllyedt az MSZP támogatottsági szintje környékére. :D
Nem baj, ragaszkodjatok csak az ostobaságokhoz, a gyengéknek és a szerencsétleneknek amúgy sincs létjogosultságuk a politikában és ez így van jól. :)
"Milyen tanács már az, hogy ügyek mellé állnak, meg hogy a nemzet érdekeit kell képviselni, és ha a Fidesz is azt képviseli, akkor támogatják őket?"
Ja, hogy a Fidesz a Nemzethy Keresztyén Nagynemzethy NEMZET érdekeit képviseli? :D
Akkor meg minek a Jobbik? Oszlassátok fel és álljatok be a Fideszbe. :D
Egyén konteók?
Vagy kifogytál az ötletekből?
Segítek: jugoszláv kémek, békaemberek, ürgebőrbe varrt doboz.
1es vagyok.
Túl sok a rizsa kérdező.Nem volt kedvem az egész litàniàt végigolvasni.De szerintem az ideírogató úri közönség értette amit írtam.
Ezért tart ott a politika ahol, mert ilyen felfogású emberek vannak mint te...
Egy ellenzéknek egy dolga van "felhívni a figyelmet a kormánypárt hibáira..."
Ha a migránskérdést úgy oldja meg a kormánypárt, ahogy az ellenzék is tenné, vagy legalábbis szimapizál a megoldással akkor a kormánypártot HAGYNI kell dolgozni.
Ezt a jobbik meg is teszi, nem azt csinálja mint az MSZP, hogy teljesen mindegy milyen döntés születik a Fidesz oldaláról... fellép ellene... EZ NEM POLITIKA!
Ezért kellene az MSZP-nek és a Fidesznek is elhúzni a francba, mert nem tudják mi az az ellenzék szerepe, és kormányként sem tudják kezelni az ellenzéket...
Egyedül a Jobbik cselekszik helyesen mert ha valamivel egyetért ami a Fidesz döntése, akkor azt támogatják... ha valamivel nem, CSAK akkor lépnek fel ellene.
"Ezért tart ott a politika ahol, mert ilyen felfogású emberek vannak mint te..."
Ha ilyen felfogású emberek lennének itt, mint én, akkor már rég elhúztunk volna a szomszédok mellett.
Nem vagyok olyan felfogású, mint a többség, csak látom, hogy ők milyenek, de attól még nem leszek ugyanolyan. A jobbikosoknak meg nem bőgniük kéne, hogy a csúnya, buta emberek nem szavaznak rájuk, hanem nyomulni-nyomulni-nyomulni, hogy felfigyeljenek rájuk és támogassák őket. A szavazókat meg kell nyerni, nem azon rinyálni, hogy miért másra szavaznak, miért nem ránk, brühühü-brühühü. Abból még nem lesz győzelem.
Persze vinnyoghattok továbbra is és éljenezhetitek Orbánt a támadás helyett, de akkor meg nem kell csodálkozni, hogy úgy zuhantok, mint aki kiugrott egy repülőből. :D
Ha nem bírjátok felfogni, hogy úgy is lehetne támadni Szent Viktorotokat, hogy közben migránsellenesek maradtok, akkor nincs is értelme annak, hogy politizáljatok, mert nem nektek való. Túl egyszerűek vagytok hozzá.
"nincs is értelme annak, hogy politizáljatok, mert nem nektek való."
Inkább az a kár, hogy idáig süllyedt a politika. Annak idején Kossuth az ellenfelét Széchenyit a "Legnagyobb magyar"-nak nevezte...aztán most meglehet nézni, hogy miket mondogatnak egymásnak a képviselők.
"Túl egyszerűek vagytok hozzá."
Én épp eleget kritizáltam OV migránspolitikáját, úgy, hogy én is migráns ellenes vagyok. Az, hogy ezt most nem fejtettem ki, még nem válok "egyszerűvé" csak vedd észre, hogy a saját kérdésed sem erről szólt.
Csak nem érted amit írok. Egy ellenzéknek sosem kellene támadni a kormánypártot, ha a kormánypárt helyesen cselekszik.
Egy ellenzéknek úgy kell viselkednie mint ahogy a Jobbik teszi, ha a Fidesz csinál valami jót, akkor az ellenzéknek azt kötelessége lenne támogatnia, hiszen az ellenzéknek is a Magyar emberek érdeke kellene hogy legyen a fontos.
Jelen esetben van egy migránsügy, amit a Jobbik támogat, helyesen... Csak kár, hogy az MSZP és a baloldali pártok nem így teszik, ezért is tartanak ott ahol, hiszen nekünk - mármint az igazi ellenzéknek és azok szimpatizánsaiknak... nem a kormánypárt jó döntéseivel van bajunk, hanem a rossz döntéseivel.
Jobbikosként én is beállok a Fidesz jó döntései mögé, ugyanezt teszi a Jobbik is, hiszen ez a dolga... a magyar emberek érdekének képviselete.
Nekünk egy esetben kell csak a kormány ellen fordulnunk, ha az rosszul cselekszik.
"Ha nem bírjátok felfogni, hogy úgy is lehetne támadni Szent Viktorotokat, hogy közben migránsellenesek maradtok, akkor nincs is értelme annak, hogy politizáljatok, mert nem nektek való. Túl egyszerűek vagytok hozzá."
Ez meg nekem azt sugallja, hogy te azt mondod, hogyha én Jobbikos vagyok, akkor nekem támadnom kellene a Fideszt, ha az helyesen cselekszik, meg a Jobbiknak is... Vagyis te pont ellentmondasz a demokráciának és az ellenzék helyes müködésének. Te abból indulsz ki amit az MSZP és a Fidesz a kezdetektől csinál... egymást szapulják, okolják és te ezt tartod helyesnek hogy az ellenzéknek kötelessége támadnia a kormánypártot, mikor nagyon nem ez lenne a dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!