A következő választásokon le lesz váltva a Fidesz kormány?
Szerintem még erősödnek is, abból kiindulva, ami most van.
Volt amikor nem így nézett ki a dolog, de ez a bevándorlás téma bejött nekik.
"Mégis kikre váltanánk le őket? A szintén korrupt és tolvaj balosokra? Ennyit erről..."
Számomra az az érdekes - előre is elnézést, tudom, hogy nem szorosan a kérdéshez kapcsolódik - hogy ha a jobboldalról beszélnek emberek, akkor képesek különbséget tenni Fidesz, KDNP és Jobbik között, azonban ha a baloldal kerül szóba, akkor egy kalap alá vesznek mindenkit és ott mindenki korrupt és leszerepelt. Akkor miért nem lehet különbséget tenni MSZP, LMP, DK, Együtt, Liberálisok, MOMA, stb. között? Ott se mindenki szerepelt le, meg nem mindenki korrupt! Igazságos szerintem úgy lenne, ha ugyanúgy nem vennénk egy kalap alá, mint a jobboldalt.
A kérdésre válaszolva: nem lesz leváltva a Fidesz, mert az embereknek tökéletesen jó így, ahogy van. Ha az állam mindent elintéz helyettük, akkor az emberek is hajlandóak szemet hunyni bizonyos dolgok felett.
Továbbá: nincs jelentős, hiteles karakter, aki erős alternatívát tudna állítani a mostani kormánnyal szemben és meg tudna szervezni egy erős ellenzéki erőt. 2018-ig ez már nem fog menni, kevés az idő, tehát elég sanszos a Fidesz győzelme. (még ha nem is olyan nagy mértékben mint eddig)
Utolsó.
Bocsi, de az MSZP, DK, Együtt, MOME, Liberálisok vezérei már mind-mind voltak kormányon. Mindnek voltak korrupciós botrányai amikor kormányon voltak. Igaz max nem mind miniszterelnökként, hanem gazdasági miniszterként kormánypárti elnökként stb. Ráadásul az o.gy.-n tavaly együtt is indultak.
Az általad felsorolt pártok közül egyedül az LMP lóg ki szerintem a sorból és alapvetően őket nem is sorolja oda a magyar társadalom.
A Jobbik és a Fidesz között értékrendben is nagyobb különbség van. Nagyjából akkora, mint a Fidesz és az MSZP közötti értékek vagy a Fidesz és a DK között.
A Fidesz az külpolitikai szintéren, ha nézzük egy EU centralista párt.
A Jobbik pedig az LMP-hez hasonlóan Eu perifériás. Tehát azon érdekeket képviseli, hogy a tagállamoknak minél nagyobb jogkőre legyen.
A közben pl.: a Fidesz a nemzetközi téren támogatja a TTIP-t és Németh kijelentése szerint elfogadják a kvótarendszert is.
A Jobbik viszont Ficoval egyetértve megtagadná a kvótarendszert és nem csak száj karatézna a témában.
"Bocsi, de az MSZP, DK, Együtt, MOME, Liberálisok vezérei már mind-mind voltak kormányon. Mindnek voltak korrupciós botrányai amikor kormányon voltak."
Bocsi, ez nem igaz! Nem mindegyikük volt kormányon! Korrupció? Milyen korrupciós ügye volt Mesterházy Attilának, Szigetvári Viktornak, Schiffer Andrásnak, vagy Bokros Lajosnak? Nem emlékszem, de persze lehet, h én maradtam le valamiről!
Ha leszereplésről beszélünk akkor is max Mesterházy és Bokros jöhet szóba, bár miniszterelnök egyik sem volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!