Magyarországon most van mikronemzet?
Egyébként volt vésztői köztársaság is.
Személy szerint, a szobám egy különálló állam.
Vannak szabályok, van zászló is.
Elég pici a terület, de elmondhatom róla, hogy annak én vagyok a diktátora.
Komolyra fordítva: nem hiszem hogy valaki foglalkozna ilyesmivel Magyarországon.
Nincs.
Szerintem ez a mikronemzet fogalom elég pontatlan. Én azt nevezném mikronemzetnek, aminek van saját nyelve, vagy kultúrája, hagyományai. De azt nem, aki csak kikiálltja a függetlenségét X területen aztán szevasz.
Ez a Liberland is csak amiatt létezik, mert egy olyan területre tette az a cseh hapsi, amire jelenleg pont nem tart igényt senki, egy fennálló területi vita miatt. Horvátország a jelenlegi határt tartja elfogadhatónak, ekkor az a terület Szerbiáé (és amúgy is Szerbiához tartozik). Szerbia viszont a Duna vonalát tekinti a jogos és igazságos határnak, ekkor az a kis terület Horvátországhoz kerülne. Attól még az a terület Szerbiához tartozik, csak illegálisan kisajátították.
Ilyen értelemben vett mikronemzet nem létezik Magyarországon, nem is létezett.
Kis életű, köztársaságok viszont léteztek Magyarország területén, ilyen volt a Vendvidéki Köztársaság, a Lajtabánság meg a Baranya-Bajai szerb magyar köztársaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!