Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nagyobb mennyiségű azbesztet...

Nagyobb mennyiségű azbesztet be lehet hozni az országba?

Figyelt kérdés
Azt állítják rákkeltő ,de ez kacsa szerintem.

2015. nov. 16. 14:19
 1/10 Clark Kent.. válasza:
Sok mindenre mondták már, hogy rákkeltő, de ismerjük a mondást, hogy jobb félni mint... :-)
2015. nov. 16. 14:27
 2/10 anonim ***** válasza:
Sok mindenről azt állítják, hogy rákkeltő és sok minden használatát be is tiltották mert rákkeltő. Az Azbeszt bizonyítottan rákkeltő és a fejlett világban mindenhol be van tiltva a használata. Valszeg azért, mert kacsa... :D
2015. nov. 16. 14:33
 3/10 A kérdező kommentje:
de belehet hozni m.o-ba?
2015. nov. 16. 14:34
 4/10 anonim ***** válasza:
Biztosan be lehet hozni, de kell hozzá egy rakás engedély, mivel az azbeszt az ADR 9. osztály M1 osztályozási kódja alá tartozik.
2015. nov. 16. 14:59
 5/10 Trafó1 ***** válasza:

Rákkeltő az biztos.

Én hőtárolós kályhát hoztam be tele van azbeszttel, de nem mondtam senkinek.

2015. nov. 16. 15:16
 6/10 anonim ***** válasza:

"Azt állítják rákkeltő ,de ez kacsa szerintem."

Aztán amikor közlik a tüdőrák diagnózisát, akkor jön a csodálkozás: "De hát én soha nem is cigiztem."

2015. nov. 16. 15:24
 7/10 anonim ***** válasza:

Újonnan max. valami harmadik világbeli országból. Az EU-ban 2005 óta tilos minden azbeszttartalmú termék és anyag forgalomba hozatala. De a környező országokban is így vagy út be van tiltva.

Esetleg bontottan szerezhetsz, de azt ne várd hogy más fogja lebontani neked. Akik hivatalosan lebontják, azok kapásból viszik is a hulladéktárolóba.

... ééés igen. Még egy "csakazért" ember aki kockára teszi a saját és a környezetben lévők életét, "mer' "csakazér'sem hiszek ilyen kacsákban"

2015. nov. 16. 19:13
 8/10 anonim ***** válasza:

"Azt állítják rákkeltő ,de ez kacsa szerintem."

Maga az azbeszt nem rákkeltő anyag, csak épp, ha a nagyon finom azbeszt port belélegzed akkor annak nem fog örülni a tüdőd. Épp ezért kell a palatető flexelésénél maszkor használni. Ugyanis nagyon apró lándzsa szerű, mikro méretű "tű" az állaga, és ez beleáll a tüdődbe, amit sohasem tudsz sem kiköhögni, és sohasem emészti meg a szervezet. Nagyjából a dohányzással egyenértékű, viszont NEM kell annyit beszívnod belőle, hogy a hatás ne maradjon el.

Az azbeszt nagyon is veszélyes anyag, amit régen betiltottak. Észak Magyarországon van egy hely, a neve nem jut eszembe, ha jól tudom cement gyár volt, ami bezárattak, viszont azóta is száll az azbeszt, és szinte MINDENKI megbetegedett akik arra laknak. Nagyon sokan pereskednek emiatt, mert sokan meghaltak már tüdő, ill. légzőszervi rák miatt.

2016. jan. 11. 11:09
 9/10 anonim ***** válasza:
"Nagyjából a dohányzással egyenértékű" Ez nem igaz. Sokkal veszélyesebb. Ha leállsz a dohányzással, pár év alatt regenerálódik a tüdőd, és olyan kockázati csoportba kerülsz, mintha nem bagóztál volna. Az azbesztszál viszont ha egyszer megakad, attól soha többet nem szabadulsz, és bármikor betokosodhat, elrákosodhat. Évtizedek múlva is.
2016. nov. 29. 16:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Valóban igazad van, sajnos ezek a tűszerű képződmények nem ürülnek ki soha. De tévhit, hogy teljesen regenerálódik a tüdő, ha abbahagyod a dohányzást (erős dohányosoknál). Egyrészt, mert a dohányzás nem csak a tüdőrákot okozhat, hanem hasnyálmirigy és akár húgyhólyag daganatot is. A dohányfüst kiürülése nagyjából 20 évre tehető a szervezetből, de aztán is meglátszódik a tüdőn, ha valaki hosszabb ideig szívta előtte.
2016. dec. 3. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!