Ha a Jobbik kormányra kerül, akkor elképzelhető az ingyenes internet amit igérnek?
ma 12:40
csakhogy jelenleg a korrupció nem merül ki ott, amit te annak nevezel, a magyar lakosság közel fele valamilyen módon csal, a másik fele viszont fizeti utánuk a többlet költségeket.. 2014-ben becslések szerint 2500 milliárd forint adót nem fizettek be az emberek.. csak úgy nagyságrendben: ez az egész költségvetés hatoda! egészségüggyel, oktatással, szociális ellátással mindennel együtt, az egész évben amennyi pénzből gazdálkodik az ország, annak az 1/6-a le van nyúlva.. kisebb adóterhek mellett elképzelhető, hogy az állami korrupció ugyan akkora maradna, viszont a gazdasági korrupció mindenképp csökkenne, a cégek nem tudnának 2500 milliárddal kevesebb adót befizetni, ennek közel fele simán az emberek zsebébe juthatna inkább, amit majd utána elköltenek állami szolgáltatásokra.. és akkor nem lenne az, hogy valaki befizeti a kegyetlen magas adót, a másik ember meg le van jelentve minimálbérre, és ugyan annyit keresnek, de az adóterheik közti különbség majd 100 ezer forint..
ma 12:40
Plusz azt sem értem, hogy ha az államosítás ellen vagy, akkor miért érvelsz az ellen, amit mondtam, hogy nem kéne ingyenes internet, sőt kevesebb támogatások kellenének és több pénzt az emberekhez juttatni.
Ha ingyen lenne az internet, mi történne? Az állam szerződést kötne a cégekkel, a nem barátok cégeinél kedvezményeket sajtolna ki belőlük, a barátok cégeinek szórná a pénzt (pl dupla akkora költség mellett is aláírnák a szerződéseket). Az internet így nem átlag 4-5000 ft-be kerülne, hanem átlag 7-8000ft-be, csak 2-3ezer ft vándorolna ismét a barátok zsebébe, ezt az állami kasszából kéne finanszírozni, a többletköltség fedezése miatt kitalálnának valami új adónemet, amiből behajthatják a hiányzó pénzt, amilyen adót a dolgozó emberek fele kifizetne, ennek a felének az internet lényegében majd 15000ft-be kerülne, a másik fele, meg aki nem adózik, vagy lényegében feketén van lejelentve, alig pár száz forintnyit szállna be ebbe az egész dologba.. Bocs de tisztán lejelentett dolgozóként én ebből nem kérek, jobb szeretném inkább én kiválasztani milyen netet szeretnék, én eldönteni, hoyg nekem az drága-e vagy sem, és jobb szeretném én aláírni a szerződést, és főként nem szeretném fizetni az állam barátait, és főként nem szeretném fizetni mások helyett még az internetet is, azok helyett is, akik ugyan annyit keresnek mint én, csak minimálbérre vannak lejelentve.. -.-
'Amelyik párt kapitalista eszméket támogat azt ki kell takarítani az országból. A magyar népnek elege van a kizsákmányoló tőkés hordából.'
Mit raksz be helyettük? Kíváncsi vagyok az alternatíváidra.
'Igen alap, a Jobbik betartja szavát, mint minden értékes közösség és ember. Ha mondják, így is lesz.'
És ez biztos? 100 %-ban?
"a kedvezmények helyett az emberek kézhez kapnák a pénzt, és saját maguknak kéne kifizetniük az adott állami szolgáltatást"
Ez a gondolatmenet vezet az alapjövedelmhez a normálisabb országokban, ahol nem az az elsődleges cél hogy minden pénzt vegyünk el az emberektől, aztán majd mi megmondjuk nekik mit használhatnak (akár ingyen), de a sok pénzből sokat lehet lopni, az biztos.
#11,12
" a cégek nem tudnának 2500 milliárddal kevesebb adót befizetni, ennek közel fele simán az emberek zsebébe juthatna inkább, amit majd utána elköltenek állami szolgáltatásokra.."
Az AUDI 0-s társasági adót tud kihozni évek óta, annak ellenére, hogy a kulcs mindössze 10%.
Szerinted ez másnak nem megy/ nem menne.
Az adót 0%-ig el lehet kerülni, és ezt a lehetőséget több helyen meg is adják annak, aki keresi.
"Plusz azt sem értem, hogy ha az államosítás ellen vagy, akkor miért érvelsz az ellen, amit mondtam, hogy nem kéne ingyenes internet, sőt kevesebb támogatások kellenének és több pénzt az emberekhez juttatni. "
Amellett érveltem, hogy az alacsonyabb elvonás ugyanazt a korrupciót hozza, mivel vannak más módszerek is, ami ugyanúgy ellopott pénz.
Nem érted, amit ígértek.
Nem mindenki kap ingyen internetet (azaz nem 100%-os rezsicsökkentés) hanem mindenki kap egy alapszolgáltatást, ami jó arra, hogy az ember "irodai" jelleggel használja. A legtöbb embernek ennél sokkal gyorsabb internetre van szüksége/igénye, amit már most is fizet.
Egyébként nem kevés cég részesedne az előnyökből(hirdetési felület, potenciális szolgáltatás igénybe vevők), ezért valószínűleg hozzá is járulnának.
Egyébként a hálózat teljes kapacitásának fenntartását fizetteti ki a szolgáltató a havidíjban, nem a felhasznált kapacitást, ha a felesleges kapacitást is lekötik, a rád eső rész akár alacsonyabb is lehet.
Ha a Jobbik kormányra kerül akkor a köv gondok lesznek.
Gazdasági összeomlás
Jelentős számú kivándorlás.
Internet az még fizetős se lesz mert a multik elmennek és tőlük van a net is.
Szóval ne akard h felkerüljenek. Mert belőlünk lesz a köv Krími "köztársaság".
Ami annyira király h az össze bank kiment onnan.
H ez mér gond ?
Próbálj meg hozzájutni a számládon lévő pénzedhez.
ATM-ek és Bank fiókok nélkül sok sikert !
És még sorolhatnám.
Utolsó.Te nagyon buta vagy.
Ez szinte mind megtörtént a FIDESZ kormányzása alatt.
"Utolsó.Te nagyon buta vagy. "
Nem érdekel mit gondolsz rólam de a jobbik biztos sose fog felkerülni ebbe belenyugodhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!