Van széleskörű kulturális felzárkóztatás program Magyarországon, aminek keretében az eltérő kultúrájú emberek kulturális oktatása zajlik?
Figyelt kérdés
Lehet itt gondolni cigány illetve bevándorló kérdésre, vagy annál hétköznapibb, egyszerű vidéki-városi kulturális különbségekre. Engem főleg a ez, tehát az országon belüli eltérő kultúra, gondolkodásmód, mondatszerkezetek és logika érdekelne. Megfigyeltem pl. hogy a fővárosban, annak is egyetemein a zsidó-germán kultúrkör az uralkodó, ami egy vidéki ember számára sok meglepetést, nehézséget, félreértelmezést tartogat.
Hasonlóról nem hallottam, gyakorlati tapasztalatom az, hogy a fővárosi egyetemen leadja a tanár a maga nyelvezetével, logikájával, mondatszerkezetével az anyagot, és kész, aztán jön a vizsga és aki megértette az átmegy, aki nem, az nem.
2015. okt. 27. 12:31
1/2 anonim válasza:
Mi az, hogy zsidó-germán kultúrkör, mert még életemben nem hallottam róla.
2/2 anonim válasza:
Egy kultúránk van a magyar. Azon belül vannak szokások, hagyományok amiben vannak eltérések területtől függően. Olyan nincs, hogy "egyszerű vidéki-városi kulturális különbségek", mert nem bírod teljesen megkülönböztetni az embereket ilyen alapon. Egyedül ami még jelen van a főváros-vidék(minden ami nem főváros) ellentét, ami inkább az életmódból adódik. A teljes magyar felsőoktatás arról szól, hogy a tanár leadja az anyagot majd be kell magolni, ez független attól, hogy hol van az egyetem/főiskola.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!