Melyik gazdasági ágazatot kellene fejleszteni magyarországnak, hogy sikeresebb legyen?
Szerintem az IT szektort.
Európában alig vannak tech gyártók.Akiket ismerünk és használunk, az összes ázsiai (Samsung, Sony, HTC...stb) vagy amerikai.
Ehhez nincs szükség sok nyersanyagra, mint a nehéziparhoz, csupán megfelelő oktatás kellene.
"Röviden ez lenne az a modell, ami az európai kultúrkör számára járható, a Fidess jelenleg Kína/Törökország típusú gazdaságot szeretne, azaz a tőkések idejönnek az olcsó-sz*r munkaerő miatt, csak az a baj, hogy ez a társadalmat sose fogja felemelni, sőt, hosszútávon megszűnhet a középréteg, ami elképesztő problémákat szülhet (lásd: Közép-, és Dél-Amerika legtöbb országa)"
most komolyan aki ezt leírta az el is hiszi ezt a sok baromságot, vagy csak alapból ilyen ostoba?
ne is zavarjon senkit, hogy az MSZP csábította a sok multinacionális cégeket anno Magyarországra.
komolyan mondom még a hideg is kiráz ettől a sok ökörségtől amit ide írnak ezek a született politikus jelöltek, meg önjelölt gazdasági elemzők....
# 13
Hallottál már a kínai Foxconn gyáról?
Informatika, mérnöki tervezés, elektronika, digitális technika. Ebben annyi pénz van, amennyit el nem lehet képzelni.
Nagyon tudásigényes területek, viszont nincs szükség embertelen mennyiségű nyersanyagra (mint mondjuk a kohászat esetében).
mezőgazdaság, rengeteg jó minőségű földünk van, csak hát ugyebár rengeteg föld rossz kezekben van..., régen is ez volt a húzóágazat, most is annak kéne lennie...
az IT területet nem azért kell fejleszteni, mert abból van a sok pénz (nincs hozzá erőforrásunk, ezért is bukott be többek között a szocializmus erőltetett gazdaság politikája, a "fém és acél országa"), hanem azért, mert ez a mai világban már elengedhetetlen: gyorsabb és biztonságosabb ügyintézés, fejlettebb ország, stb
2-es válaszoló vagyok.
6-os, apám-anyám kisvállalkozó, hidd el, sokaknak elképzelése sincs, hogy milyen pénzeket adóznak, ez havonta lebontva kb. 80 000 ft 4 órára bejelentve, azaz most nyugdíj előtt várhatóan lesz 27 000 ft nyugdíjuk úgy, hogy világ életükben dolgoztak... Az alkalmazottak megint nagy kiadást jelentenek: egy alkalmazott után 60 000 ft járulékot kell fizetni, erre még elképzelnek az emberek maguknak egy 150 000 ft-os bért. A probléma ott kezdődik, hogy ezt lehet, hogy egy autószerelő kitermeli egy hónapban, de egy pultos már nem feltétlenül... Nem is beszélve arról, hogy a pénztárkezelő alkalamzottak 80%-a lop (ez tény). Illetve hidd el, a kisvállalkozó nem úszik a pénzben, a bálnák kezében összpontosulnak a hatalmas áfa-csalások, a kisvállalkozó akármennyit keres, ugyanúgy megfeji az állam hónap végén kb. 1 000 000-rel. Az én családom nem mondom, hogy jól vagy rosszul keresett, erős középosztályba tartoztunk gyerekkoromban, de ez sztem a piacgazdaságban magától értetődő, hogy akinek a kezében tőke összpontosul, nagyobb jövedelemmel rendelkezik, mint a termelő eszközzel nem rendelkezők...
13.-as, Te gyakorlatilag hülye embernek neveztél, kiemelve egy részletet a hozzászólásomból, de nem tudom, hogy mi a hülyeség abban, hogy ne az legyen az cél, hogy ne részesüljön senki felsőoktatásban, dolgozzon sokat és olcsón szalag mellett, ahogy Keleten szokás... Az MSZP-s hozzászólásod meg tényleg nem tudom hogy jön ide, amikor én a Fidesz elképzeléseiről beszéltem... És mielőtt habzó szájjal elkezdenél szidni, nem vagyok MSZP-s, nem tartom értelmét bármelyik bohócgroup-hoz tartozni.
4-es válaszoló vagyok.Felsorolta mindenki,hogy milyen ágazatokban kéne fejleszteni.Amint leírtam ehhez az adórendszer és a tőkepiac alapos reformálása szükséges.
Hisz ahhoz hogy fejlesszünk ahhoz bevétel kell,de ezt mindenki tudja.Azért vannak ekkora adócsalások,mert túl magasak az adók.A kormány nem működik együtt a vállalkozásokkal illetve a magyar vállalkozók érdekeivel.Ha csökkentenék az adót akkor nem csalna senki sem.Amerikában ez működik.Többsávos adórendszer elengedhetetlen a sikeres gazdasági fejlesztésekhez! Ebben a nyugatról kéne példát venni.Nem azt mondom,hogy menjünk el Amerikáig,hanem csak nézzünk át Ausztriába,Lengyelországba és a Csehekhez.Először őket próbáljuk elérni és az ő példájukat kövessük a gazdasági fejlesztések témájában.Véleményem szerint először a Mezőgazdaságot kéne rendbe hozni és piacot nyitni a vidéknek.Utána lehetne az IT iparba belefektetni és még egy jó dologba lehetne szerencsét próbálni amit eddig senki nem írt az pedig a Napenergia.De először vezessük be a többsávos adót és a kormány illetve a vállalkozók között szülessenek kompromisszumok.Ezt most nem ragozom,hogy milyen kompromisszumokra gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!