Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha valóban eltörlik a munkanél...

Ha valóban eltörlik a munkanélküli segélyeket, és helyette csak közmunka lesz, mi lesz azokkal, akik a közmunkában sem tudtak helyt állni, magyarul kirúgták őket onnan is?

Figyelt kérdés

[link]

Mert hogy vannak ilyenek, engem is február végén elbocsátanak, azaz nem hosszabitanak, mert nincs velem megelégedve a munkáltató. De más közmunkást is kirúgtak már a cégtől. Velük mi lesz a kormány terve szerint?

2016. febr. 1. 19:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Lehet így dolgozni hosszú időn keresztül, nekem 4 szerződésem volt egymás után, köztük volt pár nap szünet, és így több mint 1 évig dolgoztam, utolsó nap mindig megkérdezték, hogy szeretnék-e maradni, akkor már nem szerettem volna, amúgy lehetett volna.
2016. febr. 2. 09:37
 12/16 anonim ***** válasza:

8. válaszoló!

"Tehát a közfoglalkoztatott, akinek munkaszerződése van, munkabért kap (igen, itt "nyelvészkedhetünk" úgy is, hogy alamizsna, mert nem vonom kétségbe) nem azonos azzal az emberrel, aki a büntetését dolgozza le közmunkán."

Ön téved, keveri a szezont a fazonnal! Ki kell javítanom, mert már másodszorra ír le butaságot/valótlant.

Amiről Ön ír az a közérdekű munka.

Itt olvashat róla:

[link]

És itt egy felháboritó cikk a Köz(rabszolga)munkás témában:

[link]

Még azt a 10 Ft-os béremelést is sajnálják, pedig meg van rá a pénz.

És, hogy megoldást is írjak: vissza kell állítani a kormányváltás előtti állapotokat a közmunkában.

1. Tényleges minimálbér fizetése (ami még mindig alamizsna kategória)

2. Közmunkások számának 50 -60000 főre csökkentése. (Ebből ki lehetne gazdálkodni a béremelést illetve a megmaradóknak ténylegesen biztosítva lesz a munkavégzés. Nem kárhoztatják az embereket ácsorgásra, a kevés munka/sok ember miatt.

2016. febr. 2. 11:10
 13/16 anonim ***** válasza:
Tizenkettes, szerintem tegeződjünk, én vagyok az idősebb. Ha már a "közmunka" pontos megnevezésébe, a közfoglalkoztatás szóba belekötöttél, akkor elvárom, hogy ne "nyelvészkedjél" te sem: "Köz(rabszolga)munkás" ilyen megnevezéssel ma Magyarország területén foglalkoztatási forma nem létezik, tehát hülyeséget írtál. Tényleges minimálbért is lehet adni, miközben jelentősen csökkentjük a KÖZFOGLALKOZTATÁSban résztvevők számát (gyengébbek kedvéért nagy betűvel). Tehát lesz 60 ezer KÖZFOGLALKOZTATOTT (gyakoroljuk, hátha menni fog) munkásunk tényleges minimálbéren, a tervezett kb.200- 220 ezerhez képest. Csak 140- 160 ezer ember marad, akit 22800 Ft ellátáson kell otthon tartani. Akkor jön ám csak el a kánaán, főleg azok számára, akiknek az eddigi 51 ezerről 22 ezerre csökken a havi jövedelmük! Biztos meg fogják neked köszönni. Életképtelen, aljas és embertelen megoldás lenne! Még egy hülyeségedet idézem: "Nem kárhoztatják az embereket ácsorgásra, a kevés munka/sok ember miatt." Kizárólag a közfoglalkoztató felelőssége, hogy értelmes és hasznos munkával lássa el azokat a KÖZFOGLALKOZTATOTTakat (gyakorolni, gyakorolni) akiknek a foglalkoztatására lehetőséget kapott. Számtalan önkormányzat foglalkozik növénytermesztéssel, állattenyésztéssel, tartósító, savanyító miniüzemeket hoztak létre több településen, olyannal is találkoztam, ahol munkaruházatot varrnak, térburkoló elemeket gyártanak, vagyis értelmes és hasznos tevékenységgel látják el a dolgozóikat. Azzal továbbra is egyetértek, hogy a bérük kevés. De a javasolt megoldásaid nem megoldások.
2016. febr. 2. 12:41
 14/16 anonim ***** válasza:
95%
Sajnos volt alkalmam megtapasztalni, hogy tényleg semmi értelme ezen foglalkoztatási formának, rég meg kellett volna már szüntetni vagy alaposan átalakítani. Irodán dolgoztam ahol több hónapon keresztül, ültünk az irodában, munka nem igen volt, ha volt is teljesen felesleges dolgokat kellett megcsinálni, és előszeretettel ugyanazokat a feladatokat adták ki különböző időben más-más embernek, az iroda látványelemekkel volt felszerelve, pl nem működő nyomtató, monitor az asztalon gép nélkül, dossziék a polcokon, egy halom papírszemét az asztalokon, hogyha valaki betévedne, azért a munka látszatja meglegyen. Itt azokat a pénzeket nyúlták le, amit a közfoglalkoztatottak munkaeszközeire, védőruházatára, útiköltség térítésre kaptak a munkaügyitől, a vidéki kollégáknak nem fizették ki a bérletet, az udvarosok 15-en osztozkodtak 3 söprűn.
2016. febr. 2. 15:21
 15/16 anonim ***** válasza:
60%
A közmunka nem munka. A sok buta először azt érzi hogy ha jól dolgozik majd biztos tovább alkalmazzák, pedig nem így van. Ha látják hogy elég fitt vagy és megalkuvó lehúznak még egyszer kétszer jóformán ingyen de később úgy 40 év felett szóba se állnak veled mert öregnek számítasz és gyengének, betegnek stb. Ekkor jössz rá hogy átvertek. Egyrészt azzal hogy továbbra sem találsz semmit, és azzal hogy nem a szakmában dolgoztál és leamortizálódtál a képzetlen iskolázatlanok szintjére. A másik dolog az pedig a nyomor, és nyugdíjad se lesz, se jovőd, család se semmi. Na, ilyenkor jön a pia és kész vagy, néhány év és kampec.
2016. jún. 3. 01:09
 16/16 anonim ***** válasza:

15#

saját tapasztalat?:P

2016. jún. 4. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!