Támogatnád azt ha így alakítanánk át a családi pótlék rendszerét?
csp 3 gyerekig 28000 Ft/gyerek a negyedik gyerektől adókedvezmény.
Ez pedig azokra is vonatkozna akiknek már 8 gyerekük van.
Ez szépen hangzik.De a Fidesz kormány alatt sem működött,csak a jómódúak esetében.Ha valakinek alacsony a jövedelme,az nem tudná igénybe venni a kedvezményt,mert nem fizet annyi adót,amiből letudná vonni.
Nemcsak azok járnának rosszul,akik nem dolgoznak,hanem a tisztességesen dolgozó 3-4 gyerekes magyar családok is.
maximálisan.
igazából haverral beszélgettem erről, én jobbikos vagyok ő jobbik gyűlölő amolyan liberális(igazi liberális nem a kamu) féle eszmét vallja.
jogosan kérdezett rá, hogy mi lesz azokkal a cigány gyerekekkel akik után ezentúl nem jár csp?
végülis velük mit lehet tenni? hisz örökbe nem fogja senki sem fogadni őket.
állítólag az mszp-nek volt erre egy jó ötlete(nem vagyok mszp-s), hogy kinevezett rájuk családsegítőket akik beosztják a pénzt, hogy ténylegesen a gyereknek menjen. nem tudom mennyire müxik ez, de ez járható út a már meglévő gyerekeknél. mondjuk nem sok jövő vár rájuk amíg a szüleik nem járatják iskolába meg lopni küldi őket.
"ma 15:55":
ha nettó 100.000-et keresel, akkor valójában plusszba azon 80ezer Ft adó van, tehát 180k -ba kerülsz. gondolom ebből le lehet vonni valahogy, kérdés, hogy akkor azt a pénzt visszakapod vagy ez hogy megy nem tudom.
2 gyerektől
csak rászorultsági elven, családi formában ha a jövedelem/ fő nem éri el a nettó 80e. A feletti jövedelmek már csak csökkentve kapnák az emelt 35/gyerek egészen 115/fő ig amikor lenullázódik és nem jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!