Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Melyik jobb gazdaságilag?...

Melyik jobb gazdaságilag? Gazdag fogyaszt vs szegény fogyaszt?

Figyelt kérdés
A felső tízezer luxusfogyasztásának támogatása vagy pedig a sok szegény ember "sok kicsi sokra megy" elvű fogyasztása?
2015. dec. 27. 05:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
51%

# 9:

Tegyük fel, hogy mindketten ugyanazon a munkahelyen dolgozunk, azonos munkakörben, az órabérünk azonos 600 forint. Ha napi 8 órát dolgozunk és 23 munkanap van a hónapban, akkor mindketten 110 400 forintot viszünk haza. Én mivel imádom a csirkecombot, ezért bevállalok 2 hétig napi 4 óra túlórát, az egyszerűség kedvéért ezekre az órákra is alapbéremet kapom, de 40 órával többet dolgozom mint te, az ~22%-os többletmunka. De te azt mondod, hogy ezért a ~22%-os többletmunkáért nekem nem ~22%-os többletbér jár, hanem csak mondjuk ~15%, és a ~7%-kal több csirkecombomat adjuk oda neked.

2015. dec. 27. 12:33
 12/17 anonim ***** válasza:

Te luxusfogyasztást valósítasz meg ?

Mivel a kérdés erről szólt.

2015. dec. 27. 13:03
 13/17 anonim ***** válasza:

# 12:

Én a # 9-es hozzászólásra válaszoltam.

Egyébként a felső tízezer luxusfogyasztását mivel támogatja a kormány?

2015. dec. 27. 13:12
 14/17 anonim ***** válasza:

A 9-es azt írta, hogy a gazdag amúgy nem venne, akkor sem, ha lenne rá pénze, mert már igénye nincs többre. (ezért nem venne többet) Pl te se ennél meg napi 100 csirkecombot, ha van rá pénzed gondolom.

A te verziódban, te még akarsz vásárolni, ezért dolgozol többet.

Kormányról hol volt szó?

2015. dec. 27. 13:20
 15/17 anonim ***** válasza:
A magyar gazdaságnak,talán inkább az ha a szegény,meg a középréteg.Mert fogyaszt a gazdag is,csak az a kérdés,hogy itthon,vagy külföldön.
2015. dec. 27. 13:46
 16/17 anonim ***** válasza:

# 14:

Ha nem kormány, akkor ki támogatja a felső tízezer luxusfogyasztását. A McDonalds-os krumplisütő?

2015. dec. 27. 14:05
 17/17 anonim ***** válasza:

Arról nem volt szó, hogy bárki, bármelyiket tenné jelenleg, ennek ellenére kérdezted, hogy a kormány hogyan támogatja a gazdagokét.

2015. dec. 27. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!