Mi a véleményetek a Demokratikus Koalícióról? Hány %-ot fog elérni 2018-ban?
Ha megnézed az MSZP és a DK támogatottság arányát a 14-es választások óta, láthatod, hogy szép lassan, de biztosan a DK szívja el az MSZP támogatóit, számokban: MSZP választás óta 16-ról 11%-ra esett a támogatása átlagban, míg a DK 4-ről 8%-ra nőtt a támogatása...
Szerintem, 18-as választásra a DK utol fogja érni az MSZP-t a biztosan szavazó táborban és ha folyamat így halad változatlanul, akkor 18-ra kb 12-15% támogatottsága lesz a DK-nak, míg az MSZP-nek 8-13%, én szerintem.
3-as ez érdekes fölvetés. Vajon hogy csinálják?
Gyurcs(ót)ány nem szólalt föl, nem látni sehol, sőt minapi hírek szerint a parlamentbe sem nagyon járt be!
Ki az aki még rá szavaz? (És hisz neki?)
Szóval szerintem a statisztikai megközelítést is fenntartással kell kezelni!
Avagy melyik közvélemény kutató szerint is 3-as?
Minden összefügg mindennel... nem a DK-t kellett nézni az elmúlt 2 év alatt, hanem az MSZP-t, nézd meg hogy reagálta le a net adót, a kerítés építést és főleg a fideszes pénz lenyúlásokat..sehogy vagy nagyon szarul, 2 év alatt semmit nem tudnak felmutatni, sőt egyes tagja már a fidesszel kacsingat lásd: Hiller, Medgyessy. Sok MSZP szimpatizánsnak ez nem tetszhet és az MSZP-hez a DK áll közelebb, és a baloldalon legnépszerűbb embere Gyurcsány is ott van vagy is legalább is népszerűbb mint a Tóbiás, így sokan pártolnak át. (egyébként pont tegnap szólalt meg a TV-ben).
Másik, statisztika, a közvélemény kutatást fenntartással kell kezelni ezt jól is mondod, ezt is tuja mindenki van jobb és baloldali támogatottságú közvélemény kutatások...
Magyarországon 4 neves közvélemény kutató cég van, leghitelesebb adathoz a legegyszerűbb módon juthatsz hozzá...átlagot vonz havi bontásban, a legtöbb választási pollingot így készítik, lásd: decemberi spanyol választás polling.
Én tanultam statisztikát és elemzés ellenőrzést, nem egyszerűek, de hasznosak és, ha te is tanultál, akkor tudod, jól hogy épül fel egy ilyen, ez is egy szakma.
A statisztikai hibahatár 1-4% szokott lenni általában és tudom, hogy akik nem értenek hozzá és mondjuk egyik közvélemény kutatás az xy pártnak 22% mondott, de végül 25% lett, akkor rögtön megy a fikázás ész nélkül.
Remélem nem ugorja meg a bejutási küszöböt az a magyarellenes prolipárt!
De nem kizárt, hogy a szocik hátán megint felkapaszkodnak egy "melléfogásban", mint 2 éve is. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!