Most akkor ez rasszizmus? A kormány tehet róla hogy a kisebbség nem dolgozik?
Dehogy nem kell hinni neki!
A CLASS FM rádióban is említették, hogy nem kapnak támogatást, mert sok mindenben nem felelnek meg az elvárásoknak!
Egy szegény mégis hogy tudja törleszteni a másik 10 milliót, amit 25 évig kell kiszärnia?
Ja, azt kérdezném, ha szegényként adnék neked mondjuk 20 millát, de azt mondom, ezt 26 évig törleszd, tudnád teljesíteni?
Mégis hogyan?
Hitelt veszel fel hitelre?
Az index egy hiteltelen hírforrás.
Nem is igazán nevezhető hírforrásnak.
Inkább egy szócső, amin keresztül bizonyos érdekcsoportok harsoghatják a gyűlölködő, elfogult, uszító véleményüket.
A cikkben amit linkeltél azt kifogásolják, hogy feltételekhez van kötve a 'csok'. Mindezt olyan köntösbe bújtatva, mintha szándékosan a cigányokat akarnák kizárni a feltételekkel.
Ezek a bizonyos feltételek nagyonis ésszerűek, és azokat az elemeket zárják ki akik nem dolgoznak, büntetettek, lumpen életmódot folytatnak.
Az index ebben a rasszista hangvételű cikkében a cigánysággal azonosítja a kizáró feltételeket!
Nem rasszizmus. Én alapvetően amellett szoktam állást foglalni, hogy csökkentsük a társadalmi különbségeket, meg a fidesz sem a szívem csücske, de ez speciel nem hülyeség. Mármint nem az egész csok, hanem a követelményei. Voltak már a múltban hasonló programok, amiknek az lett a vége, hogy hiába kapott a leszakadt család szép házat, lakást, rövid időn belül lelakták, nem tudták fizetni a közműveket,kiszedték belőle az értékesíthető anyagokat. Ezt a problémát nem lehet azzal megoldani, hogy hozzájuk vágunk egy valag pénzt.
Ha már cincáljuk a csok-ot, akkor inkább azzal kéne foglalkozni, hogy miért kapnak aránytalanul kevesebbet az 1, 2 gyermekes családok (holott a legnehezebb lépés pont az első gyerek bevállalása). 3 gyereket kevesen akarnak, és ezen nem fog a pénz jelentősen változtatni. Akik megkapják a pénzt, azok jórészt anélkül is szültek volna 3-at, ergo semmit nem fog megoldani az intézkedés.
Elfogult egy cikk, ami még magának is ellentmond. Azt írják, hogy a romaság ellen játszik a csok, aztán azt, hogy a kiesettek 2 két harmada nem is roma. Aztán megint helyesbít magán, de mi értelme, ha elsőre tudatosan torzított? Mind1.
Idézet: "A társadalom egy jobb módú rétegének megfelelő lesz, de akiknek nagy szüksége lenne rá, kimaradnak belőle"
Nem láttam olyan követelményeket, amiknek az átlagos emberek ne tudnának megfelelni. Ezek a feltételek teljesen ésszerűek, ahogyan hitelt se ad minden jött-mentnek a bank.
1. A rasszizmus nem létezik.
2. Aki az indexnek hisz, sikeres ember nem lehet.
3. Aki életében semmit nem tett még le az asztalra, az ugyan mire fel tartja a markát?
Most én se vállalnék gyereket. Munka nélküli vagyok, de kell a 10 misi egy ideig jól élek belőle, utána meg nem lesz miből vissza fizetni, akkor így jártam...
Kellenek kikötések. A munkáltatók nagyrészét is kötelezném arra, hogy akik kapnak pénzt nem rughatják ki olyan könnyen, leépítésre hivatkozva.
A kisebbség sok esetben képzetlen, ha képzett is akkor is előrébb tartjuk a magyarokat. Viszont láttam már jól dolgozó romát, szóval nem kritizálom őket. Ők is emberek viszont, ha nem lenne kikötése a pénznek mindegyik élne vele úgy, ahogy a második mondatomban írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!