Ha mindenki tudja, hogy a politikusok lopnak, miért nem tesz ez ellen senki semmit?
Példa:
A bírósági tárgyaláson én vagyok a vádlott, az apám a védőügyvédem, a vádat képviselő ügyész a testvérem, az anyám a bíró.
Vajon milyen döntés születik?
Erről szól a demokrácia. Papíron frankó, de a valóságban...
Találós kérdés:
kollégiumi szobatársam a köztársasági elnök, a másik az országgyűlés elnöke, az egyik legjobb barátom kapja az állami megrendelések zömét. Unokatesóm Brüsszelben, a féltestvére egykor a BKV élén stb...
Ki vagyok én? :)
Miért kérdező, te mit teszel?
Na látod, ezért nem tesz a többi sem.
"Még egyszer idézném: "Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel."
Nézz utána, hogy ezt ki mondta."
- Joseph de Maistre. Miért olyan fontos ő számunkra?
"Miért olyan fontos ő számunkra?"
Talán mert igaz van?
Ez nyilvánvalóan egy erkölcsi kérdés. Ők sosem fognak megváltozni. Évtizedek óta, sőt még régebb óta semmi sem változik, csak állandóan beszélnek róla a vezetők, persze mondani mindent lehet. Olyan ez, mintha egy tolvajra bízná valaki valaminek az őrzését.
Aztán, én meg sokan mások hiába nem szavazok senkire, valamelyik tolvaj banda úgyis hatalomra kerül 4 évente. Nyilván így a rendszer sem ér semmit, tényleg csak papíron működik a dolog.
Valami forradalom szintű megmozdulás kéne, vagy olyan tüntetés sorozat, amely minden eddigit messze túlszárnyalna, ami még soha nem volt ebben az országban. Akkor talán elgondolkoznának végre, hogy ki a valódi úr, és miről, kikről kéne, hogy szóljon ez a rendszer. Tehát a tömegnek az erejét kellene felhasználni, csak sajnos attól tartok, hogy ilyen szintű összefogás valószínűleg soha nem lesz ebben az országban.
""Miért olyan fontos ő számunkra?"
Talán mert igaz van?"
- Elég sok embernek van igaza. Ha az állítás igaz, nem mindegy, ki mondta? Miért jobb, ha tudjuk, ki mondta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!