Mennyi lenne a reális minimálbér ma az országban? Mennyi lenne a fizikai átlag bér reálisan? Mennyi lenne a átlagos " nem topmanager" értelmiségi?
Ne azt nézd hogy neked mennyi kellene a havi x5 részleteihez. Hanem hogy mennyiből élnél meg, ami serkentené a fogyasztásodat, de nem akarsz évente plazmát.
Ami serkentené a gazdaságot, de még a multik sem szaladnának világgá. Ami reális lenne a magyar teljesítménnyel/ ma.
Hú, de jó hogy ezt mondod. Te vagy az isten, akkor biztos úgy van, nem?
Akkor én mért kaptam rendszeresen 55-60 körüli béreket több hónapon át?!
ma 19:43, te vagy egy barom. Én azért vállaltam ennyiért, mert ezt kaptam hirtelen, és ez is jobb volt, mint a semmi. Én jól jöttem ki a dologból, mert nekem csak átmenetileg kellett valami plusz pénz, azóta diplomám van, többek között ebből tudtam annak a költségeit is fedezni (utazgatás, szállás stb).
De azt ne hidd, hogy életvitelszerűen ennyi pénzből bárki meg tud élni. A rezsi majdnem ennyibe kerül bárhol.
Ennek az lesz a vége, hogy majd az általad ajnározott vállalkozók is csődbe mennek, mert nem lesz, aki dolgozzon nekik, hacsak nem találnak kínai bevándorlókat, akik majd dolgoznak egy marék rizsért.
Kötekedni is lehet :P
De attól még az egésznek a végkicsengése az, hogy a mai minimálbérből egyszerűen nem lehet megélni!
Csak úgy, hogy valaki egyik napon eszik, másik napon nem, vagy pedig a párjának van jól jövedelmező állása, vagy még van mit felélni, vagy pedig a szülei támogatják.
Ez a lényeg, nem más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!