Meg fog oldódni az egészségügy, ha végeznek azok az orvostanhallgatók, akikkel aláíratta Orbán, hogy nem mehetnek el 12 évig, különben nagyon sokat kell fizetniük?
Egy félév az 1 millió forint egy magyar orvosin. 12 félév az 12 milla+kamat. Nem hiszem, hogy sok mindenkinek csak úgy van 15 millája, hogy visszafizesse Orbánnak a képzés díját.
Kb. 5 év múlva nagyon sok orvos lesz Magyarországon? Pillanatok alatt ellátnak minden beteget, még egy kis faluban is?
"hótzihejj" mit jelent? Kedves 21-es.
Kérdezö! Gorbán majd megoldja. Aludj csak nyugodtan.
# 22/22
Orbán NEM old meg semmit!
"Aludj csak nyugodtan!", kedves 22!
"1-2 év alatt összejön az a pénz Angliában, úgy hogy közben még vesz egy új audit is"
utoljára a kocsmában hallottam ilyen "okos" dolgokat...xd
kb mondjuk oda is való ez a beszólás.
egyébként nagyon helyes hogy ezt a törvényt hozták.
mert az adófizetők pénzéből kinevelt agyagi haszonszerzést előtérbe helyező friss diplomás orvosok azonnal lelépnek, "mert ott több a lóvé".
a magyar munkásosztály meg termelje ki az iskoláztatását nem?
aki ki akar menni dolgozni az ne az ingyenes magyar oktatást hasznosítsa erre, hanem szépen vegyen fel hitelt vagy szponzoráltassa magát a családdal, és akkor azt csinál amit akar.
és senki ne gondolja azt, hogy én nem vagyok tisztában az orvosok fizetésével, de aki orvosnak tanul az ne az anyagi hátterét nézze legelőször, hanem az elkötelezettséget és a hívatást, amiért arra tette fel az életét hogy másokon segítsen.
egyébként személyes tapasztalatom azt mutatja, hogy egy valamire való szakmájában jól teljesítő orvos Magyarországon is igen csak jó anyagi körülmények között él.
legalábbis amilyen kocsikkal járnak, nem azt mutatja hogy olyan nagy csóróság lenne.
tudom...hitelre veszik stb bla bla bla, de azt a havi 150 ezer hiteltörlesztést is ki kell termelni :)
ikszdé, akkor nézd meg ezt hülyegyerek.
Gondolom angolul nem értesz, de az arab számokat azért csak ismered.
26: ikszdé? :D és még te hülyézel mást.
Nem olyan nagy kunszt ám angolul tudni, úgyhogy nem gondold, hogy csak te tudsz :P
Akkor gondolom sikerült feldolgozni azt is, hogy UK-ban évi 40 millás fizetéssel röhögve vissza lehet fizetni azt a 12 milliót, csak túl szerencsétlen vagy ahhoz, hogy bevalljad, hogy hülyeségeket beszéltél.
kettőspontpé
Másik belsős vélemény: én most elsőéves vagyok, és ránk is vonatkozik ez a rendszer. Sajnos itt a hivatástudat bőven kevés, mert egy orvos kezdő fizetése annyi, mint gy 30 m2-es albérlet Budapesten. És akkor még az illető rezidens nem evett, nem vett BKK bérletet, nem látogatta meg otthon a szüleit, nem vett ruhát, arról meg ne is beszéljünk, hogy mi lesz vele, ha egyszer családot akar, ami azért 25-26 évesen már kezd időszerű lenni. Ja, és ezért dolgozik heti 60 órát.
Ha nálunk szétnézel a csoportunkban, a 20ból több mint 10en külföldön képzeljük el a jövőnket. Mert ott megfizetnek, és ami szintén nagyon fontos: megteremtik a munkakörülményeinket.
Szóval ez a röghözkötés szép elmélet, de nem ez tartana minket itthon, hanem az egészségügyi rendszer megújítása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!