Melyik jobb gazdaságilag? Gazdag fogyaszt vs szegény fogyaszt?
# 9:
Tegyük fel, hogy mindketten ugyanazon a munkahelyen dolgozunk, azonos munkakörben, az órabérünk azonos 600 forint. Ha napi 8 órát dolgozunk és 23 munkanap van a hónapban, akkor mindketten 110 400 forintot viszünk haza. Én mivel imádom a csirkecombot, ezért bevállalok 2 hétig napi 4 óra túlórát, az egyszerűség kedvéért ezekre az órákra is alapbéremet kapom, de 40 órával többet dolgozom mint te, az ~22%-os többletmunka. De te azt mondod, hogy ezért a ~22%-os többletmunkáért nekem nem ~22%-os többletbér jár, hanem csak mondjuk ~15%, és a ~7%-kal több csirkecombomat adjuk oda neked.
Te luxusfogyasztást valósítasz meg ?
Mivel a kérdés erről szólt.
# 12:
Én a # 9-es hozzászólásra válaszoltam.
Egyébként a felső tízezer luxusfogyasztását mivel támogatja a kormány?
A 9-es azt írta, hogy a gazdag amúgy nem venne, akkor sem, ha lenne rá pénze, mert már igénye nincs többre. (ezért nem venne többet) Pl te se ennél meg napi 100 csirkecombot, ha van rá pénzed gondolom.
A te verziódban, te még akarsz vásárolni, ezért dolgozol többet.
Kormányról hol volt szó?
# 14:
Ha nem kormány, akkor ki támogatja a felső tízezer luxusfogyasztását. A McDonalds-os krumplisütő?
Arról nem volt szó, hogy bárki, bármelyiket tenné jelenleg, ennek ellenére kérdezted, hogy a kormány hogyan támogatja a gazdagokét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!