Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha tehetnétek ti miben változt...

Ha tehetnétek ti miben változtatnátok a jelenlegi közoktatási rendszert?

Figyelt kérdés
2016. jan. 19. 21:41
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
100%

Kétszer annyi pénzt közoktatásra!

- Nagyobb bér a tanároknak,a kötelező továbbképzések után, amelyek a tanár pszichológiai, pedagógiai kompetenciáit hivatott növelni. Itt ki is szórnék sokat. Az utánpótlást a jelentősen megnövelt bérrel, és a stabil és kiszámítható életpályamodellel ösztönözném.

- Magasabb pontszám és komolyabb követelmény a tanárképzőkbe, és azokra a főiskolai/egyetemi szakokra, ahol tanárképzés folyik.

- Minden évben kompetencia felmérés, és a rosszabb képességűeknek külön ingyenes felzárkóztatás.

- Harmadik végéig kell megtanulni írni és olvasni, hogy készség szinten működjön a dolog.

- Kevesebb lexikális tudás, több készség és képesség fejlesztés.

- Legalább egy mentálhigiénés és egy pszichológus szakértő minden iskolába.

- Jogi és gazdasági óra a tantervbe.

A joggal kapcsolatban főként a demokratikus intézményrendszerekről, a szerződések jogáról és gazdasági jogról oktattatnék.

Gazdasággal kapcsolatban pedig a különböző pénzügyi számításokat venném be a tantervbe. Szükség lenne még egy praktikus ismeretek tanórára is, amely az élet különböző aspektusait tárgyalná, mondjuk felvételi a felsőoktatásba, bankszámlanyitás, hivatali ügyintézés, adóügyintézés stb...

Logika tanóra!

Programozás az informatika órákon!

Mindemellett a tanterv központi elemét képviselné az önálló munka, a saját gondolatok kifejtése és a kreatív gondolkodás fejlesztése is, tehát az, hogy a nebulók saját ötletekkel, írásokkal és gondolatokkal szerezzenek érdemjegyeket.

2016. jan. 20. 01:01
 32/57 anonim ***** válasza:
81%

tegnap 23:33

Ne haragudj, de a rossz döntésedért te az iskolát hibáztatod... egy egyetemen több szak van, vannak amik keresettebbek és vannak amik kevésbé, de olyan szak nincs, ami 0%-os esély az elhelyezkedésre, egyetemistaként ezzel tisztában kellene lenni... azzal egyetértek, hogy vannak nehezen elhelyezkedő szakok, de fölösleges nincs.

Az meg egyéni hiba, ha úgy jelentkeztél egy szakra, hogy nehezen tudsz vele elhelyezkedni és rosszul is keresel vele, ez a saját hibád mert nem tájékozódtál előtte és közben, ez olyan, mint ha a művészettörténész hisztizne, hogy nem közgazdászi fizetést kap... ez meg nem a suli hibája

Mindenki jelentkezés előtt tájékozódik, információt gyűjt aztán úgy választ szakot... utólag kár hisztizni, meg a sulit hibáztatni, hogy szar diplomát adott. Otthagyhattad volna sulit és elmehettél volna szakácsnak is tanulni, akkor is.

2016. jan. 20. 01:51
 33/57 anonim ***** válasza:
11%
Megszüntetném a gimnáziumokat, főiskolákat és egyetemeket, csak általános iskolák maradnának és az sem lenne kötelező.
2016. jan. 20. 02:42
 34/57 anonim ***** válasza:
10%

"Na és aki nem vallásos?"

Azt kizárnám az oktatásból és nem járhatna iskolába.

2016. jan. 20. 02:51
 35/57 anonim ***** válasza:
0%

"Mi gáz? Hogy kiváló minősítésű környezetvédelmi diplomával vegyésztechnikusként tudtam elhelyezkedni? Igen ez gáz! Fölöslegesen töltöttem el 5 évet az életemből, az adótokról nem is beszélve!

Szerintem ez tényleg gáz! "

Igen. Gáz, hogy nem tudtad felmérni, vagy legalább egy gyakorikérdések felmérést végezni, hogy egyáltalán el lehet-e helyezkedni a környezetvédelemmel...

Tudod én már 3. félévben 1000 ft nettóért dolgoztam géprajzokkal gépészként...

2016. jan. 20. 05:43
 36/57 anonim ***** válasza:
27%

Inkább az a gáz, hogy irdatlan összegeket dobunk ki értelmetlen oktatásra. Meg kéne szüntetni a szakok felét és helyette értelmes szakmákat tanítani.

Nekem a finn közoktatás nagyon tetszik például. Általános iskola után mindenki szakmát tanul hihetetlenül jól felszerelt iskolákban. (Tanultam én is egyben.) Az ott szerzett papírnak nagy értéke van, jól el is lehet helyezkedni vele. Egyetemre, csak a legjobb 5-10 százalék megy. Belőlük lesznek a felső vezetők. Nagy a megbecsülése egy diplomának.

Ezzel szemben nálunk:

Elmész gimibe, szerzel egy érettségit, akkor még el se tudsz menni dolgozni. El kell menned szakiskolába, ahol a felszereltség nulla, mert ugye elköltöttük a pénzt gimire és tömegdiplomások képzésére.

Elmehetsz egyetemre is, ahol ha van eszed jó szakmát tanulsz, de a zöme nem így tesz. A végzettségek nem érnek semmit, mert vagy tudás, vagy piac nincs mögöttük.

2016. jan. 20. 07:41
 37/57 anonim ***** válasza:
100%

'Megszüntetném a gimnáziumokat, főiskolákat és egyetemeket, csak általános iskolák maradnának és az sem lenne kötelező.'

Akkor mi lesz a tankötelesekből, Monsieur? :)

2016. jan. 20. 09:50
 38/57 anonim ***** válasza:
100%

'"Na és aki nem vallásos?"

Azt kizárnám az oktatásból és nem járhatna iskolába.'

Úhh, ezt a negatíív diszkriminációót!!! :D

2016. jan. 20. 09:51
 39/57 anonim ***** válasza:
100%

" Egyetemre, csak a legjobb 5-10 százalék megy. Belőlük lesznek a felső vezetők. Nagy a megbecsülése egy diplomának. "

[link]

38%-a diplomás a finneknek nálunk 20 körül.

"hihetetlenül jól felszerelt iskolákban."

[link]

Kétszer annyit költenek rá/tanuló, mint mi.

2016. jan. 20. 09:52
 40/57 anonim ***** válasza:
46%
A Bsc is diploma, mégsem végzett egyetemet. Meg aki egyetemet végzett az sem feltételen főnök.
2016. jan. 20. 09:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!