Szerintetek mi lenne az ideális államforma és miért pont az?
"Mert kur.a nagy különbség lenne, te igenhülye.
Aki meg itt diktatúrázik, hát öregem, hogy a túróba nem vitt még el a fekete autó? He? Százasával vagytok minden online fórumon, diktatúráztok, baz.meg, de miylen érdekes, valahogy ez a keményvonalas diktatatúra mégsem csukat le benneteket. Szar lehet egyébként ennyire hagymosott hülyeként élni.."
Öregem, örülnék, ha megválogatnád a szavaid és nem fröcsögnél feleslegesen!
Itt már pedig VALÓBAN DIKTATÚRA VAN!!!
AUTORITÁRIUS DIKTATÚRA!!!
Csak te vagy olyan beszűkült látókörű, hogy te ezt nem érzed, vagy nem akarod észrevenni!
És megmondjam miért van DIKTATÚRA???
Mert ez az elbäszott, patkány, cinikus, képmutató, Viktoriánus kurmány annyira szétverte az egészségügyet és az oktatást, hogy a legtöbb dolgozót szinte éhbérért foglalkoztatták, azok KIMENEKÜLTEK külföldre a jobb megélhetés reményében, de a jó büdös életbe nem jönnek haza, csak hogy itthon gürcöljenek, nyomorogjanak!
Ha olyan királyság lenne itt, akkor miért van egyre több megmozdulás, tüntetés, na, miért???
A Klebelsberg TERRORIZÁLJA az iskolákat, fenyegetőzik!!!
Amit a KLIK kapott támogatást az iskolák rezsijére stb..., hova lett az a sok, felvett pénz, amikor lekapcsolta a gázszolgáltató a fűtést???
A KLIK azt hazudta, hogy "pedig fizették a cekket", de a Gázszolgáltató ezt határozottan CÁFOLTA!!!
Továbbá az ÁNTSZ is megerősítette, hogy KOMOLY BAJBAN VAN AZ EGÉSZSÉGÜGY!!!
Ja, most meg 15 percenként nyomatják neked a "Magyar reformok működnek" maszlagot!!!
Nyisd már ki a szemed, te agyoniskolázott!!!
20as, az azért baromu jó, hogy minden, ami ellentmond az ökörségeidnek, az valójában nem is tény, hanem szerinted csak "látszólagos", úgy tűnik, mintha...érted, hiába mondom, hogy Attól nem lesz autoriter egy rendszer, hogy átalakítják az alkotmánybíróság jögkörét mondjuk oylanra, mint a franciáé, ááá, mit számít neked, attól még itt diktatóra van, a franciáknál nem...
Mit számít, hogy egy autoroter rendszerben rohadtul nincsen politikai prularizmus (legális) nálunk meg van, de az nem is az, hanem csak "látszólagos ugye, mert valójában ezek a pártok a fidesz leányvállalatai...
Mit számít úgy egyébként bármi, hiszen dittatura van, és kész. Minden más csak látszat.
Ja és az első mondatod, hogy ha elveszti a Fidesz a választásokat, akkor meg az lenne a bajod, hogy mondjuk a Médiatanácsban még utána 3 évig Fideszesek csücsülnének. Miylen érdekes nem? Mert ez elvileg akkor hiperdemokratikus lenne, hiszen ellenzéki kontroll van a kormányon. Á, de nem, mert neked nem a "dittaturával, van bajod, meg azzal hogy a demokrácia romokban , mert te le se szarod a demokráciát. Szimplán gyűlölöd Orbánt. Ha a másik oldal lenne kormányon, ezeket a "szörnyü, diktatórikus, autoriter" intéukedéseket a világlegdemokratikusabb ötleteinek tartanád.
Igazad van, visszavonam a félmüvelt jelzőt, ugyanis konkrétan müveleten ostoba vagy. Nem sok bölcsesség ragadt rád közel 60 év allatt, én rohadtul cikinek érezném, ha ennyire elvakult csőlátó lennék a te korodban.
22 érdekes, mert pont tegnap állapodott meg a kerekasztalan a kormány a pedagókusokkal, és a pedagógusok kifejezetten eloégedetten számoltak be az eredményekről.
Én egyáltalán nem kétlem, hogy gond van az egészségüggyel, illetve gond van az oktatásüggyel, ám utóbbiban most zajlik a problémamegoldás. Hadd jegyezemm még meg, hogy pislant oda az USA elnökjelölt aspiránsi kampányra. Központi téma ott is a demokratáknál és a republikánusoknál, az oktatás, az egészségügy, a terrorizmus, amigráció, a kampányfinanszírozás, a civil szervezetek ésatöbbi.
A politikai minden demokráciában hasonlóképp működik. Nézd majd meg, mennyi idő kell ahhoz, hogy pl Sanderst lekommunistázzák majd republikánus oldalról. Mindíg az a kérdés, van e elég ostoba ember, akiket be lehet etetni ilyen hülyeségekkel. Szerencsétlenségünkre nálunk vannak elegen iylenek, és csak azért nem veszti el a Fidesz a választásokat, mert ez a sok ostoba ember még egymást is gyülili. (ezért van a fidesznek kétoldali ellenzéke-és ezért próbálja Vona-nagyon helyesen elmagyarázni a 80-as IQjú szavazóinak, meg a hasonló szinten küzdő baloldali szavazóknak, hogy ezt nem kellene, ugyanis amíg két különböző, egymással nem kompatibilis oldalon oszlanak meg az ellenzéki szavazatok, a Fidesz röhögve nyeri a parlamenti választásokat)
"minden, ami ellentmond az ökörségeidnek, az valójában nem is tény, hanem szerinted csak "látszólagos""
Látszólagosan én csak egy dolgot említettem, kíváncsian várom, hogy SZERINTED mi az a "minden", ami olyan nagyon ellentmond az ökörségeimnek? Már a TE magánvéleményeden kívül.
"Attól nem lesz autoriter egy rendszer, hogy átalakítják az alkotmánybíróság jögkörét"
Attól még valóban nem.
Meg attól sem, hogy valahol megszüntetik a független ellenőrző bizottságot.
És attól sem, ha módosítanak például egy médiatörvényt.
Meg hát attól sem, ha azonnali hatállyal leváltanak vezető tisztségviselőket.
De mindezek EGYSZERRE egyáltalán nem a demokrácia irányába hat.
Mondok egy példát: ha az öklömet a mellkasodhoz érintem, attól nem lesz semmi bajod. Attól sem, ha kést fogok a kezembe. De ha ez a kettő egyidőben történik, akkor téged a mentő, engem meg a rendőrség visz el.
"Mit számít, hogy egy autoroter rendszerben rohadtul nincsen politikai prularizmus"
Politológuskám, megint kevered a totalitárius és az autokratikus diktatúrát. Már kérdeztem, hogy hiányoztál-e az óráról, de egyre inkább meggyőződésem, hogy te az összes óráról hiányoztál.
"...mert valójában ezek a pártok a fidesz leányvállalatai.."
Ilyet mondtam volna??? Ugyan hol? Mutasd már meg légy szíves...
Ha meg nem mondtam, akkor az előző mondatod szimpla mocskolódás.
"ha elveszti a Fidesz a választásokat, akkor meg az lenne a bajod,"
1. Honnan tudod, hogy nekem mi lenne a bajom? Beszélj kérlek a SAJÁT nevedben, az én véleményemet majd elmondom én magam.
2. Ha ez "hiperdemokratikus" dolog lenne, akkor miért is lenne bajom vele? Egyáltalán TE érted, amit beszélsz?
"neked nem a "dittaturával, van bajod, meg azzal hogy a demokrácia romokban , mert te le se szarod a demokráciát. Szimplán gyűlölöd Orbánt."
Töröld meg szépen a szádat, mert összefröcskölted magad. Nyugodj meg szépen, és vedd észre, hogy nem az anyukáddal beszélsz.
"konkrétan müveleten ostoba vagy. Nem sok bölcsesség ragadt rád közel 60 év allatt, én rohadtul cikinek érezném, ha ennyire elvakult csőlátó lennék a te korodban."
Konkrétan nem igazán érzem magam se műveletlennek, se ostobának - sőt, hadd dicsekedjek, engem még a kulturált beszélgetésre is oktattak...
Sok minden érdekel, szeretem az új információkat, és a közel 60 év alatt be is gyűjtöttem rengeteget.
Csőlétó lennék? Lehet, de akkor elég vastag az a cső! :-D
Lazíts egy kicsit, úgy érzem, nagyon görcsös vagy.
# 26: Ne etesd a trollt.
Aki ilyet képes leírni: "gond van az egészségüggyel, illetve gond van az oktatásüggyel, ám utóbbiban most zajlik a problémamegoldás" azt nem lehet komolyan venni.
"Az USÁ-ban nincs alkotmánybíróság, de nekik van egy Függetlenségi Nyilatkozatuk, amely eléggé pontosan deklarálja az alapjogokat - és ezeket NEM vitatta, NEM kurtította, NEM toldozta-foldozta egyetlen kormány sem.
A mi Alkotmányunknak meg már a neve sem Alkotmány, mert Alaptörvény néven újraírták, és azóta is talpalgatják-csűrik-csavarják... Miről beszélsz? "
1. A magyar alkotmánnyal szembeni kritikát jogos.
2. Nagy-Britanniában 1999-ben ratifikáltak törvényt az emberi jogokról.
3. Az USA alkotmányában az emberi jogok ALKOTMÁNYMÓDOSÍTÁSKÉNT (amendment) szerepelnek, melyből az első 10-et hívják az amerikai Bill of Rights-nak.
"Igen, az autoriter diktatúrákban gyakran létezik (látszólagos) többpártrendszer. Hiányoztál az óráról, politológuskám?"
Egy rendszer vagy autoriter vagy diktatórikus.
@19:05
Természetesen így is fel lehet osztani, ez csak nézőpont kérdése. Meg persze értelmezési szándéké. :-)
De azért maradjunk annyiban, hogy az "autokráciát" (nem véletlenül) a diktatúrákhoz szokták sorolni, nem a demokráciához - és éppen ezért sokkal pontosabb, ha a diktatúrát osztjuk fel totalitárius diktatúrára, és autoritárius (tekintélyelvű) diktatúrára.
(A diktatúra politológiai és filozófiai megközelítése a kormányzásnak az a formája, ahol az uralkodó hatalom elegendő erővel rendelkezik ahhoz, hogy a kormányzottak beleegyezése nélkül kormányozzon.)
De ha neked úgy jobban tetszik, akkor ne autoritárius diktatúrának nevezzük, hanem csak egyszerűen autokráciának.
De ettől még pontosan ugyanolyan messze lesz a demokráciától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!