Az miért van, hogy a legtöbb magyar utálja az Usát "mert mocskos", de az oroszoknak feltétel nélkül mindent elhisznek?
Honnan veszed ezt a "legtöbb magyar"-t?
Van egy ilyen kutatás, vagy mi alapján jelented ezt ki ilyen kategorikusan?
Az első sem utálja, én sem, az ismerőseim közül sem utálja senki.
Az usáról kiderültek birodalmi törekvései gondolok itt az indokolatlan háborúira vagy a fedezetlen hiteleire. Ennek ellenpólusa az egyik az orosz állam. Ez nem azt jelenti hogy hú akkor költözzünk oda hanem hogy valaki megszorongatja a korruptakat. Olyan mintha rambo lenne. Egy kellő rossz hogy ellensúlyozza a nagy rosszat. Mert az usa már nyíltan megmondta illetve valami képviselő tud akar és lesz globális erő. Ami annyit jelent hogy a szerencséseken kívül nekik dolgozik mindenki persze verseny híján a semmiért. [link]
Amúgy én egyenes választ adtam kérem úgy pontozni. Amúgy ez az én felfogásom. Lehet van aki másért. Szerintem minél több ország minél több nagyhatalom van annál demokratikusabb a világ. Mert amíg van hova menekúlni addig küzdeni fognak a közvéleményért.
"Mindenhol ezt látni. Fórumokon, facebookon, itt gyakorin stb." - Attól, hogy egy csoport "hangosabb", még biztos hogy nagyobb is.
Abból, hogy egy tucat hőzöngő fröcsög, különböző neveken, még nem vonható le a következtetés, hogy ők a "magyarok többsége". A többség nem foglalkozik ilyesmikkel.
persze, nagy szerepe van a kormánynak is, amelyik a kommunikációjával manipulál, mindig ad egy ellenségképet, akinek a gyűlöletében össze lehet tartani a tábort. Most éppen az egyik ilyen ügyeletes utálatoskép az USA - egyrészt, mert messze van, könnyű rá sarat dobálni, másrészt mert kritizálni merte a hatalmat.
8.
"Az usáról kiderültek birodalmi törekvései" - mert Oroszországról ilyen nem derült ki, igaz? Pld. Ukrajna...
"gondolok itt az indokolatlan háborúira" - mert az oroszok ugye nem indítottak háborút Csecsenföld ellen (kétszer is), Afganisztán ellen, Grúzia ellen, nem támadják most Ukrajnát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!