Itt a politika témában értelmes ellenérv helyett miért lepontozással fejezik ki egyet nem értésüket az emberek?
Mégis mit gondolsz? Mert ellenérvet kitalálni és megfogalmazni hosszú és fárasztó, míg megnyomni egy gombot könnyű.
(Megjegyzem, én soha nem használom a pontozó rendszert)
Javaslok valamit: nézd meg, milyen szöveg íródik ki, amikor az egérmutatót a kezek fölé húzod!
Hasznos, Félig-meddig hasznos, Nem hasznos
Ha jól belegondolsz, ezek az "értékelések" nem rólad szólnak, nem a Te válaszodról szólnak. Arról szólnak, hogy a kattintó személy számára a válasz "Hasznos", "Félig-meddig hasznos", vagy "Nem hasznos".
"Hasznos" lehet számomra egy válasz akkor pl., ha még nem ismertem, amit a válaszoló megfogalmazott. Lehet, hogy azért "Nem hasznos" számomra a válasz, mert már ismertem, nem ad új információt. Ha "Nem hasznos"-nak ítélem a választ, attól még tök jó, és igaz lehet, de számomra nem jelent újdonságot, ezért nem hasznos. Nem jár számomra haszonnal, mert nem hordoz új ismeretet.
Ki kellene lépni ebből az úgy tűnik hallgatólagos közös megegyezéssé vált értelmezésből, hogy ha pl. 18%-ra "lepontoztak", akkor a személyemről mondtak lesújtó véleményt - nem, a kattintóknak átlagban 18%-nyira volt hasznos a válaszom.
Na, értelmezzük át ezen a módon a "lepontozást"? Szerintem mindenki lelkének jobbat tenne! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!