Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Meg fog oldódni az egészségügy...

Meg fog oldódni az egészségügy, ha végeznek azok az orvostanhallgatók, akikkel aláíratta Orbán, hogy nem mehetnek el 12 évig, különben nagyon sokat kell fizetniük?

Figyelt kérdés

Egy félév az 1 millió forint egy magyar orvosin. 12 félév az 12 milla+kamat. Nem hiszem, hogy sok mindenkinek csak úgy van 15 millája, hogy visszafizesse Orbánnak a képzés díját.

Kb. 5 év múlva nagyon sok orvos lesz Magyarországon? Pillanatok alatt ellátnak minden beteget, még egy kis faluban is?

2015. dec. 5. 11:25
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
72%
Lehet hogy 5 év múlva ettől sok orvos lesz, de hogy még több nyomor is az hótzihejj! Mert hogy amit itt a röghöz kötött orvosok kapnak az éhen dögleni is édeskevés! Nézz utána mennyi egy rezidens bére, aztán ügyelj nehogy belehalj a rémületbe!
2015. dec. 5. 12:30
 22/31 anonim ***** válasza:
28%

"hótzihejj" mit jelent? Kedves 21-es.

Kérdezö! Gorbán majd megoldja. Aludj csak nyugodtan.

2015. dec. 5. 13:29
 23/31 anonim ***** válasza:
35%

# 22/22

Orbán NEM old meg semmit!

"Aludj csak nyugodtan!", kedves 22!

2015. dec. 5. 13:38
 24/31 anonim ***** válasza:
3%
ennyiből még nem...meg is kellene nevelni az orvosokat, hogy ne csak ilyen +jövedelem fejében gyógyítson meg tegyen előrébb a várólistán, meg kellene értetni velük, hogy ne pénzükért dolgozzanak hanem a hivatásukért, azért, hogy embereket gyógyítsanak mert amikor oda jelentkeztek erre tették fel az életüket.
2015. dec. 5. 13:51
 25/31 anonim ***** válasza:
47%

"1-2 év alatt összejön az a pénz Angliában, úgy hogy közben még vesz egy új audit is"

utoljára a kocsmában hallottam ilyen "okos" dolgokat...xd

kb mondjuk oda is való ez a beszólás.

egyébként nagyon helyes hogy ezt a törvényt hozták.

mert az adófizetők pénzéből kinevelt agyagi haszonszerzést előtérbe helyező friss diplomás orvosok azonnal lelépnek, "mert ott több a lóvé".

a magyar munkásosztály meg termelje ki az iskoláztatását nem?

aki ki akar menni dolgozni az ne az ingyenes magyar oktatást hasznosítsa erre, hanem szépen vegyen fel hitelt vagy szponzoráltassa magát a családdal, és akkor azt csinál amit akar.

és senki ne gondolja azt, hogy én nem vagyok tisztában az orvosok fizetésével, de aki orvosnak tanul az ne az anyagi hátterét nézze legelőször, hanem az elkötelezettséget és a hívatást, amiért arra tette fel az életét hogy másokon segítsen.

egyébként személyes tapasztalatom azt mutatja, hogy egy valamire való szakmájában jól teljesítő orvos Magyarországon is igen csak jó anyagi körülmények között él.

legalábbis amilyen kocsikkal járnak, nem azt mutatja hogy olyan nagy csóróság lenne.

tudom...hitelre veszik stb bla bla bla, de azt a havi 150 ezer hiteltörlesztést is ki kell termelni :)

2015. dec. 5. 15:44
 26/31 anonim ***** válasza:
48%

ikszdé, akkor nézd meg ezt hülyegyerek.

[link]

Gondolom angolul nem értesz, de az arab számokat azért csak ismered.

2015. dec. 5. 15:48
 27/31 anonim ***** válasza:

26: ikszdé? :D és még te hülyézel mást.

Nem olyan nagy kunszt ám angolul tudni, úgyhogy nem gondold, hogy csak te tudsz :P

2015. dec. 5. 20:50
 28/31 anonim ***** válasza:

Akkor gondolom sikerült feldolgozni azt is, hogy UK-ban évi 40 millás fizetéssel röhögve vissza lehet fizetni azt a 12 milliót, csak túl szerencsétlen vagy ahhoz, hogy bevalljad, hogy hülyeségeket beszéltél.

kettőspontpé

2015. dec. 5. 21:09
 29/31 anonim ***** válasza:
Sziasztok! El szeretném mondani a véleményemet egy belsős szemével. Végzős orvostanhallgató vagyok, ránk még ez nem vonatkozik. A mostani negyedévesek az első évfolyam akiket érint. Több olyannal beszéltem, akik már készítik elő maguknak a helyet, ugyanis azokon a helyeken ahol komolyan veszik az egészségügyet, hajlandók kifizetni a tandíjat még a külföldieknek is, ha hozzájuk mennek dolgozni. Emellett egy abszolút elfogadható fizetést ajánlanak. Egy kicsi változás talán lesz, mivel az európai piac is kezd átalakulni. Már nem annyira a rezidenst, mint a szakorvost keresik. Ergo tele leszünk rezidensekkel, de nem lesz elég szakorvos aki "kiképezze" őket. Vagy minket, talán már írhatom ezt. Szép dolog ez a hivatás szöveg csak abszolút nem reális. Ha van is olyan aki erre teszi fel az életét, jelen körülmények között sajnos igen rövid idő alatt ki tud égni. Mi is emberek vagyunk, miért ne érdekelhetne a családalapítás, lakás-, autóvásárlás, jó életszínvonal? Rengeteg lemondással jár az egyetem és a munka is és emellett nemhogy anyagilag, de még emberileg sem vagyunk megbecsülve. A frissen végzett évfolyamból két embernek tudom a fizetését, az egyik nettó 100-at, a másik 150-et kap. 25 évesen, 6 évnyi gürizés és lemondás után. Emellett 7-18 óráig bent lenni, ügyeletben 400 Ft-os órabér. Be fog dőlni a rendszer, azaz már be is dőlt. Történnek csúnya dolgok, de elhihetitek, semminek nincs igazán következménye. Ilyen, hogy börtön, a diploma elvétele. Ritkaságszámba megy. Külföldi hallgatókkal beszélgettem és nekik nagyon furcsa, hogy itt minden ingyenes, mert ahonnan ők jönnek, ott mindenért fizetni kell, viszont ellátják őket rendesen. Több sebből vérzik ez az egész, de sajnos minden sebet a pénzhiány okoz.
2015. dec. 19. 15:32
 30/31 anonim válasza:

Másik belsős vélemény: én most elsőéves vagyok, és ránk is vonatkozik ez a rendszer. Sajnos itt a hivatástudat bőven kevés, mert egy orvos kezdő fizetése annyi, mint gy 30 m2-es albérlet Budapesten. És akkor még az illető rezidens nem evett, nem vett BKK bérletet, nem látogatta meg otthon a szüleit, nem vett ruhát, arról meg ne is beszéljünk, hogy mi lesz vele, ha egyszer családot akar, ami azért 25-26 évesen már kezd időszerű lenni. Ja, és ezért dolgozik heti 60 órát.

Ha nálunk szétnézel a csoportunkban, a 20ból több mint 10en külföldön képzeljük el a jövőnket. Mert ott megfizetnek, és ami szintén nagyon fontos: megteremtik a munkakörülményeinket.

Szóval ez a röghözkötés szép elmélet, de nem ez tartana minket itthon, hanem az egészségügyi rendszer megújítása.

2016. jan. 25. 13:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!