A 19. században tudtak valamit, a 10-es kommentelő nem.
2016. febr. 21. 19:48
12/18 anonim válasza:
Minden tiszteletem Toldy Ferencé,de szerintem a történelemben nem létezett Magyar Birodalom.Persze,ha úgy vesszük,rengeteg országot nevezhettek volna,vagy nevezhetnének ma is birodalomnak.Ennek ellenére én egy történelemórán sem hallottam Magyar Birodalomról.Pedig ha lett volna,nyilván büszkén tanítanák.
2016. febr. 21. 21:01
13/18 anonim válasza:
Miért, a Brit Birodalom mitől birodalom?
A területe kisebb volt, mint a Magyar Királyságé.
2016. febr. 21. 21:04
14/18 anonim válasza:
"Miért, a Brit Birodalom mitől birodalom?
A területe kisebb volt, mint a Magyar Királyságé."
Tényleg? Azt tudtad hogy a Brit Birodalom a bolygó 20%-át fedte le? Nekünk mikor is volt ilyen nagy országunk?
Erika Berger, a Brit Birodalmat természetesen a gyarmatai nélkül említettem. Azaz a brit szigeteket.
Ez innen nézem, onnan nézem kérdés.
A nyugatiak számára egy hangyafasznyi terület is lehet világbirodalom, ha ők úgy akarják.
Megjegyzem az ókori Athént és Spártát is birodalomként jegyzik.
A több poliszt magában foglaló Déloszi szövetség mind területe, mind népessége messze elmaradt Magyarországtól.
2016. febr. 22. 11:15
18/18 anonim válasza:
A Brit birodalmat és gyarmatait,nem igazán lehetett egymástól függetlenek,különállónak tekinteni.Együtt alkották a birodalmat.Az Athéni Birodalom,meg a Déloszi Szövetség esetében,azért nem szabad figyelmen kívül hagyni,hogy mikor léteztek.Az akkori viszonyok között pédául a Déloszi szövetség(173városállam),már joggal számított birodalomnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!