Nem volt még elég? Fidesz tevezi, hogy leépíti az összes munkanélküli segélyt, tovább növeli a közmunkát, az érettségi ingyenmunkához köti, (stb). Kell ez nekünk?
Munkanélküli sok van, munkahely alig.Mi lesz a segélytől is végképp megfosztott, mindenféle végzettségű és korú emberrel?
Hülyeség arra gondolni, hogy helyette lesz munkájuk, mert nem lesz, munkahelyeket eddig sem teremtett a fidesz ezután sem fog, csak közmunkában hajlandóak gondolkozni,az meg haszontalan is, megélni sem lehet belőle.De most már oda jutottunk, hogy pofátlan módon teljesen a közmunkára akarják átállítani az egész magyar munkaerőpiacot.
A mély szegénység, hanyatlás rohamos elősegítése ( a fidesz ehhez nagyon jól ért!).
Növelni nem a közmunkát kéne, hanem normális munkahelyeket kellene létesíteni.
Nos, kíváncsi lennék arra is, a fiatalok mennyire örülnek neki, hogy az érettségihez feltétel lett az ingyenes közösségi munka teljesítése.Ugyebár itt is az ingyen munka kötelezővé tételéről van szó, hasonlóan a közmunkához.
Tényleg rohamosan oda közelítünk, hogy dolgozni itt már csak a munka "öröméért" lehet, pénzért nem.A szegénység pedig eddig is nagy volt, nem kéne még növelni, de a fidesz minden lépésével ezt teszi.Közben persze igérnek fűt-fát, magyaráznak, hogy ez miért jó nekünk.De kit érdekel?! Látszik, hogy javulás soha sincs, csak üres szöveg és egyre csak elvesznek.Ez a sok igérgetés is apályázatokkal, hogy 10 milliót kap, aki három gyermeket vállal, meg 100 ezret, aki frissen házasodik, marhaság, szemfényvesztés és felettébb veszélyes, már ha valaki egyáltalán megkapja, mert ezerből esetleg egy akad, aki megfelel majd a jól kitalált feltételeknek.
A birkanép meg szó nélkül nyel, ellenvetésük sincs.Minden a legnagyobb rendben van??
Volna még hiba amit lehetne sorolni, csak nem lenne rá elég a lap.
De a 3 gyerekre sem kapja meg akárki a támogatást.Már módosították azt a törvényt is.Közmunkások nem kaphatnak semmiféle ebből kifolyó támogatást 3 gyerek után sem,sőt az sem,akinek a nettó fizetése nem éri el a havi 300 ezret...
Tehát a fid. kormány megint a módosabb réteget akarja támogatni.
Na, erről van szó, a módosabb réteget támogatja, amióta csak kormányon vannak, közben egyre többen csúsznak le.De ez neki nem derogál, hogy egy nyomortelepet csinál az országból (orbán szerint a jólét felesleges)Hát akkor ne éljen abban, és ne támogassa azokat, akik amúgy is jólétben élnek.
Másik orbitális pofátlanság, hogy miközben egyre több közmunkást gyárt, és szajkózza, milyen fas za a közmunka, azalatt éppen a közmunkásokat zárja ki sorra mindenből és tőlük, illetve azoktól, akiket bármikor közmunkára kényszeríthetnek (az FHT járadékon lévőktől) vesz el mindent, őket zár ki minden lehetőség, ez ez nagyon széles réteg az országban! Sőt, miközben az összes többi járadékot, segélyt némileg emelték idén (bár mojfi ngnyit), az FHT egyáltalán nem emelkedett.Ez amolyan direkt és látványos, ki ba szás, nem véletlenül ez az egy nem lett emelve! Remélem, majd az újabb szavazáskor sem fogja emberszámba venni ezen széles réteget, remélve, hogy cserébe raknak rá egy X-et.Mert ilyen megnyilvánulásokért annyit sem érdemel.
Ja, csak nem a nép választhatta a Fideszt. Mert azt én sem tudom elképzelni hogy mi magyarok ennyire hülyék lennénk hogy megszavazzuk a saját kivégzésünket.
A 2014-es választási csalások bizonyítékaiból! (Molnár F. Árpád - Domján Tibor)
Nem kell nekünk de mindig megszavazza az országgyűlés. Hiába nincs már meg hivatalosan a 2/3 a Fidesznek de a másik pártból mindig akad 1-2 ember aki igennel szavaz őket pénzért megveszik kilóra mert az az 1-2 ember még megvehető hogy elfogadjanak valamit és ennyi.
De ez egy orbitális baromság a közmunkás dolog az érettségihez már régóta megy én szerencsére megúsztam ezt de 3 évvel ezelőtt voltam közmunkán csak mert kellett a pénz, munkahelyet meg nem találtam. Mivel a szüleimnél éltem így beértem 50 ezer forinttal átmenetileg, de elég pocsék úgy dolgozni hogy 50 fokban kaszálja az ember a füvet vagy épp a városi kórházba küldik takarítani a felújítás utáni nyomokat ami nem egy olyan egyszerű munka és csak négyen voltunk egy hatalmas épületre amire volt 1 hetünk hogy végezzünk reggel 7 órától délután 4 ig nyomtuk folyamatosan az ipart stb... Most jelenleg hatalmas szerencsével sikerül elhelyezkednem egy gyógyszergyárban ahol jó fizetést kapok de hatalmas veszélyeknek vagyok kitéve ami elég nagy hátrány sajnos. Nem panaszkodhatok azét mert megszakadni nem kell, a 8 órás munka időt ki lehet bírni, szépen nyugodtan kényelmesen lehet dolgozni csak nagyon oda kell figyelni a gyártásra és a tucatnyi papírmunkára, meg persze hétvégén és sokszor ünnepnapokon is kell dolgozni kivéve húsvétkor, karácsonykor és nyáron 1-2 hétig nem kell menni. Szerencsére megkapom a pénzem amiért megdolgozok és a kortársaim, barátaim körébe jó helyzetben vagyok főleg 25 évesen nincs okom panaszra. De nagyon sok olyan ismerősöm van akiknek nincs pénzük, nem tudnak megélni és sokan hitel, hitel hátán vannak hogy ne veszítsék el a lakhelyüket. Sok ismerősöm mondott már le mindenről, a gyerekkori legjobb barátom autót, házat örökölt apjától aki soha nem volt vele csak a gyerektartást fizette ameddig kötelező volt, és ennyi. A haverom örökölt tőle autót, házat, örült is neki de a házat el is adta mert tudta jól hogy egyedül felesleges 150 négyzetméteres ház nagy udvarral mert nem keres annyit hogy fen bírja tartani. És mivel édesanyja hatalmas adósságokban volt meg már a haverom is mert nem bírtak megélni ami pénzt kapott a házért annak 70%-a a hitelek törlesztésére ment el. Alig 3-4 milliójuk maradt amiből nagyon nehezen de tudtak venni maguknak egy pici másfél szobás lakást ami egy nagyon alkalmi vétel volt, de arra már nem volt pénzük hogy bebútorozzák és felújítsák, de mivel kellett rá áldozni így kénytelen volt eladni az autóját amiből szűk 1 milliót megkapott é majdnem az egész elment a lakásra szinte hogy minden renden legyen. Most vannak úgy hogy teljesen nullán szerencsére semmi adósságuk de megélni csak éppen hogy tudnak és ha már jön az hogy nagyobb dologra kell költeni már megint kérhetnek kölcsönt mert ami van 120 ezer forintjuk sajnos apránként lecsípnek belőle mert a fűtésdíj horror és annyit nem keresnek, hogy tudják fizetni és mellette normálisan egyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!