Meg lehet állítani a kivándorlást?
"A reformok működnek.
Több százezer magyar keres milliókat ( hatás szünet )- külföldön."
Én találtam ki, de szerintem tökéletesen leírja a mai helyzetet. Lehetetlen itthon az élet. Legalábbis nagyon nehéz elhelyezkedni, úgy hogy jól éljen az ember, ne csak megéljen.
Meg lehet állítani a kivándorlást? Hogyan?
5-ös.
"de ha meg nyakló nélkül beengednek, szabadjára engednek minden bankot, multit, vadkapitalistát. Akkor meg azok tehetnek meg bármit velünk. ( Ja, Semelyik oldal aktivistája nem vagyok. csak próbálom pro és kontra értelmezni a dolgokat)"
Okosan kellene lavírozni Orbánnak közöttük és nem ennyire lehúzni őket.
Mert mondom ez azt üzeni a még kintlévőknek hogy ide nemszabad befektetni mert bizonytalan hebehurgya a kormány.
" Áramos és szöges-pengés kerítés és aknazár és katonák tűzparanccsal a határon. "
Én attól még átrepülök repülővel fölötte. :D
Viccet félretéve: teljesen megállítani nem lehet, de egy egészséges szintre le lehet csökkenteni, amibe talán nem rokkan bele a gazdaság...
Miért akarná bárki is megállítani? Csak egy bizonyos réteg marad végleg külföldön, orvos, vállalkozó, meg aki úgy érzi a tanulásra elpocsékolt éveit nem azonos értékű bérrel honorálják.
Gondolj bele ha csak X csoportnak emelnék a pénzét hogy maradjon, a szalag melósnak meg nem, abból milyen cirkusz volna.
Nem célom védeni Orbánt, de már jóval előtte elkezdődött a kivándorlás. Ugyanúgy vándoroltak ki bőven Gyurcsányék ideje alatt is, csak akkor még nem tűnt fel ennyire.
A bevándorlást meglehetne állítani, csak akkor a sok külföldi multi kimenne az országból, hisz már nem minimálbéren dolgozna mindenki, hanem normális fizetést kapna, amiből meg is tud élni. A multinak meg ez már nem érné meg.
Amióta 1989-ben megnyíltak a határok a kivándorlás elkezdődött.
Én 1991-ben végeztem a szakmunkásképzőben az osztálytársaim majdnem fele 92-93-ban külföldre ment dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!