Ezért fog örökké a Fidesz maradni? Mert neki van egy fix szavazóbázisa? A többi megszerzett szavazat csak hab a tortán? Örökké fog tartani ez a körforgás?
Mindig van az a 1,5-2 millió ember aki a Fideszre fog szavazni. Ezek pedig a felső és az alsó réteg, a jól kereső csúcs értelmiségiek és a közmunkások. A Fidesz ugye garantálja az egykulcsos adót, ezzel megnyerve a jól keresőket. Egy informatikus fejlesztő például, aki ott van a szakmában megkeres nettó 450-500 ezret alkalmazottként is, az pont le fogja tojni, hogy lop a Fidesz meg stadionokat épít meg stb. nem érdekli, mert az egykulcsos adóval nagyon jól jár. A közmunkások pedig nyilván a Fidesz-re szavaznak, hiszen (nem akarok megbántani senkit de) a közmunka az önmagába véve egy segély, amit adóforintokból finanszíroznak.
Az összes többi emberrel/réteggel kibabrál a Fidesz, de úgysem tudnak mit tenni, mert az ellenzék nagyon-nagyon vérszegény semmi. Lassan már annyira rossz az ellenzék, hogy még az is a Fidesz-re szavaz akivel a legjobban kitolt.
Meddig fog ez tartani ez a körforgás?
Ez nem körforgás, ez egy állandó állapot.
Körforgás az lenne, ha legalább két tényező folyamatosan váltogatná egymást.
Amúgy elég sokáig. A középosztály elhúz innen, tényleg a csicskák és az urak maradnak. Orbánék nagy álma valóra válik, épül a 21. századi Horthy-rendszer.
Csak remélem nem lesznek olyan hülyék a mai fiatalok,hogy egy ilyen társadalomba gyereket vállaljanak.
Akkor majd nem lesz kit lehúzni pénzzel az élősködőknek.
Egyébként nem hiszem,hogy aki közmunkás,az a Fideszre fog szavazni.
Ugyanis olyan kevés jövedelemből hosszútávon megélni nem lehet.
Sőt,még dolgozni is ennyi pénzért?
Nem tudom.Szerinted elégedettek a közmunkások?
A közmunka max,annak a 18 éves gyereknek jó,aki se tovább tanulni nem akar,és azt a pénzt max zsebpénzként elkölti,és viszonylag nem kell sokat érte melózni.
De egy felnőtt embernek nem alternatíva a közmunka.
Nem vagyok Orbánfóbiás.
Nem az alapján szavazok,hogy ki utálja jobban a migránsokat,mert most ez egy felkapott téma,hanem az alapján,hogy én mivel járnék jobban.
Én se gazdag nem vagyok,se gyereket nem szeretnék,és a kedves kormányod a magamfajtákat szeretnék minél jobban megadóztatni,és köszi,de nekem ez nem tetszik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!