Miért van, hogy a politikusok civilben teljesen mások?
Arra gondolok, hogy a tv2-n megy Friderikusznak egy műsora amiben 24 órát tölt ismert emberekkel. Eddig két olyat láttam, hogy politikussal volt. Egyszer Gyurcsány Ferenccel ma pedig Deutsch Tamással. Eltekintve attól, hogy melyik pártról mi a véleményem, egy teljesen más képem alakult ki róluk. Gyurcsány egy elég megosztó személyiség, de magánemberként nem hinném, hogy a fél országnak kellene utálnia. Egy humoros, érett ember benyomását keltette. Deutsch Tamást is sokan támadják, viszont róla sem ez jön le ha magánemberként nézzük. Egy intelligens, sikeres, 50 éves ember.
Miért van, hogy alapjába véve normális, okos emberek olyan döntéseket hoznak, támogatnak ami miatt tömegek utálják meg őket?
Deutsch nem nagyon van az aktív belpolitikai személyek között ( nem miniszter, vagy államtitkár)
Gyurcsány beszédeket tudott tartani mindig is, a Friderikuszos szereplése szerintem inkább azokhoz hasonlított( a szavak, logikai felépítés is hasonló volt)
Nyilván megcsinált, megkomponált mindkét szereplés, de a Fridis kötetlenebb, ezért közelebb áll a valós énhez.
Bár én "dajcstomival" csak egy lakossági fórumon találkoztam sok-sok évvel ezelőtt, tehát hivatalos minőségben, egy volt sajtós tanárom összefutott "orbánvikivel", aki éppen bevásárolni volt. Ő erősen liberálisnak vallotta magát, mégis meg volt lepődve, hogy - az ő szavaival élve - Orbán milyen közvetlen személyiség, és kellemesen eltársalogtak néhány percig. Azt mondta a végén, hogy sajnálja, hogy a neki nem tetsző oldalt képviseli.
Távol álljon tőlem, hogy bárkit reklámozzak, meg nem is az én véleményem ez, viszont ráerősít a kérdező felvetésére, hogy civilben mennyire más lehet egy politikus. A politika ma már sajnos marketing, gondosan felépített maszlag, egyfajta szerep, amit "színészek" (azaz politikusok) játszanak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!