Támogatnád, hogy törvényben rögzítsék, hogy minden településen kötelezően lennie kell gyermek - és ifjúsági önkormányzatnak?
Semmi értelme sincs.
Sok hímringyó meg k_rva.
Egy diáknak mi is az érdeke? Nem az oktatás színvonala? Azon egy ilyen mit tud változtatni? És mit akar?
A demokráciát mindenképpen szélesíteni kell.
Régen csak a nemeseknek volt választójoga, később a vagyonos polgárok is kaphattak ilyet, végül a köznép is.
Amerikában először az afro-amerikaiak választójoga volt a kérdés, aztán miután ők megkapták felmerült, hogy a nőknek is legyen választójoga, ők is megkapták.
Jogosan felmerül az igény, hogy a véleménynyilvánításra már alkalmas fiatalok is részt vehessenek a döntések meghozatalában, én akár a választójog kiterjesztését is el tudnám képzelni 14 éves kortól mindenképpen. De lehet ennek egy előszobája a gyermek- és ifjúsági önkormányzat ami mint testület küldhetnek képviselőket más döntéshozó fórumokba is.
választójog kiterjesztése gyerekekre? ekkora böszmeséget rég hallottam.
sajnálom, de én még a 18 éveseket is fiatalnak tartom. milyen alapon válasszon olyan akinek valószínűleg életében nem volt munkahelye, szülei tartják el és politikailag könnyen manipulálható? szvsz nem hogy bővíteni kellene a választójogot hanem szűkíteni. 21 éves korhatár sokkal jobb lenne.
Nézz már végig rajtuk! Legalább azokon, akik a hülyeségedre vevők.
A 25 év is jó korhatár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!