Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek Wass Albert...

Mi a véleményetek Wass Albert a magyar nemzethez intézett üzenetéről?

Figyelt kérdés

"Ébredjetek föl Megyarok.

S legyetek újra Nemzet,

váljatok újra nemzetté,

ahol nem az a fontos, hogy

ki mennyi pénzt hoz az országba,

hanem hogy ki mennyi jót, szépet

és hasznosat tud cselekedni

a Magyar közösségért.

Véleményem szerint soha nem volt ez ennyire aktuális mint most.

2010. márc. 21. 16:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
71%

02:23:

Ha valaha olvastál volna Wass Albertet, nem írnál ekkora tahóságokat! Tudod, én nagyon szeretem Wass Albertet, de egyáltalán nem vagyok Jobbikos, és bármibe lefogadom, hogy több szépirodalmat olvastam, mint te! Wass Albert tájleírásait tanítani lehetne, mert amikor olvasod, szinte érzed a fenyvesek illatát! Az általa megélt magyarságtudatnak pedig semmi köze nincsen sem a szélsőjobboldalhoz, sem semmilyen politikai párthoz! A könyveiben a nácikat éppen úgy elítéli, mint a magyarságra erőltetett kommunizmust! Az általa megélt magyarságtudat a lehető legalázatosabb, legmélyebb bölcsességben nyilvánul meg! Az erdélyi táj szeretete, a régi székelyek bölcsessége, az egyszerű emberek tisztasága az, amit ő a történeteiben ránk hagyott, és semmi más! Kötelező olvasmánnyá tenném néhány háborús novelláját, mert azokban éppen a diktatúrák ellen emel szót!

Ha már nem olvastál tőle semmit, és saját tapasztalatok helyett csak előítéleteid vannak, legalább hallgass róla mélyen, és akkor nem járatod le magadat!

2010. márc. 22. 20:01
 12/15 anonim ***** válasza:
62%

02:23:

Még csak annyit tennék hozzá, hogy ekkora "szakértelemmel", ami neked van, akár Petőfit is nevezhetnéd "nemzeti érzelmű f*szkalapnak"... Hiszen ő is szerette a hazáját, és a verseiben elítélte azokat, akik kéretlenül az uralmuk alá vonták az országát...

2010. márc. 22. 20:04
 13/15 anonim ***** válasza:
Petőfit is megcsapta azért a szél mikor sztárolták a hazafiságát, utána el is volt szállva magától, lehet hallani a versein, nem beszélve arról, hogy utána szinte csak erről szólt a művészete. De hát mindenki azt ragadja ki magának ami tetszik a szívének, olyan mint a pártprogram, bár ez kissé durva hasonlat. Olvass a sorok között, ha nem megy erőltesd.
2010. márc. 23. 14:31
 14/15 anonim ***** válasza:
42%

14:31:

A sorok között olvasva sem jutok más eredményre, mintha csak magáért az olvasás öröméért olvasok. Wass Albert hazaszeretete számomra egyáltalán nem politikai színezetű. Való igaz, hogy Erdély Romániához csatolása fájó pont a műveiben, de ebben nem látok semmi kivetnivalót. Egy időben valóban nem bántak szépen a románok az erdélyi magyarokkal. Aki ott élt, a saját bőrén is tapasztalhatta ezt. Ettől azonban még nem kellene az egész munkásságát elítélni. Szerintem nekünk, magyaroknak nincs semmi okunk örvendezni afelett, hogy szanaszéjjel tagolták az országunkat. Ha valaki ezt másképpen gondolja, szerintem azzal van a baj. Nem azt mondom ezzel, hogy menjünk, és foglaljuk vissza Erdélyt, egyszerűen azt mondom, hogy szerintem szégyen, hogy ma már az is szélsőségesen gondolkodik egyesek szerint, aki magyarként elítéli a trianoni döntést. (Ha román lennék, biztosan másképpen gondolnám...)

2010. márc. 23. 14:39
 15/15 anonim ***** válasza:

01:35:

"Doktorált irodalomtudós" létedre eléggé érdekesen fejezed ki magad... Úgy is mondhatnám, hogy a "faxarcozással", meg a fogalmazásod igénytelen stílusával éppenséggel nem egy irodalomtudós jut rólad az ember eszébe... vagy ha mégis az vagy, akkor nagyon olcsón adhatják manapság a diplomákat.

Mint már írtam, fogalmad sincsen Wass Albert munkásságáról, csak egy szubjektív véleménnyel rendelkezel róla, ami ráadásul nem is megalapozott. Számomra furcsa, hogy ma már negatív momentum egy író/költő munkásságában a hazaszeretet. "Diplomás irodalomtudósként" szánalomra méltó, hogy a megnyilvánulásaid, a kritikád hemzseg a "faxkalap", "köcsög", "nyomi", stb. szavaktól.

A stílus maga az ember. Te pedig soha életedben nem voltál irodalomtudós. Ha az lennél, tisztelnéd a magyar nyelvet, és a helyesírást. Aki sok szépirodalmat olvas, az úgy tanul meg helyesen írni, és fogalmazni, hogy észre sem veszi. Aki igényes a szóhasználtára, az nem ír tizenéves chat-lovagok stílusában még egy fórumra sem.

Szerintem éppenséggel hasznos, ha a Jobbik-szavazók Wass Albertet olvasnak. Az ő műveiben ugyanis a náci diktatúra ugyanolyan kegyetlennek, és elítélendőnek van ábrázolva, mint a szovjet megszállás. Az ember csak becsületességet, béke-szeretetet tanulhat a könyveiből, és ez ma mindenkire nagyon ráfér ebben az országban. A könyvei bevételéből pedig erdélyi árvaházakat támogatnak.

Nem értem, miért fáj ez bárkinek is. Kit érdekel, hogy stilisztikailag milyen egy könyv, ha élvezetes, tanulságos, és szerethető...

2010. ápr. 4. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!