Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha mindenki tudja, hogy a...

Ha mindenki tudja, hogy a politikusok lopnak, miért nem tesz ez ellen senki semmit?

Figyelt kérdés
Miért van az, hogy gyakorlatilag nyíltan lehetnek korruptak a politikusok? Az emberek persze hőzöngenek, hogy "bezzeg stadionokra megy a pénz, a kórházak meg épp hogy nem omlanak össze", de tenni már nem tennének semmit. Miért is várnak változást, ha szó nélkül tűrik, ahogy az állam egyre jobban kizsákmányolja őket?
2015. nov. 9. 17:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Példa:

A bírósági tárgyaláson én vagyok a vádlott, az apám a védőügyvédem, a vádat képviselő ügyész a testvérem, az anyám a bíró.

Vajon milyen döntés születik?

Erről szól a demokrácia. Papíron frankó, de a valóságban...

Találós kérdés:

kollégiumi szobatársam a köztársasági elnök, a másik az országgyűlés elnöke, az egyik legjobb barátom kapja az állami megrendelések zömét. Unokatesóm Brüsszelben, a féltestvére egykor a BKV élén stb...

Ki vagyok én? :)

2015. nov. 9. 20:55
 12/19 anonim ***** válasza:

Miért kérdező, te mit teszel?

Na látod, ezért nem tesz a többi sem.

2015. nov. 9. 21:06
 13/19 anonim ***** válasza:
Én szívesen tennék ellene, de amikor felvetem másoknak a dolgot, akkor még engem néznek gonosznak, hogy miért bántanám én szegény embereket...
2015. nov. 9. 21:16
 14/19 anonim ***** válasza:
Mit tudnánk tenni? Egy rossz szót szólunk a kormányra és a TEKnősök már dobnak is be az autóba és visznek a rácsok mögé leszíjazva terroristának feltüntetve.
2015. nov. 9. 21:53
 15/19 anonim ***** válasza:

"Még egyszer idézném: "Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel."

Nézz utána, hogy ezt ki mondta."

- Joseph de Maistre. Miért olyan fontos ő számunkra?

[link]

2015. nov. 9. 22:13
 16/19 anonim ***** válasza:

"Miért olyan fontos ő számunkra?"

Talán mert igaz van?

2015. nov. 9. 22:17
 17/19 anonim ***** válasza:

Ez nyilvánvalóan egy erkölcsi kérdés. Ők sosem fognak megváltozni. Évtizedek óta, sőt még régebb óta semmi sem változik, csak állandóan beszélnek róla a vezetők, persze mondani mindent lehet. Olyan ez, mintha egy tolvajra bízná valaki valaminek az őrzését.

Aztán, én meg sokan mások hiába nem szavazok senkire, valamelyik tolvaj banda úgyis hatalomra kerül 4 évente. Nyilván így a rendszer sem ér semmit, tényleg csak papíron működik a dolog.

Valami forradalom szintű megmozdulás kéne, vagy olyan tüntetés sorozat, amely minden eddigit messze túlszárnyalna, ami még soha nem volt ebben az országban. Akkor talán elgondolkoznának végre, hogy ki a valódi úr, és miről, kikről kéne, hogy szóljon ez a rendszer. Tehát a tömegnek az erejét kellene felhasználni, csak sajnos attól tartok, hogy ilyen szintű összefogás valószínűleg soha nem lesz ebben az országban.

2015. nov. 10. 22:04
 18/19 anonim ***** válasza:
Gondolj bele gyurcsán ferikét se csapták arcon azota, pedig "K@rva ország"...
2015. nov. 12. 20:21
 19/19 anonim ***** válasza:

""Miért olyan fontos ő számunkra?"

Talán mert igaz van?"

- Elég sok embernek van igaza. Ha az állítás igaz, nem mindegy, ki mondta? Miért jobb, ha tudjuk, ki mondta?

2015. nov. 12. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!