Nem jutott még eszetekbe, hogy elmentek szavazni, és valami hülyeséget írtok a lap aljára és azt jelölitek be?
Vigyél magaddal egy sárga filcet, és csillagozd ki a mai parlamenti pártokat!
Lehet hogy nem lesz érvényes a szavazatod, de igaz!
Ezen én is elgondolkodtam, és lehet ezt fogom tenni.
Nem látok Magyarországon egy normális pártot sem. Elegem van a fideszből, az mszpből, a jobbikból az szdsz-ből és a többi szarból is.
Utálom a passzivitást, ezért megyek csak el...
11:26-os vagyok.
a "mi" alatt az összes többi szavazót értettem. szóval ez lehetne egy amolyan csapda is a kormány részéről. hogy ha mindenki érvénytelenül szavaz akkor csak az mszp-re leadott szavazatok az érvényesek.
bár lehet,hogy ez hülyeség, mert minden pártnak megvannak a maguk biztos szavazói. ha jobban belegondolok, akkor ez csak az ingadozók ellen jó.
Nem fog semmi változni attól, hogy érvénytelenül szavazol. Kábé annyi értelme van, mint el sem menni szavazni. Ezt egyébként sokan megteszik minden választáskor, mégsem dől össze tőle a rendszer. Akik elmennek, és érvényesen szavaznak, azok döntik el az ország jövőjét 4 évre.
Ha nem tetszik a választék, jogodban áll alapítani egy olyan pártot, ami jobban megfelel az igényeidnek. (Ezt tette például az LMP, vagy a Civil Mozgalom csapata is.) Vagy jogodban áll függetlenként jelöltetni magad, és megpróbálni meggyőzni az embereket arról, hogy te jobban csinálnád, mint a nagy pártok.
Azt teszel, amit jónak látsz. Erről szól a demokrácia. Ha nem vagy elégedett a kormánnyal, utcára vonulhatsz. Megtagadhatod a munkát, sztrájkolhatsz. De, ahogy Wass Albert írta:
" Ha elégedetlen vagy azzal szemben, aki ételedet főzi, főzz magad. Ha sokallod a villanyszámlát, ne égesd a villanyt. Az államot is bojkottálhatod, ha rendje ellen kifogásaid vannak, postáját, vasútját ne használd, fizetést ne fogadj el tőle, védelmére ne tarts igényt. Egyáltalában, ne fogadj el semmit attól, akivel szemben békétlen vagy."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!