Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak a tanárokban, szülőkben...

Csak a tanárokban, szülőkben és a diákokban van a hiba, hogy nem érzékelik a Skandináv színvonalat az iskolai menzán?

Figyelt kérdés
[link]
2015. nov. 28. 23:37
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"igenis a sóval van a baj, nem a kaja minőségével"


Saját tapasztalataim szerint mindkettővel.

A sótlan ételeket meg lehet szokni, nekem legalábbis sikerült. (A nagyon durva példákat kivéve, mivel köztudottan a krumplit jobban kell sózni, mint más alapanyagokat; teljesen sótlanul ehetetlen.)

A vacakokat viszont elég nehéz megenni, akár felnőttnek, akár gyereknek.

Amúgy "érdekes" módon ha pl. milánói vagy bolognai spagetti a menü, azt meg szokták enni, hiába sótlan.


"jó persze ha éhes lenne, akkor megenné, még a száraz kenyeret is"


Ebben van igazság, a mai gyerekek nagyon válogatósak, már akik megtehetik.

Épp tegnap olvastam egy cikket egy tanyasi óvodáról, ahol a dolgozók elmondása szerint nem igazán szokott megmaradni az ennivaló.

Viszont számtalan helyen meg rengeteg étel megy a moslékba. (Vagy marad meg, mert ki sem kérik.)


"én elég sok menzán ettem már az országban, mert olcsó és elég nagy adagokat adnak"


Nem vonom kétségbe a tapasztalataidat, de az enyémek pont ellenkezőek az adagok nagyságát illetően. Pl. amikor egy felnőtt adag 4 (azaz négy) szem derelye, vagy amikor a gyerekadag főzelék kb. duplájához ugyanúgy csak 1 db főtt tojás vagy sült virsli jár, vagy a 3-4 szem pörkölthús helyett 6... (Megszámoltuk több alkalommal is, tényleg.) Ezeket nem nevezném nagy adagnak. Ja, és repeta csak kivételes esetekben van, levesből és főzelékből.


"mostanában néhány baloldali vonatkoztatású hírportál erőlteti, hogy ehetetlen ételt csinálnak a magyar menzán"


Én idén két cikket olvastam menzatémában, ez a második. (Az előző arról szólt, hogy egy budapesti iskolai konyha néhány dolgozóját kirúgták, mert lopták a kaját.)

Igaz, a saját tapasztalataim nem terjednek ki az egész országra, csak néhány iskolára, ahol többször ettem már. De ezek tényleg elég gázosak. Csak néhány példa: félig megfőtt krumpli köretként; kemény bab a babfőzelékben; jéghideg sült hús; vízízű "csontleves" néhány szál cérnatésztával; felismerhetetlen összetevőkből álló leves; káposztás tészta só/cukor nélkül, és jóformán káposzta nélkül; vagy amikor a "húsos-sajtos tészta" csak nyomokban tartalmaz húst és sajtot... :(

2015. nov. 29. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!