Az írókat miért nem zavarta a szovjet kommunizmus áldozatai a Horthy rendszerben? Miért mindenki csak Hitler miatt sírt?
Mi tanultuk József Attilát ő is, úgy volt 1934-ban Hitler hatalomra jutott ,teljesen bedepressziózott, letargikusba esettIgaz, ő egy kommunista aki ezé.Akkor Babits, Kosztolányi stb Mindedjik antifasiszta volt, vagy Radnóti. Érdekes a szovjet kommunizmustól senki nem félt ,hogy a 30 -as években Szibériában több millióan, mások szerint még többen haltak éhen gulágokon. Ez egy költőt se érdekelte, vagy akár az amerikai vagy afriaki rabszolgák sorsát. Csak Hitler hatalomra jutott jujj jujj, de más véresebb diktatúrával nem foglalkoztak.
Kit érdekel, Hogy Ukrajnában Holodomor van, 6 millió ember hal éhen . Az lényeg Hitler kiadott egy pár zsidótörvényt, és ez a világ legnagyobb bűne.
"Wass Albert nem a tananyag része, hisz ő magyar nemzetet képviselte."
- Azért nem a tananyag része, mert nem az a szint.
És ha történelem órán odafigyeltél volna, tudhatnád, hogy itthon a II. világháború után volt kommunista vezetés. Vagyis ha a kommunisták által elnyomott irodalmi személyiségekre vagy kíváncsi, csak egy kicsit tovább kellett volna várni az anyagban. Márai Sándorról hallottunk már?
Wass Albert pedig "az" a szint.
Mit olvastatok tőle? MolotovPunk? Társai?
Holokauszt:
"de hát az nem is úgy volt!!!, a tífusz miatt haltak meg a zsidók meg amúgy is bojkottálták a német termékeket, meg büdösek is voltak, szóval rájuk fért egy kis fogyatkozás, nekünk amúgy semmi közünk amúgy hozzá, hány generációval ezelőtt volt már!!!
meg nem is velünk történt, akkor miért kéne foglalkoznunk vele?"
Holodomor:
"na ez az IGAZI katasztrófa! amit a zsidóknak köszönhetünk! ugyanezt folytatják Palesztinában! Hitlernek teljesen igaza volt velük kapcsolatban!"
kb ez a mai ifjúság véleménye...
Valamiért számítottam erre.
MolotovPunk nyilvánvalóan nem ismeri sem Wasst, sem pedig Nyirőt.
Többet olvastam róluk mint te,csak annyira begyepesedetten védesz dolgokat,hogy nem tárgyalok veled simán. XD
(Ezért nem is válaszoltam.)
Lehet ez neked fáj,de az az igazság,hogy végig olvasgattam miket írtál egy másik kérdéshez és akkora badarságok voltak,hogy kajak elkezdtünk rajtad röhögni többen.
(Liberálisok védik Rákosit?)
Komolytalan vagy az a baj.
Történelemről sem túl sokat tudhatsz,de véleményed az bezzeg van... :D
"Róluk"
Nem róluk, tőlük (tudod, könyveket).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!