Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A liberálisok miért így...

A liberálisok miért így látják Trianont?

Figyelt kérdés

Nemrég volt a Fókuszban téma,hogy kirakták facebookra ezt a francia trikolort, és volt pro és kontra,hogy ez milyen dolog.

Így jött szóba Trianon is, hogy ugye voltak akik azt mondták,hogy bezzeg minket sem sajnáltak Trianonkor.(ez szerintem is egy baromság, pedig abszolút jobboldali vagyok)

Erre így reagált egy liberális történész (Katona Csaba)

"Ezeknél a régi görcsöknél,gondoljunk abba bele,hogy ez nem is az,hogy mikor történt, Trianon...hanem hogy a mai franciáknak mennyi közük van/lehet Trianonhoz?

Tehát nyilvánvalóan lehet,úgy gondolkodni,hogy gyakorlatilag a kollektív bűnösség elvét alkalmazva Franciaország a bűnös azért ami Trianonban történt (...) és lehet azt mondani,hogy folytonosan őket terheli a felelősség, de azt gondolom,hogy ez egy olyan fajta belső görcs ,egy olyan fajta szomorú képzettársítás ami, -már elnézést a hasonlatért-, kicsit olyan, hogy Mórickának mindenről az jut az eszébe."

Mondanám,hogy igaza van, de nem értem,hogy akkor ezek az érvek miért nem merülnek fel például egy Holokauszt riportban?

Mennyi köze van a mai németeknek/magyaroknak a Holokauszthoz?

Meg az,hogy görcsnek nevez egy ilyen dolgot...már ne is haragudjon, de milyen emberre vall ez?Én sem degradálom a Holokausztot,nem vagyok zsidó, de sosem nevezném görcsnek.

Számomra ez sértő, és az is sértene ha a Holokausztra mondaná ezt, és sért is, csak azok az emberek akik tagadják a Holokausztot,de azok mind antiszemitának és rasszistának vallják magukat, az ilyen fajta emberek meg nyitott sokoldalú, elfogadó embernek mondják önmagukat miközben...áh...gusztustalan az ilyen, hazug és primitív!Legalább az idióta szélsőjobbosoknak van annyi gerincük,hogy megmondják,hogy igen egy buta bunkó náci vagyok, ez meg...

2015. nov. 30. 15:41
 1/10 anonim ***** válasza:
30%
Egy Trianont hogy tudsz összemosni egy Holokauszttal?! Trianon egy büntetés volt az I. vh után (Amit Horthy megbízásából aláírtak a küldöttek, nem ellenezték!!!) A másik meg egy népirtás ténye. Nem értem ez most neked hogy jön ide össze.
2015. nov. 30. 15:45
 2/10 anonim ***** válasza:
92%
15:45, én értem, hogy Kérdező hogyan tudja összemosni: mindkettő régen volt, vagy egyik sem görcs, vagy mindkettő az.
2015. nov. 30. 16:09
 3/10 A kérdező kommentje:

Igazából összemoshatnám a mohácsi vésszel is, de van köztük vagy 400 év, senki sem foglalkozik vele, nem vált ki vitákat a mai napig, szemben a Holokauszttal.

Ráadásul a Holokauszt a bal, míg Trianon a jobb oldal nagy érve, ugyanakkor a Trianonnal dobálózó Holokauszt szidó emberek mint buta neonáciként vannak elkönyvelve, míg a balliberálisok gyakran degradálják Trianon (lásd fent) és mégis nyitott,elfogadó embernek vallják magukat, sőt ők a követendő példák.

Engem ez elkeserít, és nem értem ezt.

Vagy akkor mondjuk,hogy a szélsőjobbosok is elfogadó,mindenre nyitott emberek.

2015. nov. 30. 16:15
 4/10 LazyJones ***** válasza:
A görcs kifejezés itt nem degradáló. Arról szól, hogy nem képes elengedni, ragaszkodik hozzá az észérveken túl. (=görcsösen, görcs=beidegződés ilyen értelemben) A mai németeknek és magyaroknak nincs közük a holokauszthoz. Maximum annyiban, hogy elismerik, hogy igenis részesei voltak, előidézői, tevőleges végrehajtói. Ennyi, és nem több. Nem önkorbácsolást várnak, vagy egyéb térdeplést, csak azt, hogy beismerjük: igen, részünk volt benne, és sajnáljuk, hogy az országunk múltja erről is szól.
2015. nov. 30. 17:16
 5/10 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező... ne haragudj, de te vagy a legjobb példa az állami birkítás.

'Ráadásul a Holokauszt a bal, míg Trianon a jobb oldal nagy érve'

Ez mi a f...?!

Ember, a holokauszt és trianon, de még a mohácsi csata is történelmi események és nem politikai jobb baloldali ideológiák...!!!!! mi az hogy a holokauszt baloldali a trianon meg jobboldali dolog? ez egy nagy fa..ság!!

Ez a holokausztozás meg trianozozással való dobálózás csak az elmúlt 5-7 évben vált 'divattá' amikor is országos szintre emelték és kezdtek el a politikusok ezzel dobálni egymást... a magyar polgárok, meg szépen átvették tőlük és a politikai birkítás szépen halad, grat!!!!

2015. dec. 1. 01:18
 6/10 anonim ***** válasza:
Mert magyarellenesek.
2015. dec. 1. 09:45
 7/10 A kérdező kommentje:

"és kezdtek el a politikusok ezzel dobálni egymást"

Ugye te is érzed,hogy ellentmondasz önmagadnak?

Tudom,szerettél volna okosat írni, de nem sikerült, sajnálom!

(mert én pont erről beszélek,hogy melyik párt mivel dobálózik, te meg megpróbálod,úgy megcáfolni,hogy alátámasztod.Nem semmi)

2015. dec. 1. 15:09
 8/10 anonim ***** válasza:
Te kérdező, ha normálisan megtanultál volna szöveget értelmezni és nem lógni a suliból, akkor most nem azon hisztiztél volna, hogy én mit hogy írtam, hanem max viszont választ írtál volna, de hát a hisztizés sokkal könnyebb, mint érvelni, pláne, ha lógtál az nap a suliból, amikor azt tanították... de segítek, én rólad beszéltem mint egy birka, akit könnyű terelni egy jó marketinggel...te csak a liberálisokon pattogtál meg hisztiztél, de amiket leírtál ugyan úgy igazak a másik oldalra is, csak ugye okoskodni egy oldalról mgint sokkal könnyebb.
2015. dec. 5. 23:41
 9/10 A kérdező kommentje:

Sajnálom,hogy 0%-al végezted, de én még csak mínuszt sem nyomtam, és így sikerült ezt elérned.

Azt is sajnálom,hogy csak a személyeskedésig tudsz eljutni, és semmi egyéb tartalom.

Azért köszi,hogy visszanéztél, nem kellett volna, szia!

2015. dec. 5. 23:50
 10/10 anonim ***** válasza:
Hisztizés az megy, de az értelem 0, mint mindig... itt mindenki 0-t, kap aki nem ért egyet a Trianonnal, vagy kritikát mer megfogalmazni...tudod ez az oldal tele van veletek szélső jobberekkel, ez itt már megszokott, főleg az olyanok, akik feltesznek egy kérdést, valaki ír egy kritikát, de a kritikára normálisan érvelni nem tud, hanem rögtön kihátrál a hisztizéssel, ez van, nem hát nem, pá :)
2015. dec. 6. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!