Mi lesz Magyarország jövője?
500 év múlva nem tudom, de évtizedeken belül:
-Nem állam/önkormányzat által fizetést kapó emberek aránya csökken a lakossághoz képest (elöregedés és kivándorlás miatt), így vagy az oktatás és/vagy egyészségügy leépül, végső elkeseredésben magánkézre kerülhet. Nyugdíjakhoz szerintem ha üres az államkassza, akkor sem mernek nyúlni a politikusok.
-Cigányság létszáma rohamosan nő. Lesz még több tiszta cigányfalu, sőt tiszta cigány kisvárosok (számtalan ilyen falu van, ahol fiatalból már nincs fehér, így ott tényleg csak idő kérdése). Ilyen helyeken igazából esélytelen az integráció, nagyvárosi környezetben azért előfordul.
-Ez a leépülés öngerjesztő. Tehát aki idáig nem költözött Budapestre/ nyugatra/ külföldre, az ezután fog. Így Budapesten meg pár megyeszékhelyen kívül a többi város is előbb-utóbb teljesen elöregedik és cigányok adják majd az új generációt.
-Az EU sem tart örökké. Jelenleg még annyi magyar kézben levő ipar sincs mint amit Kádárék kiépítettek, így az EU-n függő országként ez nem jó jel a gazdaságnak.
-Egyre több vasútvonal fog megszűnni.
Nehéz megmkndani.
A magyarok valahogy mindig talpra álltak.
Először a tatárjárás, meghalt az ország lakosságának 1/3-ada. Azután a török kor után a lakosság fele eltűnt / meghalt ( az alföld nagy része elnéptelenedett ). Jött az 1848-as forradalom, ismét sok ezer ember halt meg. Aki nem a háborúban vagy a járványokban, az a megtorlások következtében.
Majd a Trianoni békeszerződés során az ország területének 2/3-át, népességének több mint 2/3-át elvették.
Azután jött a második világháború, szintén rengeteg ember meghalt, majd a szocializmusban sok ember nyomtalanul eltűnt.
Ez ellenére még mindig itt vagyunk, több mint 1000 éve ( "megfogyva bár, de törve nem, él nemzet e hazán" ).
Jelenleg Mo. gazdasági mélypontját éli, a népesség csökken, de szerintem ezt is túl fogjuk élni.
Azt viszont nem tudon megmondani, hogy mi lesz 500 év múlva. Addig még tényleg bármi megtörténhet.
Az utóbbi 20 évben már így is nagyon nagy különbség lett a Dunántúl és a Dunától keletre lévő területek között.
500 év múlva sztem ez már nem lesz meg. A cigányság sem tart örökké, azoknak is meglehet tiltani a szaporodást, és ha nagyon megnőne a számuk akkor ez meg is történne. Magyarország eddigi 1000 éve során sok pusztulást vészelt át. Ez ami most történik, ez egy "ideiglenes állapot".
Sztem a Trianonkor elvesztett területekről már lemondhatunk (legalábbis a nagyjáról). Ami megmaradt, azt kell ápolni. Ha pedig belegondolunk, elég szép részek maradtak meg nekünk. Nem lest baj a jövőben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!